Author Topic: Een autonome Rif als verre droom  (Read 8702 times)

« Reply #30 on: 01/09/2009 om 05:42:19 »
O ja, wie heeft het nu in Noord Afrika voor het zeggen dan??????????


De arabieren natuurlijk. Dat de arabieren aan de macht zijn is OK, maar  wat hebben zij bereikt? wat hebben zij met Marokko gedaan? miljoenen analfabeten, miljoenen armen, miljoenen vrouwen prostiueren zich om te kunnen overleven, duizenden jongeren en meisjes sterven jaarlijks in de ML-zee...Kortom, een land waar iedereen m.n. de "arabieren", van een ding droomt: weg naar een land waar de arabieren het niet voor zeggen hebben.

Dat ARAB vindt dat de arabieren aan de macht zijn in Noord-Afrika getuigt van de mentaliteit van de arabieren. De arabier is van nature een tribalist. Wat de tribalisten het meeste karakteriseert is dat zij meer gehecht zijn aan hun stam en de stamgenoten(en aan de rasgenoten wanneer zij naast een ander volk leven), dan aan de nationaalstaat.
In de arabische cultuur diennen de anderen (die anderen kunnen ook arabieren zijn maar van een ander stam) gewoon gedomoneerd te worden en vervolgens onderdrukt, uitgebuit en hun vrouwen en dochters als concubinnes(djawari) behandeld moeten worden. Dit is precies wat zij met ons doen. Omdat wij imazighen zijn, en dus anders. Het is geen toeval dat zij ons al-barbar noemen. Want een "landgenoot" die anders is is in de arabische cultuur geen landgenoot.  Dit verklaart de politiekbeleid van de arabieren die , zoals ARAB zei,aan de macht zijn. Het is geen toeval dat de "arabische" regio's in marokko aalles van de staat krijgen-m.n. het geld van imazighen- terwijl imaizghen worden van alles beroofd m.n. hun taal en cultuur. Dit verklaart een verklaart ook  een van de meeste ziekelijkste kenmerken van de arabieren: bij het bekleden van een functie wordt niet naar de bekwaamheid gekeken maar simpelweg naar de genealogie(zie bijv. les elites du royaume van Ali Benhaddou). 

Wanneer de arabieren zich acher religie (alleemaal moslims) of patriotosme(allemaal marokkanen! verbergen, betekent niet dat zij serieus zijn. Het is een manier om de massa in de naeiviteit te houden. Want een naieve massa is per definitie een gemaakelijke prooi...

Ik vind bizar-maar ik begrijp het wel...- dat een arabische tribalist beweert dat ie open, ruimdenkend, intelligent!!, stedeling..is. Echt belachelijk. En dat geloven hen die geen kaas hebben gegeten van de bedoeinencultuur van de arabieren. Een cultuur dat  gevormd is in de woestijn...