Pages Menu
Categories Menu

Posted by on Jan 23, 2016 in Evenementen | 0 comments

6e AMAZIGH NIEUWJAARSVIERING 2966

6e AMAZIGH NIEUWJAARSVIERING

Stichting MJG viert voor de zesde keer het Amazigh Nieuwjaar in Den Haag.

Op 23 januari vieren we het nieuwjaar in het gloednieuwe Zuiderstrandtheater, met een groot feest en optredens van IDIR, LINA CHARIF, ISRI en een spetterende afterparty met onder andere CHEB YOUSSEF en SABRINA.

CHEB YOUSSEF – Hij zingt al jaren Riffijnse nummers bij verschillende feestelijke gelegenheden. Een echte Schilderswijker in hart en nieren die zijn zangtalent uitwerking heeft gegeven. Zijn stem is bloedmooi en een genot om naar te luisteren.

IDIR- De Kabylische chansonnier IDIR staat bekend om zijn fusion van traditionele berberse muziek met Franse pop en folk. Hij maakte furore in de jaren ’70 en werkt sinds de jaren ’90 regelmatig samen met bekende Franse- en wereldmuziekartiesten zoals Manu Chao op eerdere- en Charles Aznavour op zijn komende album. IDIR kan met recht beschouwd worden als één van de grootste vertolkers van het Amazigh levenslied.

ISRI- De band mixt verschillende culturen en zingt in het Tamazight (Berbers), Engels en Nederlands. Met nummers als Abdelkrim en I Shem d’Hanjaath, keert ISRI terug naar de roots, maar dan wel met een sausje Balkan en Latin. ISRI betekent ‘gebeeldhouwd steen’, die in alle vormen gemaakt kan worden, maar toch de eigen identiteit behoudt. Eén ding is zeker: niemand kan stil blijven staan bij het horen en zien van deze frisse en soms explosieve band.

LINA- Lina Charif is vorig jaar in één klap beroemd geworden in de Rif, maar ook in heel Europa door haar optredens en haar vertolkingen van de Izran; de orale artistieke schat uit het Riffijnse cultureel erfgoed die eeuwenlang van generatie tot generatie wordt overgedragen. Vaak gaan Izran over liefde, heldendaden en alledaagse, maatschappelijke gebeurtenissen. Lina IS Izran!

SABRINA – Sabrina is momenteel wel de meest bekende zangeres onder Riffijnse jongeren. Ze is geboren in Alhoceima en komt uit een echte muzikantenfamilie. Sabrina is op vroege leeftijd begonnen met zingenn en haar moeder was ook een zangeres, die samen werkte met onder andere Sellam Rifi. In 2003 verscheen haar eerste album op de markt en werd ze al snel een geliefde en veel gevraagde zangeres. Haar bekendste hits zijn ‘Ayamma Yamma’ en ‘Azri dayek yaddjan’.

Zaal open: 18.45 uur

Aanvang programma: 19.30 U

Facebook

Twitter