Author Topic: De Arnhemse Huiskamerfilosoof  (Read 42182 times)

« Reply #30 on: 19/02/2010 om 21:50:13 »
Ps. 30.000.000.000.000.000.000.000.000 keer per seconde = = Ctrl + Alt + Delete.

Pps. En ondanks die knappe koppen van Einstein en Schwarzschild ben ik - de Arnhemse huiskamerfilosoof volgens sommigen - er heilig van overtuigd dat zij het niet bij de verkeerde eind hebben, maar dat zij maar een gedeelte van de natuurkundige werkelijkheid kunnen beschrijven in hun formules en grafiekjes...

Om weer terug te keren naar de feitelijke discussie...>


Wanneer hoeveelheden eng groot worden

Met name in de exacte wetenschappen zoals kwantum mechanica en astronomie zijn er hoeveelheden die zo groot zijn dat zij niet passen in de bestaande rekenmodellen en theorieën. Wanneer iets enorm groot is en je het niet kunt verklaren, noem je het een nasty infinity. Nasty infinities vormen een parkeerhaven waar je grootheden onder kunt brengen en met rust kunt laten omdat deze onhandelbaar groot in omvang zijn. Men kan zich daarna weer veilig bezig houden met die onderwerpen die wel overzichtelijk zijn.

De politiek kent ook nasty infinities, We hebben gezien dat de vraag van de PVV naar de kosten van immigratie onbeantwoord blijft. Er wordt driftig op internet gespeculeerd waarom, en de algemene tendens is te vermoeden dat het juiste antwoord onaangenaam hoog is. Daarom besloot minister van der Laan er een nasty infinity van te maken. Het is te groot om er over na te denken en te relateren aan alle andere onderwerpen. It’s just too big to consider.

Wanneer je er over na gaat denken wat een politieke nasty infinity is, komen er nog meer naar boven. Ik denk bijvoorbeeld aan de staatsschuld. Volgens Wikipedia heeft de staat dit geld geleend van anderen door obligaties uit te geven. De staatsschuld bedraagt honderden miljarden. Als u en ik dat geld niet bezitten en de pensioenfondsen en banken het ook niet meer hebben, wie zijn dan de eigenaren van al dat geleende geld? Zo’n vraag is ook een nasty infinity. Dus stellen we ons deze vraag niet, of redeneren we deze weg. Waar we ons wel mee bezig houden is de rente en de aflossing van de staatsschuld. Dat is tenminste nog behapbaar.

Wat kost de overheid? Ook zo’n vraag die je moet zien te vermijden. Hoeveel geld komt er vrij wanneer de overheid wordt afgeschaft en er een nieuw systeem wordt ingevoerd? Wanneer de overheid geen geld meer heeft voor onderwijs, gezondheidszorg etc. is dat een zeer gerechtvaardigde vraag. Dan gaat er meer in dan er uit komt. De kosten en de lage efficiency van de overheid vormen wellicht de grootste nasty infinity in de huidige maatschappij.

Daarom doen we net als de wetenschappers. We stellen ons deze vragen niet. In plaats daarvan richten we ons op kleinere vraagstukken. Vraagstukken die gaan over miljoenen en niet over honderden miljarden. Minister van der Laan heeft duidelijk laten zien dat nasty infinities niet bespreekbaar zijn.

6 September 2009

Sen Huwa

http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/09/wanneer-hoeveelheden-eng-groot-worden/#more-64185
« Last Edit: 19/02/2010 om 22:46:16 by incognito »

« Reply #31 on: 20/02/2010 om 11:04:26 »
Daar waar de leraar gestopt is, neemt de leerling het over.

