Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - 3ich

61
Poëzie / Re: Abrid a rhidj
« on: 21/04/2013 om 13:47:57 »
Ik weet wie jouw 'broeders' zijn,het is geen toeval dat Mozes,Jezus en Mohamed allen schapenherder van beroep waren. Wat ik me echter afvraag is hoe ze de controle die ze over hun kuddes schapen uitoefenden op mensen hebben kunnen overbrengen?


Zo jong..,de les van vandaag is dat de stap van schaap naar mens niet onoverbrugbaar is,het zijn namelijk zoogdieren die naar believen te manipuleren zijn.
Je blijft maar provoceren, bagatalliseren, en denigrerende opmerkingen maken. Als je weet dat iets gevoelig ligt, waarom dan alsnog door gaan? Hele slechte eigenschap van jou chatt. Je innerlijke haat komt steeds in je na boven. Je duivelse alter-ego kan je maar niet beheersen en steekt steeds zijn kop uit.

Jij bent een slachtoffer chatt. Jij heb klappen gekregen van de toenmalige refki in je lokale moskee. Jij heb wrok in je omdat je iets niet heb kunnen verwerken. Ik weet het zo goed als zeker....

62
Poëzie / Re: Abrid a rhidj
« on: 21/04/2013 om 13:34:10 »
Jij bent een held haha.....
Een held op sokken, ja, hahaha


Ik ben maar een simpele ziel. Die opzoek is naar zichzelf en de schepper.

63
Poëzie / Re: Abrid a rhidj
« on: 20/04/2013 om 13:02:59 »
Allah bedoelt met deze surah uit mijn perspectief met de ongelovige, zoals bijv in de tijd van onze profeet vzmh de qoraish. Echter ook nu zijn er "ongelovige" onder ons. Dit zijn de djinn aanbidders. Shirk is de grootste zonden.

Hoofdstuk 34: ayaat 40 t/m 42

40. En de Dag waarop Hij hen allen tezamen zal verzamelen, zal Hij tot de engelen zeggen: "Plachten dezen u te aanbidden?"

41. Zij zullen antwoorden: "Glorie zij U! Gij zijt onze Vriend, niet zij. Neen, zij aanbaden de djinn; in hen geloofden de meesten hunner."

42. (God zal zeggen) "Heden hebt gij geen macht om elkander goed of kwaad te doen." En Wij zullen tot de onrechtvaardigen zeggen: "Ondergaat de straf van het Vuur die gij placht te verloochenen."


Dit is het onomstotelijke bewijs met wie Allah bedoelt met de "ongelovige"

Als je wil weten welke mensen de Djinn aanbidden. Dan kan ik je die ook aanwijzen. Allah heeft alles uitgelegd in zijn heilige geschrifte het ligt alleen aan de mens hoe die het interperteert de koran is diepgaand en is heel helder voor diegene die het willen begrijpen. En Allah weet het beste!

64
Poëzie / Re: Abrid a rhidj
« on: 19/04/2013 om 13:54:59 »
Saffi dan noem ik hem voortaan Chatt (als Mister. The One dat toelaat), grappig doet me ook denken aan iemand in mijn omgeving die we Chatt noemen.
Hoogst waarschijnlijk is het ook dezelfde persoon in deze kwestie. Aangezien jullie uit dezelfde plaats komen...  :D

Klopt een wat je zegt awma 3ich. Alleen heb ik nergens geoordeeld, wie ben "IK" om te oordelen ? Oordelen/Vooroordelen zijn niet toegestaan in de Islam. Hij is een Amazigh, stiekem zie ik hem toch wel als een broeder. Zou helemaal mooi zijn geweest als hij een moslim was, maar helaas... iedereen maakt zijn/haar keuze.
Je heb misscien wel gelijk. Ik draaf een beetje door. Ik was vroeger zo. Ik had altijd mijn oordeel klaar. Ik dacht vaak zwart/wit. Totdat ik mezelf ging verdiepen in de islam en achter bepaalde dingen kwam die mijn wereldbeeld totaal veranderde.

Quote
Het lijkt een beetje tegenstrijdig van mij, vind je ook niet 3ich anagh?
Ligt er aan hoe je het interperteert. Chatt heeft al aangegeven dat hij niet mee eens is omdat er ook iets bestaat als bloedverwanten. Ongeacht overtuiging.

Echter moet men wel weten wie Allah bedoelt met de "ongelovige"

Lees deze surah goed en denk na of chatt ook daar bij hoort. Het heeft maar 6 ayaats maar de betekenis er van is diep.

