Pages Menu
Categories Menu

Over ons

Wie je bent, is onlosmakelijk verbonden met waar je roots liggen. Identiteit heeft een historische dimensie. Deze historische dimensie verklaart hoe wij geworden zijn en wie wij zijn. Weet je wat je tradities zijn dan weet je wie je zelf bent. Kennis van eigen cultuur en identiteit geeft je inzicht in jezelf. Daarom is het belangrijk dat wij nadenken over de herkomst van onze tradities om ze weer aan de volgende generatie door te geven. Dit is ook wat AMAZIGH.nl nastreeft: Imazighen bewust maken van hun rijke cultuur en tradities. Naast ons rijke verleden en de rol hiervan in de toekomst hebben we ook te maken met uitdagingen voor de toekomst. Uitdagingen in Marokko maar bovenal in Nederland. De voornaamste uitdaging is hoe je jezelf kunt zijn in Nederland. Jezelf kunnen zijn op verschillende vlakken; politiek, onderwijs, media en het gezin. Onze middelen zijn:

Informatie

Wij publiceren artikelen over taal, cultuur en geschiedenis en verstrekken algemene informatie over Amazigh-gerelateerde onderwerpen. Promotie van het Tamazight en de Amazigh cultuur valt ook onder de online activiteiten van AMAZIGH.nl. Naast deze traditionele functie richten wij ons ook op opinievorming en discussie binnen de eigen gemeenschap maar ook met anderen. Discussies over taal, politiek, vrijheid van religie, etc.

Organisatie

Al onze doelstellingen kunnen alleen maar gerealiseerd worden dankzij de belangeloze inzet van vrijwilligers op vele terreinen: Wat kan jij bijdragen? Mail ons op [escapeemail email=”vrijwilligers@amazigh.nl”].

Facebook

Twitter