Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - 3ich

781
Ik vraag me wel af, hoe de indeling van die gebieden eruit gaat zien?
Het kan natuurlijk ook zijn dat de Rif in 2en wordt opgesplitst, met een nevendoel naast het zogenaamde vergaande autonomie.Alhoceima is nummer: 16 met Taounat en Taza

Nador is nummer: 10 met Berkane  
   Figuig
   Jerada
   Nador  
  Oujda-Angad
   Taourirt

http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestuurlijke_indeling_van_Marokko782
kom op zeg doe niet zo naief,  iedereen weet dat die kritiek op joden te maken heeft met kwestie palestijnen, door jouw opmerking laat je al merken dat jij idem dito bent
Je haalt dingen door de war het gaat hier niet om joden of palestina blablablabla

783
he he   vind je dat nou zelf geen domme opmerking? wat heb jij met palestina als amazigh zijnde dan?
Wat heeft een Frans-Joods adviseur te maken met: Palestina als Amazigh zijnde?

Volgens mij moet je het nog een x lezen om te weten wie er nu een domme opmerking heeft geplaatst!


784
Sorry, ik heb geen bron. iets dergelijks wel.
Het nieuws is op verschillende Marokkaanse media bekend. om 20:30 ( Marokkaanse tijd) gaat de koning het volk toespreken.

Het nieuws las ik op nadorcity en hespress.


Heel goed.

Heb je op nadorcity en hespress ook gelezen wat je hier boven beweert of word dat alleen maar gespeculeerd?

785

Bron of iets dergelijks?

786
Filosofie / Re: Religie als schuld
« on: 02/01/2010 om 15:04:20 »
We kunnen ook gewoon doen wat de zwarte kousen kerkgangers doen/deden je moest een bedrag afstaan om je zondes af te kopen...

Niks aan de hand mensen doorlopen.


787
Feedback / Re: Huisregels: Persoonlijke aanvallen
« on: 02/01/2010 om 14:57:31 »
Wij nemen verder geen inhoudelijk standpunt in in bepaalde discussies. Wij vragen enkel fatsoenlijk met elkaar om te gaan. Wij mengen ons verder ook niet in conflicten tussen leden waarbij er van 2 kanten schuld is. Wij stellen het wel op prijs om persoonlijke conflicten niet hier op het forum uit te vechten.
mvg Amazigh.nl beheer

http://www.amazigh.nl/awar/index.php?topic=8087.0

Dit had je al eerder moeten doen. Dan zag het forum er nu heel anders uit.


788
Waarom is hij beter dan alle Marokkanen? Kan je bewijzen dat er geen Marokkaan is die beter is dan hem? Stuur die man weg en laat het volk zelf kiezen wie hij beter vind. Ik kies voor Rachid Raga  uit Rif en jij kiest voor Mohamed 6 uit Saoedie-Arabie.

Waar staat dat hij beter is dan alle Marokkanen? Wie zegt dat ik kies voor m6 uit S-A? Dus jij maakt je eigen waarheid? Weet je wat begrijpend lezen is?

Stuur die man weg, wuhahahahahahahahaaaa! Volgens mij ken jij de geschiedenis niet omtrent de stoel heb je die topic gelezen van H2?


789
Mededelingen / Re: Laat je stem horen voor Aminatou!
« on: 31/12/2009 om 14:19:09 »
Je begint nu  over iets heel anders te praten en voordat we het weten gaan we praten over Gaza en Palestina.

 Je mag  van Nederland en England vinden wat je wil,  maar die regering zijn door het volk zelf gekozen. Als het volk ermee niet eens is, sturen ze de machthebbers weg. koninginnen sturen ze niet weg, omdat ze gaan macht en geen invloed hebben.  Ondanks dat de koningin nul macht heeft, zijn er  veel mensen die openlijk zeggen dat ze de monarchie willen afschaffen. Dit is in Marokko ondenkbaar.

Laten we niet beginnen over taxi, paspoort, Europa, vis en tomaten en wat je ervan vind. Deze onderwerpen hebben niets te maken met verdelen van macht, onrecht, onderdrukking. etc.
Wat betekent machthebbers?

790
Laat die man met rust en Hadou ook. Laat iedereen lekker in zn waarde. Sinds die M6 op de stoel zit hebben ze hem voor alles en nog wat uitgemaakt.. Dat ie een flikker is dat ie psycho is dat het de koning van de rweffa is. Dat ie nu een 2e vrouw heeft. en nu mag ie opeens geen waakhond hebben ofzo?

Pffff! Dit gaat nergens over, K heb gemengde gevoelens hierbij. Alle koningshuizen kloppen niet! Maarrrrrrrrr sinds hij op de stoel zit is er aanzienlijk veel verandert ook in Rif.


791
Mededelingen / Re: Laat je stem horen voor Aminatou!
« on: 31/12/2009 om 13:58:50 »
Sorry maar die mevrouw heeft geen macht. De koningin daar is het zelfde als de koningin in Nederland. Het is symbolisch.  De koningin in Engeland is net als Sinterklaas. Haar enige taak is naar mensen zwaaien.

