Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - 3ich

886
Poëzie / Re: Islamitische gedichten-Elke dag een nieuw gedicht
« on: 09/12/2009 om 11:00:00 »
moeten ze ook verschijnen voor de rechter:

http://www.pvv.nl/images/PDF/dagvaarding%20NL.pdf
Nee, alleen jullie leider moet voor de rechter verschijnen.

Jij zal je ook ooit is moeten verantwoorden.

887
waar baseer je je op?

Alles heeft een tegenpool dus ook een virus.

Begrijp je toch?

888
Feedback / Tijd van de forum klopt niet.
« on: 08/12/2009 om 21:17:38 »
het is nu 21:18


kijk maar hoe laat het is als het gepost is.

889
Vroeger in Arif zijn er heel veel mensen gestorven aan TBC/Tuberculose. Toen was er ook geen medicijn voor, nu word je er voor behandelt als het een verkoudheidje is.

890
HOAX!

In 1915 ofzo had je de Spaanse griep, 5 jaar later hoor je er niemand meer over.

Ik ben er van overtuigd dat tegen elke ziekte een medicijn is. Aids, Kanker, etc, etc, etc, onze klein kinderen zullen ons nog uitlachen. Net zoals wij nu over de pest en de tiefus doen bijv.
891
Poëzie / Re: Islamitische gedichten-Elke dag een nieuw gedicht
« on: 08/12/2009 om 21:00:16 »
Ik behoor niet tot de welkoms komite van A.nl,  helaas snotneus ;) en als je het zo nodig
vind meneer het 1 en ander wilt bijleren ga vooral je gang.

poeh! wat een verijking!! oelala!

Je moest je schamen voor je walgelijke, inhoudloze, 8erlijke, doelloze, reactie's!
Jij heb geen Amazigh karakter, k weet dat je hem onderuit wil halen omdat hij zn draai gevonden heb binnen de Islam en die duiveltje in jou sloeg toen 360 graden om bij het lezen van zijn gedichten/levensverhaal. Velen die hier komen zijn Islam-haters, maar zelden zijn zo 8erlijk als jij.Bah!

892
Mededelingen / Re: Laat je stem horen voor Aminatou!
« on: 08/12/2009 om 20:54:11 »
Spanje niet blij met activiste in hongerstaking

Activiste Aminatou Haidar, de 'Gandhi van de Westelijke Sahara', is al drie weken in hongerstaking op het vliegveld van Lanzarote na ruzie met de Marokkaanse douane. Aminatou Haidar eet al drie weken niet meer. Ze is zo verzwakt dat ze niet meer kan praten of lopen. Alleen suikerwater geeft haar nog een laatste beetje kracht om, samen met steunbetuigers, de dagen uit te zitten op haar matrasje in het vliegveld van Lanzarote .

De Spaanse overheid weet niet goed wat ze met deze Marokkaanse clandestiene mensenrechtenactiviste op het vliegveld van de Canarische eilanden aanmoet en gaf haar afgelopen week een boete van 180 dollar omdat zij de openbare orde zou verstoren.

Haidar (42) was op weg naar huis vanuit de Verenigde Staten waar zij een prijs had gekregen voor haar werk als mensenrechtenactiviste. Bij aankomst op het vliegveld in Marokko werd zij door de autoriteiten aangehouden nadat zij het vakje 'nationaliteit' op het registratiedocument blanco had gelaten. Bij haar adres vulde ze in dat ze in de Westelijke Sahara woonde, en niet, zoals werd verwacht, in Marokko.

Haidar wilde met haar actie onderstrepen dat zij het niet eens is met de 'bezetting' van de Westelijke Sahara door Marokko. De douanebeambten op het vliegveld van El-Ayoun vatten dit zeer hoog op en namen direct haar paspoort in en zetten haar regelrecht op het vliegtuig naar de Canarische eilanden.

De status van de Westelijke Sahara is al jaren omstreden. Tot 1975 had Spanje het gebied gekoloniseerd,  waarna het door Marokko werd ingelijfd. Gesteund door Libië en Algerije vocht de guerrillabeweging Polisario voor de onafhankelijkheid van de Westelijke Sahara.

In 1991 verklaarde de fosfaatrijke regio zich onafhankelijk, maar deze status van soevereiniteit werd door Marokko nooit erkend en tot op de dag van vandaag 'regeert' de politieke tak van Polisario vanuit ballingschap in Algerije. Sinds 1991 wordt het gevecht vooral op diplomatiek niveau uitgevochten. Inmiddels erkennen 41 landen en organisaties, waaronder de Arabische Liga, de onafhankelijkheid van het door Marokko bezette stuk Sahara.

Aminatou Haidar is al jarenlang actief als voorzitter van Codesa, een organisatie die opkomt voor de mensenrechten van de Sahrawi, de oorspronkelijke nomadenstammen uit de Westelijke Sahara. In die hoedanigheid kreeg ze de bijnaam 'de Gandhi van de Westelijke Sahara'.

