Author Topic: de moderne fascism  (Read 10794 times)

« Reply #30 on: 24/07/2011 om 14:58:33 »
Aanhangers van de PVV spreken vol lof over de man die in koelen bloede minstens 85 jongeren doodschoot bij een jeugdkamp van de Noorse sociaaldemocratische partij.

'In dat geval is de aanslag het enig juiste antwoord op een totalitaire linkse staat waar rechtse mensen monddood worden gemaakt.' zo staat er te lezen op een forum voor aanhangers van de partij. 'Als je geen debat meer kan voeren met woorden dan maar met bommen. Hulde aan de aanslagpleger.'

Ook veel andere leden op het forum tonen begrip voor de actie van de rechts-extremistische Noor.

Twitteraars reageren geschrokken op de steunbetuigingen voor de terreuractie. Het Forum voor de Vrijheid zegt in een verklaring de uitspraken af te keuren.

Eerder vandaag bleek dat dader Anders Behring Breivik sympathisant is van de PVV van Geert Wilders. De PVV-leider heeft de daad veroordeeld. .

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2011/07/hulde_aan_de_aanslagpleger.html

« Reply #31 on: 25/07/2011 om 13:35:44 »
Schutter schreef kritisch over islam, multiculturalisme en media
door Pim van den Dool
 
De vermoedelijke dader van de schietpartij op Utoya, Anders Behring Breivik, publiceerde in 2009 zeer geregeld op de rechtsconservatieve site Document.no. Hij hekelt in die berichten de islam, het multiculturalisme en de Noorse media.
Doug Sanders, een Canadees-Britse journalist van The Globe and Mail, heeft een vertaling van alle reacties die de schutter op de site achterliet gepubliceerd. Hieronder een aantal opvallende passages. Al zijn reacties zijn hier te lezen.

Over de islam:

“Het probleem is dat het vaak niet helpt dat ongeveer 80 procent van de moslims “gematigden” zijn, met andere woorden de Koran negeren. Je hebt maar weinig mensen nodig om een vliegtuig te kapen. Welk percentage van de Pakistaanse bevolking is Talibaan? 1 procent, 3 procent, 5 procent? En hoeveel chaos is daar vandaag de dag? In elke samenleving waar de islam bestaat zal er een klein percentage moslims zijn die de traditionele interpratie van de Koran volgt. [...] Voor mij is het hypocriet om moslims, nazi’s en marxisten verschillend te behandelen. Ze zijn allemaal aanhangers van haatideologieën. [...] De islam heeft gedurende de geschiedenis geleid tot 300 miljoen doden, het communisme tot 100 miljoen, het nazisme tussen de 6 en 20 miljoen.”

Over het multiculturalisme:

“De ideologie van het multiculturalisme is een anti-Europese haatideologie die tot doel heeft de Europese cultuur, identiteit en het christendom te vernietigen. [...] Japan, Zuid-Korea en Taiwan hebben geweigerd het multiculturalisme te implementeren (het zijn de enige drie westerse landen die nog een monocultuur hebben). Zij vinden “sociale cohesie” niet te rijmen met harmonie binnen een samenleving en kijken met verwondering naar dit vreemde Europese experiment.”

Over de protestantse kerk en het christendom:

“Ik ben zelf een protestant en gedoopt en dat heb ik met mijn eigen vrije wil bevestigd toen ik vijftien was. De protestantse kerk van vandaag is een grap. Priesters in spijkerbroeken die demonstreren voor Palestina en kerken die op minimalistische winkelcentra lijken. Ik steun een indirecte gezamenlijke bekering van de protestantse kerk terug naar de katholieke. [...] Het enige dat de protestantse kerk kan redden is teruggaan naar de basis.”

Over de ‘Vienna school of thought’, waarvan hij een zelfverklaard aanhanger is:

“Ik som de kenmerken van de ‘Vienna school of thought even op: cultureel conservatisme (anti-multiculturalisme), tegen islamisering, tegen racisme, anti-autoritair (verzet tegen alle autoritaire haatideologieën), pro-Israël, beschermer van niet-islamitische minderheden in moslimlanden, verdediger van de culturele aspecten van het christendom, het onthullen van het Eurabia-project en het ontmaskeren van de Frankfurter Schule.”

Over de Noorse media:

“98 procent van alle Noorse journalisten zijn culturele Marxisten, multiculturalisten en politiek correct. Het probleem is dat de opleidingsinstituten in Noorwegen, zoals het Volda University College (een school voor journalistiek) en de Universiteit van Oslo decennia geleden al geïnfiltreerd zijn (en de meeste andere scholen ook).”