Surah al kaafiroen: 1. Zeg: "O gij ongelovigen,

2. Ik bid niet aan, wat gij aanbidt,

3. Noch gij bidt aan, wat ik aanbid.

4. Noch wil ik aanbidden, wat gij aanbidt,

5. Nogmaals gij wilt niet aanbidden wat ik aanbid.

6. Derhalve voor u uw godsdienst en voor mij mijn godsdienst."

Allah bedoelt met deze surah uit mijn perspectief met de ongelovige, zoals bijv in de tijd van onze profeet vzmh de qoraish. Echter ook nu zijn er "ongelovige" onder ons. Dit zijn de djinn aanbidders. Shirk is de grootste zonden.


Quote
Toch gun ik hem het beste wat ik ook voor mezelf gun en andere. Door deze discussie ben ik hem niet gaan haten of afgunst tegen hem. Ik heb misschien wel lelijke uitspraken gezegd tegenover The One, dat is omdat hij onze profeet en god bespotte. Walakin ik heb veel van hem geleerd. Ik ben een eerlijk mens, en ik hou van eerlijkheid en oprecht...
Om een individu beter te begrijpen en respect voor te hebben. Moet je inlevingsvermogen hebben. Daar ontbreekt het niet aan bij jou denk ik, daar niet van. Ik zie Chatt als een slachtoffer. Wist je dat veel mensen van zijn leeftijd de Islam met stokslagen op hun hoofd hebben geleerd. Vele werden onderdrukt vanuit huis en moskee. Dan heeft men geen fijne herinnering aan de Islam. Ze creeëren een soort van wrok in hun en zien de Islam als een bron van ellende, onderdrukking, onontwikkeling. Wist dat de Islam en de Koran veel werd misbruikt door gezaghebbers om te moorden of te plunderen of te onderdrukken. Wat eigenlijk nu nog zo is. Daarom zeg ik laat 1 ieder in zijn of haar waarde. Want de basis van elke mens is hetzelfde.

Deze zogenaamde bewuste Imazighen claimen dat de Islam van de Arabieren is. En zij zeggen dat de Islam onze identiteit heeft afgenomen. En alleen onderdrukking heeft gebracht.

65
Poëzie / Re: Abrid a rhidj
« on: 18/04/2013 om 15:44:04 »
The One doe me even een plezier en verander je naam in "The Last"......... ;-)
The One aka chatt. Is volgens mij een heel goed gezelschap. Waar je uren mee kan praten/filosiferen. Je moet niet elke anders denkende bestempelen als "slecht" Omdat je hij of zij zijn levensgeschiedenis niet kent. Iedereen heeft zijn of haar eigen ervaringen opgedaan in deze wereld a.d.h.v. word een mens gevormd en maakt een mens keuzens die niet altijd met mijn of jou overtuigingen gepaard gaan. Waar men eigenlijk blij mee zou moeten zijn. Want stel dat iedereen hetzelfde zou zijn en zou denken. Dan is de wereld te klein.

Ik heb met zoveel soorten mensen gepraat en verschillende overtuigingen ben daardoor gegroeidals mens. En ben tot de conclusie gekomen dat de basis bij iedereen hetzelfde is. Ongeacht of het een hij of zij is. Of dat ze uit noorden of zuiden komen. Om een lang verhaal kort te maken, oordeel niet. Laat oordelen aan Allah over. Je moet geen haat in je hart dragen of wrok hebben tegenover anders denkende. Sommige dingen zijn zoals ze zijn. En alles heeft een reden, alles heeft een proces gehad, totdat het geworden is zoals het is. De wereld is niet zo zwart/wit

66
Poëzie / Re: Abrid a rhidj
« on: 18/04/2013 om 15:21:31 »
Wees eerlijk,Itchy... Wist je dat jouw 'Aweddi' een Amazigh verbastering is van het arabische 'ould/awlad'?

Ik ben eerlijk. Ik ben van overtuigd dat Allah bestaat en er een paar uitverkorenen zijn. Zoals ice cube zegt: understand, god has a chosen few.
Dat ze allemaal Herbreeuwers zijn behalve de laatste een neef van hun is. Daar kan jij of ik niks aan veranderen.


Nee. Wist ik niet. Aweddi is ik-vorm en Aoulad is meervoud, toch?


Quote
Per land bestaat er zoiets als een 'life expectancy',de statistiek belooft jou een levensduur van GEMIDDELD 80,20 jaren,simpelweg omdat je in Nederland woont.
expectancy=verwachting een verwachting is geen zekerheid chatt. Wanneer begrijp je dat nou? Wist je dat mensen vroeger veel langer leefde en gezonder waren als nu? Wist je dat je elke dag chemicaliën eet. Moet je maar is voor de grap kijken welke ingrediënten zitten in je dagelijkse voeding. Die je bij de supermarkt haalt.