Een oplossing voor de precaire ­situatie van de mensenrechtenactiviste lijkt voorlopig niet voorhanden. De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken zei in eerste instantie dat Haidar de Canarische eilanden niet kon verlaten omdat zij 'geen paspoort had'. Maar toen Spanje de activiste een vluchtelingenstatus aanbood, weigerde Haidar die, want zo kon zij nog steeds Marokko niet in. Daarna bood de minister haar persoonlijk, via telefoon, de Spaanse nationaliteit aan. Ook die weigerde ze. Spanje ondernam vervolgens nog een laatste bemiddelingspoging door de Marokko te verzoeken haar paspoort terug te sturen. Marokko weigerde.

''Eerst moet Haidar haar excuses aanbieden,'' verklaarde een functionaris op de Spaanse televisie.

Ondertussen heeft de zaak wereldwijd de aandacht. VN-voorzitter Ban-ki Moon is gevraagd om te bemiddelen en verschillende bekende artiesten, filmmakers en nobelprijswinnaars zijn naar Lanzarote afgereisd om Haidar te steunen.

http://www.parool.nl/parool/nl/225/BUITENLAND/article/detail/270864/2009/12/07/Spanje-niet-blij-met-activiste-in-hongerstaking.dhtml

893
Poëzie / Re: Islamitische gedichten-Elke dag een nieuw gedicht
« on: 07/12/2009 om 21:07:30 »
ik ben je broeder niet ;)

En hoezo moet ik blij zijn met iets dat JIJ goed vindt? beweer je soms overigens dat anderen
die zich niet met dit soort soort gezweef bezig houden verdoemd zijn ofzo?I.p.v van hem te verwelkomen en hem zijn ding te laten te laten doen, hem wat kennis mee geven over ons {Imazighen}  ga je hem onderuit proberen te halen.

Triest mannetje die je eugenlijk ook bent.

(met mij moet je niet beginnen jochie, dat weet je!)

Welke lid is hier ook actief met gedichten? Het is een verrijking voor deze site.... Dit wat jij doet zit niet in onze cultuur noch in die van de Imazghen noch van de moslims!

894
Filosofie / Re: R3eidh amekrane
« on: 29/11/2009 om 16:01:15 »
Mabrok r3ied aythmaa d suythmaa.


895
Filosofie / Re: R3eidh amekrane
« on: 29/11/2009 om 15:59:40 »
En verder, toch maar ff op deze zondagmorgen, vind ik dit verhaal over het bijna-zoon-offer van Abraham een van de verwerpelijkste verhalen uit het gehele monotheisme. (Hoewel het verhaal over Lot zoals dat in de christentraditie verteld wordt, ook moreel gezien erg ranzig is.) Gadver, stel je voor dat je nu een buurman tegenkomt die zegt dat hij stemmen gehoord heeft en zijn zoon wil offeren aan god. Opsluiten en nooit meer loslaten zo'n gast!

De status van dit abraham verhaal in de monotheistische cultuur is voor mij zeer tekenend voor de mensonterende moraal die christenen en moslims er op na houden. Slaafse volgzaamheid en een hersenloos moreel coma, that's all there is to it.
Is dit nou echt nodig?

Altijd ma weer die gezeik! Leef en laat leven...

3ich.

896
Babbelhoek / Re: Zionistische broeders mishandelen de vijand
« on: 29/11/2009 om 15:56:47 »
Wat een psychopathische tekst !
Ja, is een weerspiegeling van het beeld dat IK van JOU heb.

Dus indd je bent een btje psycho!

897
In de media / Re: In Morocco, Tzipi Livni backs Mideast talks
« on: 25/11/2009 om 16:39:17 »
Ik ben voor zionisten en wie het niet bevalt, moet zijn hoofd tegen de muur slaan. Dit bewijst maar weer hoe 8erlijk je in ware bent!

Tazzzzzzzzzz xi yemak a yaghyour!

898
Babbelhoek / Re: Zionistische broeders mishandelen de vijand
« on: 25/11/2009 om 16:36:31 »
Hoe kan je het kwaad zien, als je kwaad als goede ziet?

Voor mij is hij het kwaad zelf.
Je kan lullen tot je een ons weegt, maar zolang jij vragen ontwijkt/verdraait/ontkent/ontloopt is het misschien beter als men je ontwijkt.

Jij bent net als een marokkaanse ambtenaar. Hij stelt de vragen, hij geeft zelf een antwoord, hij geeft vergunningen, en hij stempelt waar en wanneer, hoe hij dat wilt, zeg je er wat van? Krijg je een hoek!

Je heb overduidelijk een probleem met jezelf. 

899
Algemeen / Trouwakte {zawzija}
« on: 25/11/2009 om 16:16:41 »
Kan je dat hier in NL ook doen? (Rotterdam, Amsterdam)

Heb iemand eventueel een link of informatie over wat je allemaal nodig heb.


Alvast bedankt voor de reacties/moeite :)

900
Waar heb je het over Hadou?

Nu begin je hem helemaal te trippen!