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/07/23/schutter-schreef-kritisch-over-islam-multiculturalisme-en-media/

« Reply #32 on: 26/07/2011 om 14:48:16 »
Israëlische krant roept op tot afbraak Noorse multiculuturele samenleving

http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/jerusalem_post_bekritiseert_vreedzaam_noorwegen/

« Reply #33 on: 16/11/2011 om 10:18:02 »

« Reply #34 on: 16/11/2011 om 10:21:02 »
'Nieuw rechts terrorisme in Duitsland'
Laatste update:  14 november 2011 00:04 info .KARLSRUHE - Het Federaal Gerechtshof van Duitsland heeft zondagavond de 36-jarige Beate Z. in hechtenis genomen op verdenking van ''de oprichting en het lidmaatschap van een terroristische vereniging''.
 
Foto:  AFP De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij een reeks racistische moorden op buitenlanders.

In Duitsland is geschokt gereageerd. Minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich repte over ''een nieuwe vorm van rechtsextremistisch terrorisme''.

De Duitse politie heeft zondag tevens een andere verdachte van de reeks racistische moorden opgepakt. De 37-jarige man uit de omgeving van de stad Hannover zou net als Z. lid zijn van de extreem rechtse beweging Nationaal-Socialistische Ondergrondse (NSU).


Turken

De arrestanten en twee overleden anderen zouden tussen 2000 en 2006 acht Turkse ondernemers en een Griekse middenstander hebben vermoord.

Dat gebeurde in München, Neurenberg, Hamburg, Kassel, Rostock en Dortmund. De moorden staan in Duitsland bekend als de 'dönermoorden', omdat het meestal ging om snackbarhouders.


Politieagente

Justitie verdenkt de vier ook van de moord op een 22-jarige politieagente in 2007. Ze werd van dichtbij doodgeschoten in de plaats Heilbronn, ten noorden van Stuttgart. Een collega werd eveneens neergeschoten. Hij lag wekenlang in coma.

De vier neonazi's zitten mogelijk ook achter de explosie van een spijkerbom in Keulen in 2004. Daarbij vielen 22 deels zwaar gewonden. De bom ontplofte in een wijk waar veel Turken wonen.


Verdachte omstandigheden

Twee van de verdachten overleden begin deze maand onder onduidelijke omstandigheden. Bij een doorzoeking van hun woning vond de politie het gestolen dienstwapen van de agente. Ook werd extreem rechts propagandamateriaal aangetroffen.

De vondst bracht de politie op het spoor van Z.. In het verleden zou ze lid zijn geweest van de ultranationalistische beweging Thüringer Heimatschutz.


