Pages Menu
Categories Menu

Posted by on Mar 31, 2016 in Evenementen | 0 comments

Rotterdamse zorgen over aardbevingen Rif

Rotterdam – Het noorden van Marokko, het Rif-gebied, wordt al wekenlang geteisterd door aardbevingen. Een aantal Rotterdammers heeft de koppen bij elkaar gestoken en organiseert vrijdag 1 april een benefietavond in Podium Grounds.

Screenshot 2016-03-31 09.08.42

Veel mensen, vooral in afgelegen gebieden en in de bergen, leven in onzekerheid en zijn de grote aardbeving van 2004 niet vergeten. Toen kwamen meer dan 600 mensen om het leven.

Natij Benseddik, een van de initiatiefnemers, hoefde geen moment na te denken: “We moeten wat doen. Dat was het eerste wat in me opkwam toen in januari een serie aardbevingen begon plaats te vinden, variërend van 4,5 tot 6,3 op de schaal van Richter. Al snel vormden we een projectgroepje, genaamd ‘Help Arif’ en begonnen we met het inzamelen informatie over de situatie in het gebied.”

Met het ingezamelde geld willen de vrijwilligers een aantal gezinnen helpen wiens huizen zijn beschadigd en onbewoonbaar zijn. Benseddik: “Mensen slapen uit angst buiten, maar hebben bijvoorbeeld geen tenten om in te schuilen. We willen zoveel mogelijk geld inzamelen voor die gezinnen die niets hebben. Het geld wordt dan bijvoorbeeld besteed aan het repareren van een dak. Wij doneren ook bouwspullen en basisvoorzieningen voor de kinderen.”

Initiatiefneemster Bouchra Banhammou: “Ook veel Nederlandse Imazighen (Berbers) maken zich ernstige zorgen over de aardbevingen. Er is dagelijks veel contact met familie in het gebied. De bevingen worden steeds heftiger en men is bang voor wat er nog komen gaat.”

“Podium Grounds heeft snel en zonder na te denken de locatie beschikbaar gesteld voor de benefietavond en daar zijn we ontzettend dankbaar voor. De benefietavond is tevens een mogelijkheid om kennis te maken met de rijke cultuur van de Rif. Er is onder meer een veiling van gedoneerde producten en er zijn optredens van artiesten uit Nederland en België, waaronder de bekende zangers Fatoum uit Brussel. Zij is een voorbeeld voor veel Amazigh (Berber) vrouwen.”

Mensen kunnen ook geld doneren via bankrekening NL66 ABNA 0618414045, onder vermelding van ‘Help Arif’. Meer informatie: www.grounds.nu.
12814732_1673509579578346_8020859480584064446_n

Facebook

Twitter