Author Topic: Jodenhaat door de eeuwen heen (gericht tegen niet-joden)  (Read 50524 times)

« Reply #165 on: 25/08/2010 om 01:31:01 »
Protest tegen beleid of handel met 'voorkennis'?
Harvard Universiteit verkoopt alle Israëlische aandelen
24 augustus 2010

Al meer dan 60 jaar is de staat Israël de schandvlek op de Westerse beschaving. De details zullen u inmiddels wel bekend zijn, al is de mate waarin u het zionistische staatsterrorisme veroordeelt waarschijnlijk sterk afhankelijk van hoe groot uw geconditioneerde afkeer van moslims is.

Maar de tijden zijn veranderd.

Niet dat het gedrag van Israël is gewijzigd - verre van - maar steeds minder kijkt de rest van de wereld de andere kant op. Overal in het Westen wordt de kritiek luider en groeit het protest. Uiteraard eerst in de de onafhankelijke media op het internet, maar sinds de moordaanslagen op Gaza en op een boot met ongewapende vredesactivisten in internationale wateren worden zelfs in de gevestigde media regelmatig kanttekeningen geplaatst bij het beleid van de regering in Tel Aviv.

Daarnaast worden er overal ter wereld boycotcampagnes opgezet. Niet alleen van artiesten die weigeren nog langer in Israël op te treden, maar ook campagnes die oproepen geen Israëlische producten meer te kopen of niet langer te investeren in Israëlische bedrijven. Die boycotcampagnes beginnen zo langzamerhand hun vruchten af te werpen. Israël raakt steeds verder geïsoleerd en Israëlische bedrijven hebben grote moeite nieuwe afzetmarkten en investeerders te vinden.

De laatste dreun voor de Israëlische economie is de beslissing van de Amerikaanse universiteit Harvard om alle Israëlische aandelen in haar portefeuille te verkopen. De Harvard Management Company deelde dat vorige week mee aan de US Securities and Exchange Commission (SEC). Er werd geen reden opgegeven.

Het gaat bij deze portefeuille niet om zomaar een paar aandelen. De verkoop betrof 30,5 miljoen dollar aan aandelen van Teva Pharmaceutical Industries, 1,67 miljoen dollar aandelen van NICE Systems, 3,6 miljoen dollar aandelen van Check Point Software Technologies, 1,1 miljoen dollar aandelen van Cellcom Israel en 1,8 miljoen dollar aandelen van Partner Communications. In plaats van in Israël heeft de Harvard Management Company besloten een deel van zijn vermogen te beleggen in China en Brazilië.

Naast de logische conclusie dat Harvard gehoor geeft aan de oproepen van vele mensenrechtenorganisaties en druk vanuit de eigen gelederen om zich af te keren van de apartheidsstaat, zijn er ook mensen die menen dat de experts van Harvard vrezen voor een escalatie van de con

flicten van Israël met haar buren, met name Iran.

In een interview met het Duitse Chaostheorien.de zegt beursgoeroe en opgewonden standje Max Keiser dat Harvard rekening houdt met een Israëlische aanval op Iran. "Volgens mij gaan ze (Harvard) ervan uit dat de Verenigde Staten Israël niet zullen steunen wanneer die Iran aanvallen. De VS zullen met Israël doen wat ze met Zuid Vietnam deden, en dat betekent dat ze Israël zullen laten vallen als een baksteen. Niemand zal ze steunen. De sjekel en de beurs van Tel Aviv zullen daardoor waarschijnlijk zo'n 80 tot 90% in waarde dalen. De Harvard Universiteit heeft dit duidelijk begrepen. Daarom hebben ze elke op sjekels gebaseerde security gedumpt, omdat de beurs daar op zijn gat gaat," aldus Keiser.

Welke uitleg u ook verkiest, het feit dat een van de meest vooraanstaande onderwijsinstellingen ter wereld zijn (financiële) handen van Israël aftrekt zal een signaal zijn voor anderen om ook hun investeringen in Israël ongedaan te maken. Laten we hopen dat de fatsoenlijke Israëliërs (ze zijn er nog!) het signaal begrijpen en zich snel ontdoen van de haviken in hun regering. Daarmee komt een deel van de problemen op deze planeet een stuk dichter bij een oplossing.

http://zonnewind.be/midden-oosten/israel/harvard-verkoopt-alle-israelische-aandelen.shtml

« Reply #166 on: 25/08/2010 om 15:46:21 »
in die link staan goede artikelen , ik vond dit erg interessant, zie link,  steiner is trouwens ook de oprichter vd "vrije school"

http://www.zonnewind.be/politiek/geopolitiek/rudolf-steiner.shtml


Chatt zie arif

« Reply #167 on: 18/09/2010 om 23:52:50 »
[
« Last Edit: 20/03/2011 om 13:57:53 by Sa3id sucks! »