Marokkaanse koning is de wet. Alle politieke partijen in Marokko willen het grondwet aanpassen, maar dat kan niet van de koning. Kamerleden horen de regering te controleren dus ze moeten ook de koning controleren. Maar Kamerleden zien Mogammed 6 als het grondwet. Vaak hoor ik Kamerleden roepen: " De koning zeg...", "Je beleid kom niet overeen met de toespraak van de koning ..'"

Ga jij eerst maar wat kennis opdoen over de britten en haar koningshuis. Iedereen denkt dat NL een democratische land is. Dit hier is alles behalve democratisch k heb laatst een stuk gelezen dat iemand zei religie is de opium voor de samenleving maar dat is tegengestelde van wat het echt is het is de woord democratisch die het opium is voor de samenleving. Zolang mensen denken dat ze wat te zeggen hebben in een samenleving zijn ze stil...

Wie heeft er eens gestemd voor tot je 67e werken?
"                                                            " tegen de euro?
"                                                             "  EU?
etc, etc, etc, etc! 

Of die chip bijv in je paspoort? Taxrijden, met die chip in je auto?

Juist ja zolang mensen het gevoel hebben dat ze in een democratie leven zijn ze stil!

792
Mededelingen / Re: Laat je stem horen voor Aminatou!
« on: 31/12/2009 om 13:46:53 »
Gewapend verzet zou eigenlijk wel de oplossing zijn, maar is sinds de "terrorismedreiging" niet meer reeel. Wat eventueel wel reeel is dat wij shab l'gariezj onze bijdrage kunnen leveren bij het ondersteunen van bestaande oppositiegroepen. Een voorbeeld hiervan is de onafhankelijke media of bekende dissidenten.  

K d8 dat jij wel wat verstandiger was dan zoiets voor te stellen. "gewapend verzet" Marokko is één van de belangrijkste landen van Afrika. Marokko wordt niet alleen geregeerd door M6 en zijn naasten. Dat moet jij onderhand wel weten?

793
Mededelingen / Re: Laat je stem horen voor Aminatou!
« on: 31/12/2009 om 13:44:43 »
Ik noem je 24 Arabische landen waar de macht alleen in handen van 1 familie is en je mag mij 1 westerse land noemen waar de macht in handen is van 1 familie.

Een westers land waar 1 familie de m8 heeft is Engeland. Qeeun Elizabeth heeft de uiteindelijke m8


794
Babbelhoek / Re: Marokkaanse vlag?
« on: 31/12/2009 om 13:41:54 »
Dit was het antwoord op: waar staat de ster van de Marokkaanse vlag voor?

795
Babbelhoek / Re: Marokkaanse vlag?
« on: 31/12/2009 om 13:40:28 »
Vraag het de koning.


ik dacht die maghribi ghor zal het wel weten. kan jij het niet aan de koning vragen als je weer eens over de vloer komt?


De huidige Marokkaanse vlag is een vondst van de franse tijdens de zogenaamde protectoraat. In een artikel in het blad telquel (zie link onderaan) wordt de geschiedenis van de Marokkaanse vlag besproken. Toen de fransen de macht kregen over Marokko in ruil van de bescherming van de het koningshuis hebben ze begin vorig eeuw de vlag ontworpen. Net als de vlag van de rif republiek had de vlag van de alawitische familie (koningshuis van Marokko) zes sterren (zie fotos onderaan). Hetzelfde geldt voor de muziek van het volkslied dat geschreven is door een franse generaal, de tekst kwam pas na de onafhankelijkheid een half eeuw later, toen de fransen de macht over droegen aan hun arabische nationalistische handlangers, want in deze periode dat ze beschermd werden door de fransen waren de imazighen in het Noorden (abdelkrim) en in het zuiden een oorlog aan het voeren tegen de bezitters.


Dat onzin van 5 zuilen van de islam is er in het leven geroepen om idioten en gekken voor zich te winnen.


arif flag:maroc flag:
Artikle in telquel:

http://www.telquel-online.com/262/maroc5_262.shtmlDe vlag van Marokko is in gebruik sinds 17 november 1915. Na de onafhankelijkheid van het land in 1956 is de vlag de officiële vlag van het land gebleven. Het is een dieprode vlag met in het midden een groen pentagram. Dit pentagram is het zegel van de Bijbelse koning Salomo (Arabisch: Suleyman) en dit zegel is in een andere vorm ook terug te vinden in de vlag van Israël. De kleuren groen en rood zijn traditionele Arabische kleuren.

http://travelling.web-log.nl/travelling/marokko/index.html

Gewoon op een simpele reis-site gevonden. Dit antwoord vind je niet op Marokkaanse site of Amazigh site? Hoe zou dat toch komen dat mensen daar niet in geïntersseerd zijn of de geschiedenis er van niet willen weten? Terwijl we allemaal direct of indirect met deze vlag geassocieerd worden we zijn de onderdanen van deze Marokko met deze vlag. Of je dat nou wil of niet!