Pages Menu
Categories Menu

Posted by on Oct 2, 2011 in Uncategorized | 0 comments

Zesde CMA in Tunesië

Volgens de statuten moet het CMA (Congrès Mondial Amazigh) de iedere drie jaar een Algemene Vergadering -in de vorm van een ongres- organiseren. Het vijfde congres heeft van 31 oktober tot 2 november 2008 plaatsgevonden in Meknes. Het moment is aldus aangekomen om het zesde internationale congres te organiseren.
Op basis van de recente ontwikkelingen in Tamazgha (Noord-Afrika) en in overleg met de verschillende leden heeft het CMA besloten dat het zesde congres plaats zal vinden in Djerba, Tunesie, van 30 september tot 2 oktober 2011.
Het CMA heeft dit besluit genomen in samenwerking met de Tunesische vereniging voor de Amazigh cultuur. De instanties van het CMA zullen nauw samenwerken met deze vereniging voor de voorbereiding en de organisatie van het congres. Na de Canarische Eilanden in 1995, Marokko in 2005 (Nador) en 2008 (Meknes), is het CMA erg verheugd met de organisatie van het volgende congres op Amazigh-land. Het zal een historisch evenement worden waarbij Imazighen (en vrienden) voor de eerste keer in Tunesie bijeenkomen. Ongetwijfeld zal dit een nieuwe fase markeren voor het Amazigh-volk dat vijheid zoekt en bij wil dragen aan het democratisch proces in Tunesie en andere landen in de regio.
De verenigingen die lid zijn van het CMA worden uitgenodigd om hun situatie ten opzichte van de statuten en interne reglementen aan de orde te stellen. Tevens kunnen zij de gedelegeerden voor het congres voordragen. Voor alle informatie betreffende
participatie aan het congres kunt u contact opnemen met:
– Europe/monde : congres.mondial.amazigh@wanadoo.fr
– Archipel des Canaries : Jaime Saenz, solidaridadcanaria.CMA@gmail.com
– Maroc : Khalid Zerrari, khalidzerrari@yahoo.fr – M. Bouchdoug, mobouchdoug@yahoo.fr
– Algérie : Hocine Azem, hocineazem@yahoo.fr – Kamira Nait Sid, kamira_ber@yahoo.fr
– Tunisie : Khadija Ben Saidane, khadija.ben.saidane@gmail.com
– Libye : A. Madi, enaro12@yahoo.com
– Pays Touareg : Cheikh Ag Baye, agbaye.cheikh@gmail.com
Tudert i wegraw amad’lan Amazigh
Vive le Congrès Mondial Amazigh
Paris, 1/08/2961 – 12/08/2011
Het bureau du CMA
Belkacem Lounes, Président
vertaling: K.Mourigh
(Reacties http://amazightv.net/)

Facebook

Twitter