Quote
Vrijheid,trots en koppigheid zijn de algemene kenmerken van elke Amazigh;-)
Vrijheid hier in NL is een illusie. Weet je wat vrijheid is in mij ogen. Ergens diep in de rqempoe leven van jou eigen grond. Geen 1 MFR kan jou wat zeggen of jou iets verplichten. Dat is voor mij vrijheid. En niet ergens hier in een flatje of in een rijtjeshuis wonen waar je maandelijkse kosten en verlplichtingen heb. Geen privacy heb. En de maatschappij zelfs kan achterhalen hoevaak je na de w.c. gaat.

http://www.youtube.com/watch?v=jUzioyJDDEA

Quote
Misdadigers worden opgesloten,soms eeuwig, is me ooit verteld,wel eens van een gevangenis gehoord? Bovendien heeft de homo sapiens de beschikking over een geweten,wanneer homo sapiens iets 'verkeerds' doet krijgt hij of zij last van haar geweten.
Die geweten is jou rou7 chatt. Die is dorstig en schreeuwt naar het goede. Diep in je ben je altijd zoekende naar Allah. Want daar gaat het na terug. En als jij teveel hecht aan materialisme of zware zondes heb gepleegt dan ben je, je rou7 kwijt. Ook wel bekend als "ontmenselijkt"   

 
Quote
Mijn moeder nog steeds,mijn vader was een big time munafiq,drinkin'whisky,chasin' womenfolk and preachin' God's word till thad ol dirty bastard died:-)
Same story here. But my old man is still here. I dont care about him. No feelings for him.

Quote
Ik denk dat ik te vroeg met sprookjes lezen ben begonnen,verder heb ik moedermelk tot m'n derde gekregen en een dieet met veel vis...
This world is not the end. Een sprookjesboek heeft een einde. Dit niet, dit gaat door. Het licht gaat niet uit wanneer je dood bent.

67
Poëzie / Re: weyara leyaraaaaaaaaaaaaa
« on: 16/04/2013 om 18:09:09 »
Tawmat i3izen taqassist daxec rme3na ghatar xi lmatar.  ;)

Heeft je vorige taqassist/topic je inspiratie gegeven?

68
Poëzie / Re: Abrid a rhidj
« on: 16/04/2013 om 18:04:00 »
Typerend voor de mens is zijn schier onmetelijke hebzucht,na gemiddeld zeventig/tachtig levensjaren nog steeds verlangen naar het eeuwige leven,dat is waarachtig somber (leven).

Ik ga op een dag dood,maar ik zal voortleven in mijn kinderen met vrije geest,de Islam is de enige die een stille dood zal sterven.
Aweddi ye chatt.

Gemiddeld zeventig of tachtig jaar leven op deze aardbol heeft niemand je belooft. Jij bent zo standvastig in jou overtuiging. Niemand kan je daar van af halen. Een sombere instelling is dat men leeft zonder veroordeelt te worden op zijn of haar daden. Dat zou betekenen dat de mensheid vrij spel heb gekregen. Dat zou betekenen dat al die moordenaars/kinderverkrachters/oplichters vrij spel hebben gekregen? Zo kortzichtig ben je toch niet?

Ewa insha-Allah zullen jou kinderen en kleinkinderen wel op de weg van Allah belanden. Want durf te wedden dat jou ouders wel gelovige waren.

Ook van jou zou ik wel weten wat jou op deze gedachtes heb gebracht. Iets of iemand is er gebeurd in jou levens jaren waardoor je zo geworden bent....?

69
Filosofie / Re: Matrix
« on: 09/04/2013 om 12:49:10 »
Speciaal voor 3ich -->Om de Matrix te doorgronden en om echt tot jouw waarheid te kunnen komen zul je in de leer moeten gaan bij een van de leermeesters van deze "pagan, heidene, een flikker, beeldenaanbidder, musrhrikeen!" Die volgens jou vol hoogmoed zat en de uitspraak heeft gedaan: "Do you have peanuts in your head!".En dit meent Senor Canardo echt.
Senor Canardo blijf je dan?

