Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - 3ich

661
Ok. Waarom toen ik jou een tijdje terug nog vroeg om met 1 simpele actie te komen om onze politieke onvrede over de Marokkaanse makhzenoverheid te uiten bleef jij met je mond vol tanden staan. En nu wil je mij een grote mond gaan geven in deze discussie? Dus bij deze nogmaals:

Kun jij 1 simpele actie verzinnen die ik of jij of iemand anders kan uitvoeren om onze politieke onvrede te uiten over de Marrokkaanse overheid?


Ps. Beantwoord svp deze vraag of ga alsjeblieft verder spelen in de zandbak!
Antwoord: Geld!

Als wij (de marokkaanse immigranten) een jaar nou niet op vakantie zouden gaan. En geen geld zouden sturen na Marokko. dan zouden we hun aandacht wel krijgen. (dit word ook al jaren geroepen, niemand die er naar kijkt)

Wat ons probleem is wij kunnen geen eenheid vormen. Dat wat Abdelkarim gelukt is, zou ons nooit meer lukken. Als wij als één blok een besluit zouden nemen, en daar allemaal gehoor aan zouden geven, zou het plaatje er nu heel anders uit zien.

Ps: ga zelf de zandbak in, welke toegevoegde waarde heeft dat? Teken van zwakte.

662
Als jij wegens eerdere ervaringen met de douanebeambte van de makhzen te bang bent geworden om je mond te openen over politiekgevoelige zaken dan moet je dat vooral niet doen. Maar kom dan alsjeblieft mij niet de les lezen over wat ik wel of niet moet doen of zeggen...>
K lees je de les niet voor. Vertel enkel en alleen mijn ervaring na wat dingen te hebben gezegd op verschillende fora's. (zou je me dankbaar voor moeten zijn, klootzak!)

K wil jou wel is zien als dat je overkomt.

www.amazigh.nl is nationaal bekend denk je dat er hier geen spion zit of dat het gefilterd word?


663
Everybody has gotta have a dream!
K ben bang dat het daar ook bij blijft.

Elke Ariffie staat achter een autonomie, elke Ariffie die wil Tamazight praten bij overheidsinstellingen, elke Ariffie wilt dat zijn/haar euro's/drihams daar in Arif blijven, Elke Ariffie wil zijn geboorteakte ophalen in Arif en niet in Rabat, et, etc, etc....

Alhoceima is één van de duurste steden kwa voedingsmiddelen. Denk je dat ze daar niks tegen willen doen? (er zijn teveel dingen om op te noemen eigenlijk, k ga me hier ook niet mee bewijzen)

Zie jij ze hier op amazigh.nl? Ik niet... Hoe zou dat nou komen?

664
Precies dat zal ik zeker doen. Ik laat me niet de mond snoeren en ik loop niet weg voor de feitelijke discussie = autonomie van de Rif.
Aansluiten kan hier! 1 voor 1....

Blijf maar lekker dagdromen en fantaseren over je autonomie.

http://www.amazigh.nl/awar/index.php?topic=13832.msg261743#msg261743

http://www.amazigh.nl/awar/index.php?topic=13154.0

http://www.amazigh.nl/awar/index.php?topic=327.0

665
Omdat ik het blijkbaar slimmer aanpak dan jij. Ik laat me niet pakken door een stelletjes leeghoofdige Marokkaanse functionarissen.
Heeft niks met slim of leeghoofden te maken.

Als jij in de rij staat om uit te chekken en je paspoort te laten stempelen en je word er willekeurig uitgepikt kan je moeilijk tegenstribbelen.

Nogmaals je heb (nog) niks meegemaakt.

666
Blijf jij maar hier grote praatjes houden en ga vooral door met allerlei links en foto's en activisten hier neer te zetten. Je komt het nog wel tegen.
667

Denk je nou echt dat ik daarmee kan zitten dat jij je in mij vergist hebt?


Mensen zoals jij die wel hun mond vol hebben van de New World Order, maar gelijk lopen te piepen - "besef je wel dat je nu met vuur aan het spelen bent" - zodra er hier op het forum de joods-zionistische overheersing van Marokko wordt besproken.

Of mensen zoals jij die wel hun mond vol hebben van de ideologie van Abdelkrim el Khattabi, maar nog niet eens weten van wie Abdelkrim zijn politieke en religieuze opvattingen heeft gekregen.

Of mensen zoals jij die wel hun mond vol hebben van het islamitische eergevoel, maar nog steeds niet in willen zien dat de Marokkaanse overheid duizenden moskeen gebruikt om Irifien tot apolitieke makke schaapjes te vormen?

Of mensen zoals jij die in deze discussie over de autonomie van de Rif wel hoog van de toren willen blazen, maar tot nu toe met geen woord hebben gerept over autonomie of zelfbestuur?
Joods-zionistische overheersing? Wie was de eerste die hier mee aan kwam? Weet je waarom ik zei dat men dan met vuur loopt te spelen? Omdat ik de laatste x dat ik marokko binnen kwam een vinkje gekregen heb toen ik mij paspoort wou stempelen, en toen ik er weer uit ging chekken na 3 weken werd ik in een aparte kamertje mee genomen (onder toezicht van tientallen reizigers) waar mij verteld werd dat k ze3ma nog een auto in Marokko had staan. Wat helemaal niet zo is, die auto is een jaar daar voor uitgeschreven en k had daar ook bewijs van. In me achterhoofd wist k waar het om ging. Ze hebben daar mappen vol met namen en paspoortnummers.

