Pages Menu
Categories Menu

Posted by on Jun 8, 2012 in Uncategorized | 0 comments

Amazigh avond in Amsterdam was een succes

Buurtcentrum De Meevaart
Balistraat 48a
1094 JN Amsterdam
(Indische Buurt)

Een schitterend Zuid-Marokkaanse soiree waar de buurt bewoners uit Oost en omgeving getrakteerd zullen worden op een cultureel en artistiek berbers avond. Een dag waarin de eeuwen oude tradities van de Berbers/Imazighen onder de loep wordt genomen en gevierd wordt door kinderen, jongeren en volwassenen.

Veel Amsterdammers weten te weinig van Marokkanen met een amazigh achtergrond. Een achtergrond die een enorm scala aan diversiteit kent. Diversiteit in de zin van cultureel erfgoed zoals taal, tradities, literatuur, muziek etc.

De bedoeling van deze avond is de samenhang tussen diverse bevolkingsgroepen te stimuleren. De sociale cohesie komt vaak tot stand door in aanraking te komen met de cultuur en de gewoontes van de andere. Deze avond brengt diverse Amsterdammers met elkaar in contact en door in gesprek met elkaar te raken wordt de binding versterkt.

Programma

De hele dag is gelegenheid van bezichtigen Expositie en Fototentoonstelling over het leven in het Berbers/Imazighen van Marokko en Henna Paintings.

17.00 Inloop: Thee en koffie
18:00 Inleiding over culturele diversiteit in Marokko door professor Aissati
18:30 Eten en drinken
19:30 Optreden door traditionele dansgroep Ahwach Taznaght
21:00 Film : Documentaire over de geschiedenis van de joodse gemeenschap in het zuiden van Marokko
22:00 Feestelijke Afsluiting

i.s.m. Stichting Aknarij, Stichting Taznaght en Vereniging Vaders Indische Buurt

Facebook

Twitter