Pages Menu
Categories Menu

Posted by on Oct 3, 2012 in Evenementen | 0 comments

Muzikale samenwerking met de diva’s van het Noord Afrikaans lied

In het verlengde van de eerdere succesvolle projecten wat Imetlaâ heeft gerealiseerd op het gebied van verschillende muzikale projecten met diverse muziekgenres, waaronder het project ‘Amazigh-Andalous’: waarin stil werd gestaan bij de historische, culturele en muzikale overeenkomsten tussen flamenco uit het Moorse Spanje en Izran uit het Rifgebied.

En vervolgens het project: ‘Imetlaâ, een brug tussen traditie en hedendaagse muziek’. Een muzikale samenwerking tussen ‘Tharwa n Shiekh Mouhend’ (De zonen van Chiekh Mouhend) wat in de volksmond als ‘de laatste schatbewaarders van de Riffijnse traditionele muziek’ wordt beschouwd) en de Rapgroep ‘Intersection’: (jonge getalenteerde tweedegeneratie Amazigh-Nederlanders) die in het Nederlands, Engels en Tamazight hun rap-songs voordragen.

Imetlaâ gaat nu weer voor de derde keer een fabuleus project tot stand brengen.
Maar dit keer zal in dit muzikale spektakel de vrouwelijke stem centraal staan.

Imetlaâ zal daarom liederen ten gehore brengen samen met de Amsterdamse jazz zangeres Samira Dainan <http://samira.dainan.nl/>  die een goden stem heeft en een breed geschakeerd skills aan muzikaliteit herbergt. Samira Dainan wil nu haar nieuwe uitdaging zoeken in de Noord Afrikaanse chansons en dat wil ze graag doen met Imetlaâ.

Tot slot zal de avond feestelijk afgesloten worden samen met de diva van het Amazigh-volkslied: Milouda Alhoceimia <http://lagdira.com/milouda.htm>  die speciaal uit België komt. Imetlaa zal samen met deze diva opzwepende muziek wat bij een breed publiek bekend staat met Izran uit de Amazigh-muziek ten gehore brengen.

De samenwerking met deze twee vrouwelijke artiesten zal voornamelijk in het teken staan ter hommage en ter verering van de Noord Afrikaanse vrouw en in het bijzonder de Marokkaanse-Rifijnse vrouw die altijd de hoeder is geweest op het gebied van het culturele erfgoed bij de Berbers zowel in het land van herkomst als daarbuiten.

Het concert zal plaatsvinden op:

Vrijdag 26 oktober 2012

Op het stadschouwburg Utrecht

Bezoekadres : Lucasbolwerk 24, 3512 EJ Utrecht

postadres     : Postbus 14068, 3508 SC Utrecht

receptie        : 030 – 2324125

http://www.stadsschouwburg-utrecht.nl/voorstellingen/5462/imetlaa_milouda_al_hoceimia_e_a_/amazigh/ <http://www.stadsschouwburg-utrecht.nl/voorstellingen/5462/imetlaa_milouda_al_hoceimia_e_a_/amazigh/>

Met vriendelijke groeten.


M. Imetlaâ <http://www.imetlaa.nl/nl/index.php>

Facebook

Twitter