Pages Menu
Categories Menu

Posted by on Jun 20, 2010 in Evenementen | 0 comments

Dialoog met Dr. Altaf Husain: Awareness and empowerment as a Dutch citizen

Datum:

dinsdag 22 juni 2010

Tijd:

18:30 – 21:00

Locatie:

Universiteit Utrecht, Lounge (in Dining Hall) of het Auditorium. Dit wordt bekend gemaakt bij registratie. Campusplein 1, Utrecht

Aanmelden:

Meld je aan bij willekewenno@echo-net.nl (uiterlijk dinsdag 22 juni 2010 tot 15.00 uur)

Zeer recent hebben we vernomen dat de zeer gerespecteerde dr. Altaf Husain van Howard University, Washington DC Nederland bezoekt in verband met een reeks lezingen in samenwerking met University College Utrecht. Dr. Altaf Husain is een van de meest vooraanstaande sprekers in de moslimgemeenschap van de Verenigde Staten. Ondanks dit korte tijdsbestek vonden we het juist nu van belang om deze dialoog ‘last-minute’ te organiseren waarvoor wij je graag uitnodigen.

Ook vanuit de ECHO Foundation hebben we de recente ontwikkelingen rondom de verkiezingen in Nederland gevolgd. Met lede ogen moesten we aanzien dat de recente verkiezingsuitslag vooral voor grote teleurstelling heeft gezorgd onder onze niet-westerse jongeren en in het bijzonder onder onze jongeren die de Islam als geloof belijden.

Echter, we kunnen deze crisisperiode ook ervaren als een mogelijkheid tot het denken in kansen. Structurele veranderingen die ook kansen met zich meebrengen zijn vaak onlosmakelijk verbonden met grote maatschappelijke conflicten.

Daarom hebben we juist nu een belangrijke taak om onze verantwoordelijkheid te nemen en om te blijven bijdragen aan onze samenleving. Door bewust onze unieke talenten en leiderschapsvaardigheden te blijven ontwikkelen.

Daarnaast om deze over te dragen in de omgeving waarin we leven. Dr. Altaf Husain is in staat geweest om vanuit activisme in combinatie met de wetenschap zich als visionaire leider te bewegen binnenin de minderhedengemeenschappen in de Verenigde Staten. Daarnaast weet hij zijn kennis terug te koppelen naar deze verschillende gemeenschappen.

Hiermee is hij een belangrijk voorbeeld als bruggenbouwer tussen theorie en praktijk in diverse werelden. Door zijn inzichten en ervaringen te delen is dit een unieke kans tot uitwisseling in hoe wij als jonge leiders en nieuwe generaties kunnen opereren in soortgelijke situaties:

– Hoe kunnen we als nieuwe generatie jonge leiders de sociale cohesie binnen onze samenleving blijven versterken door middel van binding ondanks de maatschappelijke uitdagingen?

– Hoe kunnen we ons blijven richten op het verder ontwikkelen van onze talenten en de kracht van diversiteit en inclusiviteit -juist nu- zichtbaar maken en teruggeven aan de samenleving?

Op initiatief van een aantal ECHO Ambassadeurs en met dank aan professor GB Dielissen van de Universiteit Utrecht, hebben we met veel enthousiasme dr. Altaf Husain op zeer korte termijn bereid bevonden om samen met ons deze dialoog tot stand te brengen.

Vanwege deze unieke kans en de huidige situatie, hopen we jouw ervaringen en inzichten te mogen ontvangen. We hopen op je betrokkenheid en dat we op je komst mogen rekenen. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is aanmelden noodzakelijk:

Dank voor je betrokkenheid en we hopen je te mogen verwelkomen op tot 22 juni aanstaande!

Warme groet,

ECHO Ambassadeurs: Seren Dalkiran, Faisal Mirza

ECHO Foundation: Willeke Wenno

Facebook

Twitter