::)

70
Poëzie / Re: Abrid a rhidj
« on: 09/04/2013 om 12:19:40 »
Dus..,cru gezegd kan ik stellen dat ik weet wat jij denkt,jouw 'denken' is een kopie van een kopie van een kopie van een kopie van een kopie van een kopie,totdat we ergens in Arabie in de buurt van het origineel komen. Bedenk namelijk dat er voor elke kopie ooit een origineel heeft bestaan.
Allah heeft het ook over jou soort gehad. Dit is wat jij in feite zegt: Hoofdstuk 68: ayaat 15. Wanneer Onze woorden aan hem worden voorgedragen, zegt hij: "Fabelen der oudeu."

Het ergst is dat de Koran zelf een kopie is,overigens net zoals de bijbel een kopie is van de Hebreeuwse Bijbel.

Feiten zijn: 4 boeken. De eerste Psalmen, aan Profeet David/Daoud. Tweede Taourat/Thora, aan Profeet Mousa/Mozes. Derde Evangelie aan, Isa/Jezus. Vierde de Koran, aan Profeet Muhamed vzmh allen. Alleen elke profeet/boodschapper kwam voor zijn eigen volk, alleen de laatste profeet Muhamed vzmh kwam voor de hele mensheid en Djinns.

Itchy,you ain't no original,you're xeroxed,man! Just like your holy book (that technically spoken ain't yours) was xeroxed,MFR!

De koran is niet uitgeput. Topwetenschappers vinden nog steeds wonderen er in. And dont call me MFR, but you can call me your Highness, understand?!

Ah..,'only God can judge me',thar is ay Tupac sayin',man!

Tupac was ook een slachtoffer van het ongelovige volk. Hij heeft ook zijn ziel verkocht aan de duivel. Totdat hij er achter kwam en tegen hun was werd ie gepopt.

The sad truth is that you never been awake,you're still unaware that yo ass is kept in a comatose state.
De mensheid in haar geheel heeft last van de Islam! Welke (nuttige) info bedoel je? Persoonlijk heb ik nooit iets nuttigs uit de Koran weten te distilleren,behalve 'gij zult niet doden'etc,maar daar had ik Mozes en zijn Boeken niet voor nodig. De mens kan zelf prima bepalen wat goed en slecht is,denk bijvoorbeeld aan Confucius...
De enige shayateen die ik ik tot dusverre ben tegengekomen in mijn leven waren van het menselijk ras.
Meskin, aqa siwrad ruxa. Meneer spreekt namens de mensheid nu.

Je heb toch het juk der religieën van je afgezworen? Het lijkt wel alsof je praat dat je stof van je heb afgeveegd. Maar, nog heb je geen rust in je. Alsnog heb je er geen vrede mee. Die haat zit zo diep dat je denkt dat religie een crime is tegen de mensheid is. Wuhahahahahahahhaa

Ik vind ook dat jij best een sombere instelling heb. Want ik mag er van uit gaan dat je denkt: wanneer je dood bent het licht dan ook uit gaat?

Profeet Mozes vzmh zijn volk werd ook misleid door een menselijke shayateen. Hij heeft hun een gouden koe laten aanbidden toen Mozes vzmh een paar dagen te laten was. Dat verhaal ken jij niet volgens mij?Dan weten we nu ook waar de film nominaties der lagen landen hun inspiratie vandaan hebben gehaald. Ik denk als Nasrdin Dchar hier destijds van op de hoogte was geweest dat ie dan niet zo trots en volluit zou roepen ik ben een MOSLIM en ik heb een fucking GOUDEN KALF in mijn hand!

Speech Nasrdin Dchar bij Gouden Kalveren: http://www.youtube.com/watch?v=qKsbx7B5f5g

71
Poëzie / Re: Abrid a rhidj
« on: 08/04/2013 om 13:11:17 »
Ittawin n iwdan enny ghad daghrenn

In de vorm zoals die van de Dajjal: Die ziet alleen met zijn uiterlijke en niet met zijn innerlijke.

Insha-Allah zal Allah ze leiden en hun innerlijke oog openen.
72
Poëzie / Re: Abrid a rhidj
« on: 08/04/2013 om 12:59:27 »
De dubbelzinnige / hypocriete / munafiq* houding die 3ich erop na houdt mbt. het 5 x daags bidritueel - het ritueel dat volgens 3ich eigen religieuze opvattingen tot een van de hoekstenen zou moeten behoren waarop z'n Sunni geloofsleer is gebouwd - doet Senor Canardo sterk denken aan een uitspraak die doorgaans wordt toegeschreven aan de rooms-katholieke Amazigh kerkvader Augustinus.... waarschijnlijk in z'n jongere jaren:


..."Please God, make me good, but not just yet"....De bekering van Sint Augustinus


*Doorhalen wat niet van toepassing is.
Inco, wat moet ik nou hier op zeggen? Iets zit jou blijkbaar niet lekker. Je heb geen vrede in je, iets vreet aan je. Gooi het er maar uit hoor?!