K denk dat ze al veel verder zijn, maar de menigte mag dit niet weten. Een auto mag de consument pas bezichtigen als ie in de showroom staat terwijl die al jaren daar voor gemaakt is. Zo ook met dit. De menselijke brain is tot veel in staat....

dat is mooi gezegd , dat was ook met plato en zijn leerling aristoteles, socrates en op zijn beurt leraar v plato , freud en jung , noem maar op , maar de leerling valt later bijna altijd zijn meester af met eigen ideeen, zoals sterk naar voren komt bij jung die zelfs grote onenigheid had met freud


ik ben er idd v overtuigd  dat meer bekend is dan "vrijgegeven" wordt

« Last Edit: 20/02/2010 om 11:06:55 by matou »

« Reply #32 on: 20/02/2010 om 11:51:46 »
dat is mooi gezegd , dat was ook met plato en zijn leerling aristoteles, socrates en op zijn beurt leraar v plato , freud en jung , noem maar op , maar de leerling valt later bijna altijd zijn meester af met eigen ideeen, zoals sterk naar voren komt bij jung die zelfs grote onenigheid had met freud


ik ben er idd v overtuigd  dat meer bekend is dan "vrijgegeven" wordtJij begrijpt het. Had echt ff het idee dat ik zinloos me energie verspilde hier op het forum. Lijkt wel alsof mensen het ontwijken, niet willen weten/begrijpen.

« Reply #33 on: 20/02/2010 om 14:13:12 »


Van alle wetenschappelijke vragen die te maken hebben met heelal, space en ruimte die je kunt stellen zijn er eigenlijk maar 2 die je niet zou kunnen beantwoorden met de huidige kennis.

- Waar is het begin en einde van het heelal?
- Wanneer was het begin, en wanneer houdt het op?

Vraag 1 heeft te maken met ruimte, vraag 2 met tijd. Beide vragen hebben een antwoord die te maken heeft met "oneindig" (∞). En de mens is er niet op gebouwd om oneindig te begrijpen. In de wetenschap zijn er 2 oneindigen, te weten "infinity" (oneindig groot, wel enigszins te bevatten) en "nasty infinity" (oneindig klein, een niet te bevatten singulariteit). En dit is een probleem, omdat onze rekenmethodes niet overweg kunnen met een factor oneindig. Net zoals je niet kunt delen door 0. Het antwoord is dan namelijk: oneindig.

Veel natuurkundige formules maken gebruik van de Planck constante. Dit is als constante benoemd om onze formules werkbaar te krijgen, maar eigenlijk is dit fout. Het is een aanname, een enorm groot getal. Maar eigenlijk zou deze constante oneindig moeten zijn. Vele theorieën en formules maken gebruik van deze constante. En daarom denk ik de, Arnhemse huisfilsoof - en gelukkig met mij steeds meer mensen - dat de formules van Einstein en al die andere natuurkundige wetten die daarop gebaseerd zijn, fundamenteel fout zijn.
« Last Edit: 20/02/2010 om 19:39:01 by incognito »

« Reply #34 on: 20/02/2010 om 19:34:15 »
Maar ik geloof ook lang niet alles wat er op wikipedia staat...>


Unified field theory

In physics, a unified field theory is a type of field theory that allows all of the fundamental forces between elementary particles to be written in terms of a single field. There is no accepted unified field theory yet, and this remains an open line of research. The term was coined by Albert Einstein who attempted to unify the general theory of relativity with electromagnetism. A "theory of everything" is closely related to unified field theory, but differs by not requiring the basis of nature to be fields, and also attempts to explain all physical constants of nature.

This article describes unified field theory as it is currently understood in connection with quantum theory. Earlier attempts based on classical physics are described in the article on classical unified field theories.

There may be no a priori reason why the correct description of nature has to be a unified field theory; however, this goal has led to a great deal of progress in modern theoretical physics and continues to motivate research. Unified field theory is only one possible approach to unification of physics.

http://en.wikipedia.org/wiki/Unified_field_theory
« Last Edit: 20/02/2010 om 19:37:54 by incognito »

« Reply #35 on: 21/02/2010 om 13:56:37 »
Wie de Big Bang = Big Crunch = Big Renormalization = Big Bullshit! live wil volgen kan nu overschakelen naar National Geographic - de wetenschappelijke entertainmentzender...>

http://www.tvgids.nl/programma/9057998/Known_universe:_Blowing_up_the_universe/


Ps. Aanstaande dinsdag wordt de massaindoctrinatie herhaald op dezelfde zender om 13:00 uur. Want tja herhalen doet beklijven...
« Last Edit: 21/02/2010 om 14:04:52 by incognito »

