Author Topic: Ex-president Nicolas Sarkozy gaat in Marokko wonen  (Read 1457 times)

« on: 15/05/2012 om 13:45:46 »
Nicolas Sarkozy en zijn vrouw Carla Bruni gaan volgens het magazine "Closer", een paar maanden in Marokko wonen, na de machtsoverdracht met Francois Hollande op 15 mei.


Het koppel Sarkozy-Bruni, ouders van een kleine Giulia geboren op 19 oktober, zou reeds voor Marrakech hebben gekozen, waar het een huis bezit sinds 2011. Het koppel wil volgens het tijdschrift "een ander tempo herontdekken in een andere modus."

In december vorig jaar was Carla Bruni reeds naar Marokko afgereisd met haar dochter voor de eindejaarsfeesten. Ze verbleven toen in Jnane Lekbir, een eigendom van Koning Mohammed VI op 3 kilometer van Marrakech.

Nicolas Sarkozy die op zondag 6 mei door de socialistische kandidaat is verslagen met 48,38% van de stemmen tegen 51,62% voor zijn tegenstander, was voor het laatst in Marokko in september 2011. Hij had toen samen met de Koning de bouw van de Marokkaanse Hogesnelheidslijn gelanceerd.

http://www.bladna.nl/nicolas-sarkozy-marokko-wonen,03509.html
« Last Edit: 15/05/2012 om 13:49:41 by 3ich »

« Reply #1 on: 15/05/2012 om 13:49:23 »
Jacques Chirac wil in Marokko gaan wonen

De voormalige Franse president Jacques Chirac zou zeer binnenkort definitief in Marokko gaan wonen, waar hij van plan is een huis te kopen op de hoogten van Taroudant, ten zuiden van het koninkrijk.


Jacques Chirac is een grote fan van deze regio, waar hij regelmatig zijn vakanties doorbrengt met zijn familie in het hotel "La Gazelle d’Or". De voormalige president woont nu nog steeds in de Parijse appartement van de vermoorde Libanese premier, Rafik Hariri, appartement dat hem werd geleend aan het einde van zijn termijn als president.

De voormalige staatshoofd wordt actueel vervolgd in een zaak van fictieve banen in Parijs, maar de officier van justitie vroeg woensdag zijn vrijlating.

Chirac’s advocaten hadden ook gevraagd tijdens eerdere hoorzittingen, dat hun cliënt niet zou worden vervolgd omdat hij aan Alzheimer lijdt en dus niet kan worden gehoord.

http://www.bladna.nl/jacques-chirac-marokko-wonen,01402.html