Ik weet dat jij koppig bent en dat je daardoor het bos niet meer door de bomen kan zien.

Allah, heeft niet uitdrukkelijk vermeld over het 5x daags per dag bidden. Allah spreekt wel over dagdelen dat men de shalat dient verrichten en dat men het shalat dient te onderhouden. Hoe zou jij dat dan interpenteren  zonder een objectieve blik en neutrale geest? En zodoende in praktijk brengen? Geef jou visie is dan...

De koran spreekt ook vaak als antwoord tegen de laatste profeet muhammed vzmh. Dan is het toch logisch dat je dan zijn bidrituelen overneemt? Want dat is hetgeen waar jij in feite geen vrede mee heb?

Ik heb jou al eerder deze ayaat voor geschoteld. Echter heb je het niet kunnen verteren. En zit je nu met maagzuur, wat je gewoon aan jouzelf te danken heb!

Hoofdstuk 3 Ayaat 7:


7. Hij is het, Die u het Boek heeft nedergezonden; er zijn verzen in, die onoverdrachtelijk zijn, zij vormen de grondslag van het Boek, en er zijn andere (verzen), die zinnebeeldig zijn. Maar degenen in wier hart dwaling is, volgen die, welke zinnebeeldig (bedoeld) zijn en zoeken tweedracht en de verkeerde uitleg. En niemand kent de juiste uitleg dan Allah en degenen, die vast gegrondvest zijn in kennis, die zeggen: "Wij geloven er in; het geheel is van onze Heer"; en niemand trekt er lering uit, dan zij, die begrip hebben.

Ps: Ik wacht nog op jou antwoorden bij deze topic: http://www.amazigh.nl/awar/index.php?topic=13836.msg276686#new


73
Poëzie / Re: Abrid a rhidj
« on: 08/04/2013 om 12:45:32 »

Dat hij niet bidt wil niet zeggen dat hij meteen een 'munafiq' is. Inderdaad van elke moslim wordt verwacht dat hij/zij bidt. Maar voordat je eraan begint moet je dat wel je hele leven lang doen. Voor elke individuele moslim pakt dat anders uit. Het zou pas erg zijn als 3ish zei dat hij wel bidt, terwijl dat niet zo is. Dan ben is iemand pas in mijn ogen een 'munafiq'
Suhkran awma i3izen. Iwdan oedexcen vu amnoec!

74
Poëzie / Re: Abrid a rhidj
« on: 08/04/2013 om 12:42:06 »
Men dient enige terughoudendheid te betrachten..,

Indd bescheidenheid siert de mens.

maar wat denk jij Itchy? Zou hij de postzegels likken en aanstonds erop plakken of maakt Hij  gebruik van zo'n afsluitbaar bakje met een vochtig oranje sponsje?
Weet je wat ik echt denk?

Ik ben van overtuigd dat Allah bestaat en dat hij de enigste is die mijn verantwoording waard is over hetgeen waarom ik nog niet bid. Ik aanbid hem met mijn innerlijke. Ik houd van Allah, hij heeft mij veel antwoorden gegeven. Hij heeft mij wakker gemaakt, bewust gemaakt.

Jij ervaart de islam als een last, ik niet, ik ervaar de islam, als een bron van informatie, als een verlichting. Het geeft me hoop dat er meer is dan deze verotte wereld. Ik vrees ook Allah. Omdat ik weet dat dit maar de wereld is. Het echte/optimale leven is in het hiernamaals.

Weet je wat ik ook denk? De eerste mens Adam die rechtstreeks door Allah geschapen is. Hij heeft dus niet het proces door gebracht wat jij en ik hebben gemaakt in onze moeder der baarmoeder. (of geloof je daar ook niet. En denk je dat een ooievaar je in de wieg heb gelegd?) En alsnog wist iblies hem te verleiden. Laat staan wat er honderden/duizenden/miljoenen generaties na hem gebeurd. Hoe makkelijk moet het dan voor de shayateen zijn om ons te verleiden?


75
Filosofie / Re: Matrix
« on: 06/04/2013 om 16:00:01 »


Dit is en blijft gewoon een sterke scene: The Matrix - the pil

http://www.youtube.com/watch?v=bCUhFZnxoBU

Terwijl hij denkt dat ie leeft in vrijheid, en vrije gedachte heeft. Ook dat is bullshit.