Pages Menu
Categories Menu

Posted by on Feb 15, 2011 in Evenementen | 0 comments

Over de Islam gesproken – maar nu anders

Op 20 februari begint De Nieuwe Liefde met de programmaserie Over de Islam gesproken, waarin zij pleit voor een ander gesprek over de islam.

Hoofdgast van deze middag is initiatiefneemster van Park51 Daisy Khan, een Amerikaanse moslima die als geen ander weet wat het betekent om bruggen te bouwen tussen de islam en het Westen. Bart Brandsma, filosoof en polarisatiedeskundige, legt het mechanisme van polarisatie uit en laat zien hoe dit doorbroken kan worden. Islamologe Hatice Kurşun is dagvoorzitter. Zangeres Rajae el Mouhandiz omlijst de middag met een optreden.

Daisy Khan is directeur van the American Society for Muslim Advancement in New York, waarmee zij zich inzet voor de positie van moslims in Amerika. Ze riep twee internationale netwerken in het leven die zich hard maken voor de rechten van vrouwen en jongeren. Khan is tevens mede-initiatiefnemer van Park51, een islamitisch buurtcentrum dat de band tussen inwoners met verschillende achtergronden en religies in New York wil versterken.

Datum:

20 februari 14:00

Locatie:

De Nieuwe Liefde
Da Costakade 102
1053 WP Amsterdam
www.denieuweliefde.com

Prijs:

E 17,50 normaal
E 12,50 studenten

Facebook

Twitter