« Reply #35 on: 17/11/2011 om 10:28:11 »
'Uitzendbureaus werken mee aan discriminatie'�
Discriminatie bij uitzendbureausFlickr/cc/by the italian voiceBedrijven die geen trek hebben in allochtone uitzendkrachten, krijgen vaak medewerking van uitzendbureaus. Dat blijkt uit een onderzoek van Evelien Loeters en Anne Backer, twee sociologen van de Vrije Universiteit. Volgens hen levert driekwart van de uitzendbureaus geen allochtone uitzendkrachten als een bedrijf daar om vraagt.
De onderzoeksters deden alsof ze van een callcenter waren, dat op zoek was naar personeel. En ze zeiden erbij dat ze liever geen Marokkaanse, Surinaamse of Turkse kandidaten wilden. Drie op de vier keer zeiden de uitzendbureaus daar geen nee tegen.
Afkomst
De sociologen belden met in totaal 187 uitzendbureaus in Nederland. In hun telefoongesprekken noemden ze steeds een van de drie etnische groepen. Daaruit bleek dat Marokkanen het meest gediscrimineerd worden. Die verschillen zijn volgens de onderzoeksters echter te klein om daar uit de conclusie te trekken dat het verschil in afkomst invloed heeft op de discriminerende verzoeken. Eén op de zeven uitzendbureaus gaf aan dat discriminatie wettelijk verboden is, maar gingen toch in op het verzoek.
Hollandse polderjongen
Voor een oud-intercedent van een uitzendbureau zijn de conclusies van het onderzoek niet verrassend. "Ik ben weleens in staat geweest om de naam van iemand te veranderen." Ze vertelt dat opdrachtgevers het niet altijd expliciet aangeven. "Maar zodra wij CV's opsturen van zowel allochtonen als autochtonen, krijgen we die van de allochtonen gelijk teruggestuurd met de reactie dat ze 'een echte Hollandse polderjongen' zoeken." Al zegt ze dat opdrachtgevers vaak ook met het verzoek komen, omdat ze negatieve ervaringen hebben met buitenlanders. "Dan is bijvoorbeeld een Marokkaan zes weken op vakantie in Marokko en dan belt ie daarna naar het bedrijf toe om te zeggen dat ie nog drie weken langer daar blijft, omdat zijn opa is overleden. Dan zegt de opdrachtgever ook dat hij dat risico niet nog eens wilt lopen."
Smoesjes
Larby Zouhair is zelf Marokkaans en werkt bij een uitzendbureau. Hij merkt elke dag dat allochtone kandidaten niet worden uitgenodigd. "Ik denk dat het komt door de beeldvorming in de media." Als voorbeeld vertelt hij dat het uitzendbureau vijf allochtone jongeren voorstelde aan een slijpbedrijf. Het bedrijf wilde die niet hebben, maar toen Zouhair vijf Nederlandse jongens doorstuurde van wie de CV's minder goed waren, werd er wel binnen een week iemand van hun aangenomen. De opdrachtgevers zeggen niet direct dat het komt door de afkomst van de kandidaten, maar ze verzinnen volgens Zouhair allerlei smoesjes. "Maar daar prik ik zo doorheen."
Geschokt
Het NBBU, de brancheorganisatie voor MKB uitzendbureaus, en het MKB zelf zijn "erg geschrokken" van de resultaten van het onderzoek. "Het is een schrikbarende hoeveelheid bureaus." Het NBBU bood al cursussen aan intercedenten aan, maar zegt nu met nog betere voorlichting en handvatten te komen hoe intercedenten met verzoeken om moeten gaan.
Minderhedenorganisaties in Nederland vragen staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken naar aanleiding van het onderzoek om een harde aanpak van het discrimineren van niet-westerse migranten. De minderhedenorganisaties zijn geschokt over de omvang van die praktijk, zeggen ze in een gezamenlijke verklaring.

Door: Joanne

« Reply #36 on: 18/11/2011 om 13:26:12 »
'Reëel risico op rassenoorlog Denemarken'


Laatste update:  17 november 2011 17:19 info .KOPENHAGEN - De binnenlandse veiligheidsdienst PET in Denemarken waarschuwt in een donderdag vrijgegeven rapport voor een aanstaande rassenoorlog in het Scandinavische land.
 
Foto:  NU.nl/Bobhgl ''Een klein deel van het rechts-extremistische milieu houdt zich bezig met registratie van politieke tegenstanders en werkt onder meer aan het verkrijgen van vaardigheden in wapengebruik en gevechtstechniek'', schrijven experts van de dienst.

''We verwachten dat deze groep zich voorbereidt op een toekomstige rassenoorlog in Denemarken.''

 .De dienst houdt rekening met situaties vergelijkbaar met die in Duitsland, waar een neonazigroep meerdere moorden op zijn kerfstok lijkt te hebben. De Duitse groep had ook een dodenlijst.

Na de rechts-extremistische terreuraanslagen op 22 juli in Noorwegen werd al bekend dat meerdere Deense rechts-extremisten in onder meer Rusland aan paramilitaire schiet- en aanvalsoefeningen meedoen.


« Reply #37 on: 18/11/2011 om 14:34:25 »


State Rep. Rick Womick, seen here at the Rutherford County Republican Party Caucus on March 4, 2010, says he is standing by comments he made Friday that Muslims should be banned from serving in the US military.

MURFREESBORO — Local and national Muslims called for state officials Saturday to rebuke state Rep. Rick Womick for remarks he made that all Muslims be removed from the U.S. military.

At least one local Muslim, Saleh Sbenaty of the Islamic Center of Murfreesboro, went further, stating: " ... he needs to be impeached immediately."

Womick, though, stood by his comments and offered no apology when contacted by The DNJ.

"Who are we at war with?" Womick said. "We are at war with al-Qaeda and the Taliban, who are Muslims. It's a Catch-22. They are not allowed to kill their fellow Muslims, we're at war with Muslims. The only solution I see is that they not be allowed in the military."

Womick, R-Rockvale, set off a cascade of criticism for remarks that he made during an interview with Eli Clifton of thinkprogress.org Friday at an anti-Shariah conference in Nashville.

"Personally, I don't trust one Muslim in our military," Womick said in the interview. "If they truly are a devout Muslim and follow the Quran and the Sunnah, then I feel threatened because they're commanded to kill me."