« Reply #36 on: 21/02/2010 om 22:24:52 »
Wat je met een "eenvoudige" tetraëder = tetrahedron allemaal wel niet kunt doen...>


« Last Edit: 22/02/2010 om 01:51:04 by incognito »

« Reply #37 on: 22/02/2010 om 19:33:31 »
Ookal bestempelen de meeste mensen het graancirkel fenomeen als klinkklare onzin, 1 ding weet ik wel en dat is dat de natuur nooit liegt. Zelfs sneeuwvlokken kunnen niet liegen..>
- http://nl.wikipedia.org/wiki/Sneeuwvlok
- http://en.wikipedia.org/wiki/Snowflake
- http://fr.wikipedia.org/wiki/Neige
« Last Edit: 22/02/2010 om 19:40:12 by incognito »

« Reply #38 on: 23/02/2010 om 19:29:28 »
De afgelopen decennia zijn door verschillende ruimtevaartorganisaties steeds boodschappen de ruimte ingestuurd om zogenaamd first contact te maken met buitenaards leven. Een van de meest bijzondere vind ik de Voyager Golden Record...>
Voyager Golden Record

De Voyager Golden Record is een grammofoonopname, bijgevoegd bij de twee Voyager-ruimtevaartuigen die gelanceerd werden in 1977. De platen bevatten geluiden en beelden die geselecteerd werden om de diversiteit van het leven en de cultuur op aarde zo goed mogelijk weer te geven. Hij is bedoeld voor buitenaardse levensvormen als zij de plaat vinden. De Voyagers doen er ongeveer 40.000 jaar over om dichtbij (met 'dichtbij' wordt in dit geval 1,7 lichtjaren bedoeld) een andere ster te komen. En als andere wezens de plaat niet eerder vinden zal het minimaal die tijd duren voordat de Golden Record gevonden kan worden.

De sondes waaraan de platen bevestigd zijn, zijn relatief klein en gezien de uitgestrektheid van de interstellaire ruimte is de kans dat de platen ooit gevonden zullen worden buitengewoon klein. Als ze door een buitenaardse soort gevonden zullen worden, zal dat ver in de toekomst zijn, en kan de opname het best gezien worden als een symbool van de aarde in plaats van een serieuze poging om te communiceren met buitenaardsen.

Achtergrond
 
Het Voyager-ruimtevaartuig zal het derde en vierde menselijke kunstmatige voorwerp zijn dat uit ons zonnestelsel ontsnapt. Pioneer 10 en 11, die in 1972 en 1973 gelanceerd werden gingen Voyager voor in het ontsnappen aan de zwaartekracht van de Zon. Beide dragen kleine metalen plaquettes met zich mee die dienen voor de identificatie van de tijd en plaats van herkomst (aarde rond de lancering) die andere ruimtevaarders (of wezens) kunnen helpen die de plaquettes vinden in de (verre) toekomst.
Met dit voorbeeld plaatste NASA een veelomvattender en beter bericht aan boord van Voyager 1 en 2: een soort van tijdcapsule, bedoeld om ons verhaal aan de buitenaardsen duidelijk te maken.

Dit is een geschenk van een kleine, afgelegen wereld, een teken van onze geluiden, onze wetenschap, ons beeld, onze muziek, onze gedachten en onze gevoelens. We proberen onze tijd te overleven zodat we in die van jullie voort kunnen leven. — Voormalig President van de Verenigde Staten Jimmy Carter

