Pages Menu
Categories Menu

Posted by on Dec 19, 2013 in Evenementen | 0 comments

Imetlaâ & Milouda Viering Amazigh Nieuwjaar

Imetlaâ & Milouda Viering Amazigh Nieuwjaar

De leden van de band Imetlaâ, wat kosmopolieten in het berbers betekent, zien zichzelf als grenzeloze burgers. Vooral de Amazigh-identiteit blijft een belangrijke rol spelen in hun muziek. De eeuwenoude Izran; een kostbare, oude en artistieke schat uit het cultureel erfgoed van het Rifgebied die van generatie tot generatie wordt overgedragen, wordt door Imetlaâ vertolkt en in stand gehouden.

Door de samenstelling van authentieke en moderne instrumenten worden er betoverende en opzwepende klanken, maar soms ook melancholische melodieën ten gehore gebracht. Met behoud van deze kern laat Imetlaâ zich inspireren door tal van  muziekstijlen, zoals Latin, Rock en Reggae.

Milouda Alhoceimia is de beroemdste zangeres en grootste ster uit het noorden van Marokko. Zij zingt in de traditie van de Izran, de orale overdracht van liederen, gedichten en verhalen uit de Rif. De muziek van Milouda stamt uit de orale traditie en heeft een opzwepend en verlangend karakter. Zij geeft hierin uitdrukking aan de dagelijkse beslommeringen en diepliggende verlangens van haar volk, de Berbers uit de Rif.

Randprogramma:
In de foyers kunt u al vanaf 18.00 uur genieten van Marokkaanse sferen, hapjes en drankjes, muziek, comedy en kraampjes met ambachten uit de rijke Rif cultuur. Na afloop van het hoofdprogramma is er een spetterende Rif-afterparty in het theatercafé!

Facebook

Twitter