The Washington-based Council on American-Islamic Relations (CAIR) called on the Tennessee General Assembly to formally rebuke Womick for calling for removal of all Muslims from the military.

CAIR also called on state and national Republican Party leaders to repudiate Womick's bigoted "un-American" comments.

Womick said Saturday he has no opinion on what CAIR had so say.

"They are a radical Islamic group," said Womick, who fought as a U.S. Air Force fighter pilot in the first Gulf War to force Iraq's military out of Kuwait in 1990-91. "Whatever they have to say, I choose to ignore."

Womick's comments particularly bother Islamic Center of Murfreesboro member Saleh Sbenaty.

"It's really sad to see Mr. Womick's comments coming on Veterans Day," said Sbenaty, a 19-year MTSU professor in the Department of Engineering Technology. "He needs to be reminded that there are thousands of Muslims who serve and are serving (in the U.S. military), and there are many of them who gave up their lives to preserve the freedom of this country and the freedom that he is enjoying."

http://www.tennessean.com/article/D4/20111113/NEWS01/111130325/Muslims-call-rebuke-Womick-remarks-?odyssey=mod|newswell|img|County|p


« Reply #38 on: 11/05/2012 om 12:17:44 »
Amerikaanse legercursus: "De islam is de vijand"
De Amerikaanse bevelhebber generaal Martin E. Dempsey. © ap.


Een Amerikaanse cursus voor legerofficieren is geschrapt nadat een van de deelnemers bezwaren had geuit tegen de islamofobe inhoud ervan. Zo werd cursisten onder meer bijgebracht dat de islam een vijand is van de VS, en dat heilige moslimsteden als Mekka en Medina finaal 'van de kaart zouden kunnen worden geveegd'.

Het Pentagon zette eind vorige maand een punt achter de controversiële cursus wegens de anti-islamstandpunten, kort nadat de FBI een training voor agenten al om gelijkaardige redenen diende aan te passen, meldt de Britse krant The Guardian. De standpunten die daarin werden verdedigd, staan immers in schril contrast met het officiële legerstandpunt dat de VS strijden tegen moslimextremisten, maar niet tegen de islam zelf. Vorige week verklaarde Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton nog dat ze 'gekrenkt' was over het denkbeeld als zouden de VS tegen moslims zijn.

"Geneefse Conventie niet relevant"
"Ze haten alles waarvoor jullie staan en zullen nooit met jullie samenleven, tenzij jullie zich onderwerpen", zo peperde instructeur Matthew Dooley, een luitenant-kolonel, het zijn cursisten in tijdens een les in het Joint Forces Staff College in Norfolk, Virginia. Dat college werd gegeven voor hogere beroepsmilitairen en overheidsambtenaren, in een lessenreeks die over de islam en de extremistische fracties daarin.

In hetzelfde college liet Dooley zich ontvallen dat de Conventie van Genève, die een gedragscode tijdens gewapende conflicten inhoudt, 'niet langer relevant is'. "Zo blijft de optie open om de oorlog waar nodig ook tegen de burgerbevolking te voeren, met historische precedenten als Dresden, Hiroshima en Nagasaki die ook toepasbaar zijn op de eventuele vernietiging van Mekka en Medina." Daarop gaf de officier enkele hypothetische voorbeelden van oorlogsvoering, zoals het uithongeren van Saoedi-Arabië en het terugdringen van de islam 'tot op het niveau van een cultus'.

Dooley stelt dat de islam de oorlog verklaarde aan het Westen, en meer bepaald aan de Verenigde Staten. "Daarom is het onlogisch om een strategie te blijven voeren tegenover de islamwereld die niet op totale oorlog is gericht", vindt hij.

De Amerikaanse pers kreeg een kopij van deze presentatie in handen, maar de organisatoren ervan weigerden om de media meer informatie te verschaffen. Het Pentagon bevestigde inmiddels echter dat het om een authentieke presentatie gaat. Dooley is nog steeds aan de slag in het Joint Forces Staff College, maar geeft momenteel geen les meer, zo liet de bevelhebber van het Amerikaanse leger, generaal Martin E. Dempsey, weten. Na een klacht van een student werd zijn college opgeschort, en beval het Pentagon om alle andere cursussen onder de loep te nemen, om te vermijden dat daarin anti-moslimstandpunten worden ingenomen.

http://www.hln.be/hln/nl/960/Wereld/article/detail/1436877/2012/05/11/Amerikaanse-legercursus-De-islam-is-de-vijand.dhtml