Diagram opnamesInhoud

De inhoud van de opname werd geselecteerd voor NASA door een commissie voorgezeten door Carl Sagan van de Cornell Universiteit. Dr. Sagan en zijn medewerkers verzamelden 115 afbeeldingen en verscheidende natuurlijke geluiden, geluiden als wind, bliksem, dierlijke geluiden, inclusief liederen van vogels en walvissen. Daaraan voegden zij muzikale selecties van verschillende culturen en tijdperken, en gesproken begroetingen van aardbewoners in 55 talen, en afgedrukte berichten van President Jimmy Carter en Secretaris-Generaal Kurt Waldheim van de Verenigde Naties.
Nadat NASA veel kritiek had gekregen over de "vuiligheid" op de Pioneer plaquette (een lijntekening van een naakte man en vrouw), koos NASA ervoor Sagan en zijn collega's geen toestemming te verlenen een foto van een naakte man en van een naakte zwangere vrouw op de opname te zetten. Daarentegen werd alleen een silhouet van het paar toegevoegd.

Voyager Golden Record
 
President Carters officiële verklaring die hij plaatste nadat het Voyager-ruimtevaartuig zijn reis buiten het zonnestelsel voortzette op 16 juni 1977: "Wij werpen dit bericht in de ruimte... Van de 200 miljard sterren in de Melkweg hebben sommige - misschien vele - bewoonde planeten of op de ruimte georiënteerde beschavingen. Als een van deze beschavingen de Voyager onderschept en de inhoud van de opnames kan begrijpen is hier onze boodschap: "We proberen onze tijd te overleven zodat we in die van jullie voort kunnen leven. We hopen dat op een dag, de problemen die we ondervinden opgelost zijn, aan een gemeenschap van Galactische Beschavingen deel te kunnen nemen. Deze opname vertegenwoordigt onze hoop, vastbeslotenheid en goedwillendheid in een enorm en geweldig universum." De 115 afbeeldingen zijn analoog opgeslagen. De rest van de opnamen is in audio. De opnamen bevatten gesproken begroetingen beginnend met Akkadisch, dat gesproken werd in Sumer zo'n 6000 jaar geleden, en het eindigt met Wu, een modern Chinees dialect. Er zijn 55 talen opgenomen. (Geen Tamazight!!)

Hieropvolgend is een selectie van geluiden van de aarde. Ze bevatten een 90-minuten durend eclectische selectie van muziek uit verscheidene culturen. Deze selecties bevatten o.a.:

- Johann Sebastian Bach, Brandenburgs Concert No. 2 in F., Münchens Bach Orkest, Karl Richter, dirigent. 4:40
- Java, court gamelan, "Kinds of Flowers", opgenomen door Robert E. Brown. 4:43
- Senegal, percussie, opgenomen door Charles Duvelle. 2:08
- Zaïre, Pygmees uitnodigingslied voor vrouwen, opgenomen door Colin Turnbull. 0:56
- Australië, liederen door Aboriginals, "Morning Star" en "Devil Bird", opgenomen door Sandra LeBrun Holmes. 1:26
- Mexico, "El Cascabel", uitgevoerd door Lorenzo Barcelata en de Mariachi México. 3:14
- "Johnny B. Goode", geschreven en opgevoerd door Chuck Berry. 2:38
- Nieuw-Guinea, lied van de thuisblijvende mannen, opgenomen door Robert MacLennan. 1:20
- Japan, shakuhachi, "Tsuru No Sugomori" ("Crane's Nest") uitgevoerd door Goro Yamaguchi. 4:51
- Bach, "Gavotte en rondeaux" van de Partita No. 3 in E majeur voor viool, uitgevoerd door Arthur Grumiaux. 2:55
- Wolfgang Amadeus Mozart Die Zauberflöte, Koningin van de Nacht-aria, no. 14. Edda Moser, sopraan; Beierse Staatsopera, München, Wolfgang Sawallisch, dirigent. 2:55
- Georgische S.S.R., koor, "Tchakrulo", verzameld door Radio Moscow. 2:18
- Peru, panfluit en drum, verzameld door Casa de la Cultura, Lima. 0:52
- "Melancholy Blues", uitgevoerd door Louis Armstrong en zijn Hot Seven. 3:05
- Azerbeidzjaanse S.S.R., doedelzakken, opgenomen door Radio Moscow. 2:30
- Igor Stravinsky, Le Sacre du Printemps, Offerdans, Columbia Symphony Orchestra, Igor Stravinsky, dirigent. 4:35
- Bach, Wohltemperiertes Klavier, Boek 1, Prelude en fuga in C, No.1. Glenn Gould, piano. 4:48
- Beethoven, Vijfde Symfonie; Philharmonia Orchestra, Otto Klemperer, dirigent. 7:20
- Bulgarije, "Izlel je Delyo Hagdutin", gezongen door Valya Balkanska. 4:59
- Navajo Indianen, Nachtlied, opgenomen door Willard Rhodes. 0:57
- Anthony Holborne, "Paueans, Galliards, Almains and Other Short Aeirs, "The Fairie Round", - opgevoerd door David Munrow en de Early Music Consort of London. 1:17
- Salomonseilanden, panfluiten, verzameld door de Solomon Islands Broadcasting Service. 1:12
- Peru, trouwlied, opgenomen door John Cohen. 0:38
- China, guqin, "Flowing Streams", opgevoerd door Kuan P'ing-hu. 7:37
- India, raga Bhairavi, "Jaat Kahan Ho", gezongen door Surshri Kesar Bai Kerkar. 3:30
- "Dark Was the Night, Cold Was the Ground", geschreven en opgevoerd door Blind Willie Johnson. 3:15
- Beethoven, Strijkkwartet No. 13 in Bes, opus 130, Cavatina, uitgevoerd door het Budapest String Quartet. 6:37

