Pages Menu
Categories Menu

Posted by on Mar 12, 2012 in Uncategorized | 0 comments

Arif, hard optreden van de Marokkaanse Makhzen

UPDATE

23:04 Voorzitter Riffijns Vereniging voor Mensenrechten Chakib Al Khayari :
Rasistische acties van Marokkaanse veiligheidsdiensten en Strafbaar schendingen van VN-verdragen in Beni Bouayach.

22:43 Ait Bouayach kent op dit moment bloedige confrontaties, ooggetuigen melden geschreeuw en gejank van vrouwen in hun huizen.
Imzouren: balans van de bloedige confrontaties is 40 gewonden onder de ordetroepen, waaronder ernstig verwondingen. Het is niet bekend hoeveel slachtoffers onder de burgers vielen.

22:34 Hackers behorend tot de groep unanimous is erin geslaagd om een website (www.sgg.gov.ma) van de Marokkaanse overheid plat te leggen als steunbetuiging voor de bewoners van de Rif.

22:16 Op dit moment komen berichten uit Ait Bouayach die spreken van heftige confrontaties tussen ordetroepen en de demonstranten.

21:29 Een activist van 20 februari in Imzouren meldt telefonisch:
Demonstranten hebben drie arrestanten bevrijd van de ordetroepen nadat ze de auto’s van de ordetroepen hebben aangevallen. Twee andere politiebusjes zijn in brand gestoken nadat ze ook aangevallen zijn door de demonstranten. De activist geeft ook aan dat de ordetroepen terugtrekking overwegen, na dit verlies.
Berichten uit Ait Bouayach spreken van nieuwe botsingen tussen ordetroepen en demonstranten in de wijk Bougharmane.

21:17 Schokkende beelden uit imzouren

20:49 20:49 Leden van de Amazigh Beweging in Tanger hebben de snelweg tussen Tanger en Rabat bezet. Het verkeer kan er niet meer door. Er is geen spoor te bekennen van ordertroepen vertellen mensen ter plekke. De sfeer in Tanger zelf schijnt gespannen te zijn.

20:43 Beelden uit imzouren

20:28 Grote solidariteitsdemonstaratie met de bewoners van provincie Al-Hoceima nu gaande in Tanger.

19:55 De leden van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten in Nador houden op dit moment een sit-in in de wijk Menzah om hun solidariteit te betuigen voor de bewonders van Imzouren en Ait Bouayach.

19:47 Melding van ooggetuigen ter plaatse dat er een aantal politiebusjes in brand zijn gestoken in diverse plaatsen rond
Al-Hoceima. Onbevestigde bronnen maken melding van gewonden, ook bij ordertroepen..

19:39 Grootschalige actie van ordetroepen om de wijk Bougharmane in Ait Bouayach uit te kammen. Hierbij zijn politiehonden ingezet en zijn bulldozers en ander zwaar materieel gebruikt. Melding van grootschalige en willekeurige arrestaties.

19:30 Beelden Imzouren

19:21 Vrijlating van de plaatselijke voorzitter van de Maokkaanse Vereniging voor Mensenrechten in Imzouren, Nacer Ahabbar, en de penningmeester Nourddine Ahidar.

19:19 Oproep aan de inwoners van de Noord-Marokkaanse grote stad Tetouan om vanavond een solidaire demonstratie te houden als reactive op de gebeurtenissen in Ait Bouayach, Imzouren en Al-Hoceima. Soortgelijke actie is aangekondig in de miljoenenstad Tanger.

19:09 Marokkaanse Inlichtingendiensten hebben de online nieuwskranten dalil-rif.com en rifnow.com uit de lucht gehaald.

19:04 Bronnen uit Ait Bouayach melden amazightimes.com dat er 4 arrestaties zijn verricht waaronder een uit Boughermane. Deze laatste is met brute kracht uit zijn huis gehaald en meegenomen.
Legerhelikopters zijn ingezet in Imzouren en Ait Bouayach tegen de betogers.
De mensen in Al-Hoceima stad zijn massaal de straat opgegaan om hun steun te betuigen voor de demonstranten en hun woede te uiten over het optreden van de politie en het leger in Ait Bouayach , Imzouren en Boukidaren.

Beelden uit Ait Bouayach

18:58

18:19 Uit een telefoongesprek met een familielid in imzouren, blijkt dat de wijk alqouds heel zwaar is getroffen door overmatig gebruik van een zeer sterk variant van traangast. Mij is verteld dat zelfs wanneer je ver bent van de plekken waar de confrontaties plaats vinden dat je er toch last van krijgt. Vrouwen en kinderen zijn het grootste slachtoffer. Veel gevallen van verstikkingen gapaard met keel en neus bloedingen. Ook bij zware verwondingen durft men niet zich te laten behandelen. Bekend is het feit dat de gewonden die noodgedwongen ziekenhuizen moesten bezoeken, worden gearresteerd.

18:36

Beelden uit Imzouren

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SYlynNUVvOU#t=0s

18:20 Arrestatie van de plaatselijke voorzitter van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten in Imzouren, Nacer Achabbar, en de penningmeester Nourddine Ahidar.

18:11 Confrontaties escaleren in Imzouren en Boukidaren. Ordetroepen lijken te zijn verrast door harde opstelling van demonstanten wat leidde tot overmatig gebruik van traangas. Andere berichten spreken van confrontaties van demonstranten met het leger in Ait Bouayach nadat ze het nieuws uit Imzouren hebben vernomen.
Ander berichten, onbevestigd, spreken van aankomst van speciale commando-eenheden in Ait Bouayach om de situatie aldaar te controleren.

17:53 Amazigh activist uit Nederland gearresteerd Yuba Zalen
Willikeurige arrestaties in Imzouren waaronder activist in 20 feb beweging, Chakir El Yahyaoui en Amazigh activist uit Nederand Yuba Zalen, die aanwezig in de stad om omdermeer AmazighTimes.com van nieuws te voorzien over de gebeurtenissen in de stad.

17:47 Aanval op demonstaranten op 24 februariplein in Imzouren door de ordetroepen. Een demonstant is zwaar gewond geraakt en is bewustzijn kwijt, ambulancediensten laten opzich wachten.

16:57 Na het middaguur komen berichten uit Ait Bouayach dat helicopters van de Marokkaanse Koninklijke Gendarmerie boven de stad rondvliegen en in het bijzonder de heuvels in Bougharmane scherp in de gaten houden, naast een enorme aanwezigheid van ordetroepen in de stad. Elektronische nieuwssites die deze gebeurtenissen verslaan worden gehackt en video’s worden uit sites gehaald.

16:58 Een mars die gisteren is aangekondigd in Imzouren richting Ait Bouayach wordt nu door groots inzet van de politie tegengehouden ter hoogte van 24 februariplein. Demonstrerende jongeren zijn vastbesloten de mars voort te zetten en zijn alternatieven aan het overwegen, melden aanwezige bronnen ter plaatse. Ook geven onbevestigde bronnen aan dat confrontaties nu gaande zijn tussen ordetroepen en demonstranten, waarbij groot materieel wordt gebruikt door de ordetroepen waaronder legervoertuigen en helikopters.

l[nbsp[l[



Arif, hard optreden van de Marokkaanse Makhzen


Arif, hard optreden van de Marokkaanse Makhzen


Arif, hard optreden van de Marokkaanse Makhzen

Facebook

Twitter