Je heb overduidelijk nog niks mee gemaakt.

668

Ik heb genoeg gelezen over Abdelkrim el Khattabi om openlijk te beweren dat hij de Riffijnse staatsvorm wilde inrichten naar een Westers modern voorbeeld.

Jij daarentegen hebt zo weinig gelezen over Abdelkrim el Khattabi dat jij durft te beweren dat hij zich voor de troon van M5 heeft overgegeven. Terwijl Abdelkrim in Egypte duidelijk heeft gezegd dat hij zich pas overgeeft en weer teruggaat naar Marokko als pas de laatste Europese soldaat is vertrokken.

Wie van ons 2 zit nu eigenlijk aan een broodje bledderpoep?
I rest my case.

Jij heb helemaal niks van hem begrepen, en wat zijn strategie was, en wat zijn motivatie was, en wat zijn politieke doeleinden was, jij heb helemaal niks begrepen van de Imjahden, noch van Abdelkarim. Je komt hier nu wijs doen nadat je jezelf heb volgestopt met westerse ideologiën en vervalsingen die alles aan na hun toe schrijven.

K heb me ook zwaar vergist in jou. Me beeld over jou is als een kaarthuis in één klap in elkaar gestort. TFOE!

669

Dat jij moeite hebt met het feit dat Abdelkrim el Khattabi wat betreft zijn politieke opvattingen meer Westers georienteerd was en in mindere mate georienteerd op de Islam is jouw probleem en niet de mijne.
Dat jij dingen zo maar overneemt van een of andere westerse junkie die meesters zijn in dingen vervalsen is jou probleem niet de mijne.

Wat ons probleem is, dat jij aan het brainwashen bent en dingen wilt beweren van iemand die westerse ideoliegën op na houd.

Hoe durf je zo iets te beweren. Dat is ook heel tegenstrijdig. Hij vocht tegen het westen, maar, hij had dezelfde opvattingen als hun.

Dit kan regelrecht na de prullebak als een broodje bledderpoep verhaal!

670
Ik schaam me eerder voor mensen zoals jij die hun huiswerk niet eens hebben gedaan en toch besluiten hun mening te verheffen boven dat van anderen. Zonder niet eens te verwijzen naar bronnen, of iets dergelijks. Het enige wat jij hebt 3ich is een hele dikke duim...


Ps. En ik durf te wedden dat jij niet eens weet wie el Kittani is.
Is goed. K heb een dikke duim. Geloof jij maar in die geschiedenis vervalsing van één of andere: Fabio T. Lopez Lazaro. (k dacht dat je wel beter wist)

Ken je een land die een politieke ideologie zonder religie toepast? (m.a.w. politiek is op religie gebasseerd) Zonder het één bestaat het andere niet.

Of geloof jij in die sprookjes van kerk en staat zijn gescheiden. Dan heb je nog een heel eind te gaan.

Stop de brainwashing en haal die bullshit weg!

671
Nee niks volgens mij. Volgens Abdelkrim el Khattabi zelf. Hij heeft zelf toegegeven dat hij met politieke bezig was en niet met de islam verspreiden. In zijn politieke strijd heeft hij de islam gebruikt om mensen eerder over te halen om zich bij zijn haraka aan te sluiten. 


Ps. Als jij iets anders beweert dan dien jij dat ook te ondersteunen met bronnen....  
I rest my case.

Je zou je diep moeten schamen man dat je zo iets durft te beweren over de meest waardevolle, sterke, eervolle, Ariffie die Arif gekent hebt.

Abdelkarim Elkhattabi zen politieke doeleinden was eenheid. Omdat hij wist wat de Islam inhield en wat er in dagillia gebeurden. En wat HUN politieke ideoliëgen zijn.

(ondersteunen met bronnen? Al die informatie en al die docu's zijn dus allemaal gebakken lucht?)

Waarom vocht hij tegen de arroumi dan? Waarom gaf hij zich over voor de troon van M5?


672
De Islam leert mij om het oordeel over de gelovigheid van anderen over te laten aan iemand die belangrijker is dan ik. Maar ik zou wel willen zeggen dat Abdelkrim el Khattabi gebruik heeft gemaakt van het islamitisch geloof om zo zijn politieke steun te vergroten.

Wie A zegt moet ook B zeggen.

Dus ff voor de duidelijkheid. Abdelkarim Elkhattabi heeft de islam gebruikt voor politieke doeleinden. (volgens jou)

Dan heb jij weinig/niks begrepen van wat zijn politieke ideologiën zijn.

673
Dat heeft hij waarschijnlijk alleen maar gedaan om de moslims over te halen om hem te steunen in zijn strijd tegen de Europeanen.
Wil je hier nu mee beweren dat het geen praktiserende moslim was?

Dus hij hield die imjahden gewoon voor de gek?


674
Geschiedenis / Re: De ideale slavin geciteerd door Ibn Butlan
« on: 14/02/2010 om 12:23:57 »
Ewa Tamurtino, weer met het verkeerde been uit bed gestapt?
Het gaat nergens meer over. Wat is dit voor iets?

675
Dank u
Graag gedaan, meid. Geniet er van. ;)