- http://nl.wikipedia.org/wiki/Voyager_Golden_Record


Aanvullende info

- http://www.goldenrecord.org/
- http://voyager.jpl.nasa.gov/spacecraft/goldenrec1.html
- http://www.jonlomberg.com/


Ps. Zo te zien krijgen aliens - indien zij echt bestaan ;) - bijna de gehele mensheid op een zilveren gouden schaal gepresenteerd dankzij de knappe koppen van NASA.
« Last Edit: 23/02/2010 om 19:52:18 by incognito »

« Reply #39 on: 25/02/2010 om 19:33:43 »
Maar deze radioboodschap met binaire code die de NASA in 1974 de ruimte in heeft gestuurd is pas echt interessant....>


Arecibo message

The Arecibo message was beamed into space a single time (not repeated) via frequency modulated radio waves at a ceremony to mark the remodeling of the Arecibo radio telescope on 16 November 1974. It was aimed at the globular star cluster M13 some 25,000 light years away because M13 was a large and close collection of stars that was available in the sky at the time and place of the ceremony. The message consisted of 1679 binary digits, approximately 210 bytes, transmitted at a frequency of 2380 MHz and modulated by shifting the frequency by 10 Hz, with a power of 1000 kW. The "ones" and "zeroes" were transmitted by frequency shifting at the rate of 10 bits per second. The total broadcast was less than three minutes.

The cardinality of 1679 was chosen because it is a semiprime (the product of two prime numbers), to be arranged rectangularly as 73 rows by 23 columns. The alternative arrangement, 23 rows by 73 columns, produces jumbled nonsense. The message forms the image shown on the right, or its inverse, when translated into graphics characters and spaces.

Dr. Frank Drake, then at Cornell University and creator of the famous Drake equation, wrote the message, with help from Carl Sagan, among others. The message consists of seven parts that encode the following:

- The numbers one (1) through ten (10)
- The atomic numbers of the elements hydrogen, carbon, nitrogen, oxygen, and phosphorus, which make up deoxyribonucleic acid (DNA)
- The formulas for the sugars and bases in the nucleotides of DNA
- The number of nucleotides in DNA, and a graphic of the double helix structure of DNA
- A graphic figure of a human, the dimension (physical height) of an average man, and the human population of Earth
- A graphic of the Solar System
- A graphic of the Arecibo radio telescope and the dimension (the physical diameter) of the transmitting antenna dish

Because it will take 25,000 years for the message to reach its intended destination of stars (and an additional 25,000 years for any reply), the Arecibo message was more a demonstration of human technological achievement than a real attempt to enter into a conversation with extraterrestrials. In fact, the stars of M13 that the message was aimed at will no longer be in that location when the message arrives. According to the Cornell News press release of November 12, 1999, the real purpose of the message was not to make contact, but to demonstrate the capabilities of newly installed equipment.

- http://en.wikipedia.org/wiki/Arecibo_message
« Last Edit: 25/02/2010 om 19:42:43 by incognito »

« Reply #40 on: 28/02/2010 om 20:10:54 »
Voor al degenen die net als 3ich op zoek zijn naar de Matrix, bij deze een lezing van Nassim Haramein. Maar ik waarschuw jullie van tevoren dit is highly mindblowin stuff en absoluut niet voor de tere zieltjes. Na het bekijken van onderstaande 2 x 4 uur durende hoorcolleges van Nassim zal niets maar dan ook echt niets meer hetzelfde zijn voor jou.....>
- http://video.google.com/videoplay?docid=4907540922643918266#docid=6151699791256390335
- http://video.google.com/videoplay?docid=4907540922643918266#docid=-1895475242307393956

If you are not yet familiar with Nassim Haramein's exciting work, prepare yourself for an exhilarating odyssey into hyperspace and beyond. Haramein, who has spent his lifetime researching fields of physics from quantum theory to relativistic equations and cosmology, will lead you along a fascinating discussion geared to a layman's understanding of the fundamental nature of the universe and creation that includes black holes, gravitational forces, dimensions, and the very structure of space itself - all of which are integral parts of his now-complete Unified Field Theory. Haramein's theory is currently in peer review process for publication in physics journals; however, the presentation does not end with the introduction of his theory alone, but includes the discussion of the path that he took to arrive at his views, which weaves between the texts and monuments of ancient civilizations, biology, chemistry and the primordial role of consciousness - all of which lend further credence to the science behind the theory.


Ps. Voor degene die menen daadwerkelijk iets snappen van bovenstaande hoorcolleges, ben ik meer dan bereid om van gedachten te wisselen....
« Last Edit: 28/02/2010 om 20:16:53 by incognito »

« Reply #41 on: 28/02/2010 om 20:20:18 »
Jammer dat het niet ondertiteld is.

Chatt zie arif

« Reply #42 on: 28/02/2010 om 20:21:28 »
Voor al degenen die net als 3ich op zoek zijn naar de Matrix, bij deze een lezing van Nassim Haramein. Maar ik waarschuw jullie van tevoren dit is highly mindblowin stuff en absoluut niet voor de tere zieltjes. Na het bekijken van onderstaande 2 x 4 uur durende hoorcolleges van Nassim zal niets maar dan ook echt niets meer hetzelfde zijn voor jou.....>


Je bedoelt dat ik -net als Hadou- dringend een huisarts,psychiater,psycholoog en alle anti-depressiva/psychotica nodig heb die een apotheek maar bevatten kan?

Ik geef de voorkeur aan een 2 x 4 uur durende sessie onder zware invloed van viagra...
« Last Edit: 28/02/2010 om 20:23:15 by Chatt le Mal Barré »

« Reply #43 on: 28/02/2010 om 20:21:58 »
Jammer dat het niet ondertiteld is.

Ja dat is inderdaad jammer, maar voor de rest is het best wel makkelijk te volgen...


Ps. Alle posts in deze discussie van mij zijn direct ontleend aan de ideeen van Nassim Haramein.
« Last Edit: 28/02/2010 om 20:28:12 by incognito »

« Reply #44 on: 28/02/2010 om 20:25:30 »
Je bedoelt dat ik -net als Hadou- dringend een huisarts,psychiater,psycholoog en alle anti-depressiva/psychotica nodig heb die een apotheek maar bevatten kan?

Moet jij zo nodig zeggen a Jack Nicholson....


Ps. Als jij alleen al 15 min gaat kijken van de lezing zal er witte rook uit jouw oren komen. Gegarandeerd.
« Last Edit: 28/02/2010 om 20:27:05 by incognito »