Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - 3ich

376
Politiek / Re: Voorspellingen gemeenteraadsverkiezingen
« on: 10/06/2010 om 13:12:03 »
Je kunt hooguit spreken van een erg klein stapje naar rechts.
Op basis van de resultaten van gisteren kun je enkel stellen dat een Den Haag en Almere veel rechtser hebben gestemd. In de rest van de gemeentes valt dat dus reuze mee.

Zo! Meneer de betweter. Ben je nog steeds van mening dat er een erg kleine stapje naar rechts is gestemd?


Nogmaals NL heeft massaal RECHTS gestemd!

377
'Elk vliegveld heeft eigen vogelprobleem'
SCHIPHOL - Veel luchthavens hebben regelmatig last van vogels die in motoren van vliegtuigen belanden. Dat stelt Evert van Zwol van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) maandag in een reactie op de noodlanding van een toestel van Royal Air Maroc zondagavond.

''Het gebeurt regelmatig dat vliegtuigen aanvaringen hebben met vogels'', meldt hij. ''Alleen is de schade vaak zo beperkt dat passagiers er niet veel van merken. Het gebeurt niet vaak dat de vogels zoveel schade aanrichten dat een motor uitvalt. Dan heb je het doorgaans over een flinke vogel, zoals een gans of een roofvogel.''

De meeste luchthavens proberen ook heel actief de aanwezigheid van veel vogels rond het vliegveld te verstoren. Dat gebeurt op Schiphol onder meer door de vegetatie rond de luchthaven aan te passen. (ANP)

378
Onderzoeksraad bestudeert noodlanding
SCHIPHOL - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is een onderzoek begonnen naar de noodlanding op Schiphol zondagavond. Dat heeft een woordvoerder maandag gemeld.

Leden van de OVV van Pieter van Vollenhoven zijn zondagavond direct ter plaatse gegaan om feiten te verzamelen over de noodlanding van een Boeing 737 van Royal Air Maroc. Volgens de luchtvaartmaatschappij is het toestel tijdens het opstijgen in botsing gekomen met vogels.

Er vielen geen gewonden bij de noodlanding. (ANP)

379
In de media / Air Maroc-vliegtuig maakt noodlanding op Schiphol
« on: 07/06/2010 om 12:20:55 »
Air Maroc-vliegtuig maakt noodlanding op Schiphol
 
Een Boeing van luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc staat op de landingsbaan van
luchthaven Schiphol nadat het zondagavond een noodlanding had gemaakt. Het toestel moest na de start terugkeren naar het vliegveld vanwege brand in de motor. Foto ANP
update   
AMSTERDAM - ''We dachten: die stort neer in het oude Spaarndam.'' Ooggetuigen dachten zondagavond dat het Air Maroc-vliegtuig dat later als gevolg van een botsing met vogels op Schiphol een noodlanding maakte, op Spaarndam zou neerstorten.

''Het toestel zat zó ontzettend laag. Met de neus omhoog probeerde de piloot hoogte te maken, maar dat lukte niet echt. De rechtermotor stond in brand. Dat ze niet zijn neergestort is een wonder,'' zegt Anton Verzeilberg uit Haarlem, die samen met broer Jan zat hij te vissen bij het gemaal in Spaarndam.

Daarna zijn ze naar Schiphol gegaan om bij de Polderbaan te kijken naar het vliegtuig, dat inmiddels aan de grond stond.

''Nadat ze toch veilig over Spaarndam waren gekomen, nam ik aan dat ze in een weiland terecht zouden komen. Echt ongelooflijk dat ze hier ongeschonden op de baan staan. Ik ben me echt doodgeschrokken,'' zegt Jan.

Ook getuigen in Haarlem dachten dat het niet goed zou aflopen. ''Ik zat bij vrienden in de Slachthuisbuurt in de tuin toen we dat vliegtuig in de gaten kregen,'' aldus een Haarlemmer. ''We konden de onderkant van het toestel heel goed zien, want het ging recht over ons heen. We hebben direct 112 gebeld.''

De Boeing 737 van Royal Air Maroc kwam volgens een woordvoerder van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij tijdens het opstijgen in botsing met 'veel grote vogels, waarschijnlijk ganzen'. Bij de landing op de Polderbaan raakte niemand van de 156 passagiers en zes bemanningsleden gewond.

Door de botsing met vogels ontstond schade aan een van de twee motoren en de romp van het vliegtuig. Hoewel ooggetuigen vuur zagen, zegt Air Maroc dat de motor niet in brand heeft gestaan. Er was wel rookontwikkeling. De motor werd volgens procedure stilgezet.

Aan boord van het toestel brak geen paniek uit, hoorde Said Elamrouchi van zijn ouders die aan boord zaten. ''Zij dachten dat het toestel nog aan het opstijgen was.'' (HET PAROOL)

380

Maar de leden van vereniging Massinissa en burgers zetten een demonstratie op richting de politiebureau om de vrijlating van de activisten te dwingen wat hun lukte, de CMA activisten werden terug gebracht naar de straat waarin ze werden opgepakt en kregen hun Amazigh vlag terug.

bron : http://nieuws.aitwayagher.nl/imazighen-tanger-opgepakt-voor-het-hebben-van-de-amazigh-vlag

Dit zie k niet gebeuren onder de H2 regime in bijv 1990.

Die mensen uit Tanger voelen zich meer verwant met de Irieffiën dan met de mensen van dagilia.


381
Babbelhoek / Re: A Tribute To Oum Kalthoum
« on: 03/06/2010 om 13:45:17 »
Haar naam is Mou Kaltoum niet Oum Kalthoum.

In Arif word ze Mou Kaltoum genoemd.

382
In de media / Re: Two-Faced Maxime Verhagen
« on: 03/06/2010 om 13:43:35 »
nog de arabische propaganda, hier is het een amazigh website !

Begrijpend lezen is ook een vak.

383
Politiek / Re: Marokkanen in de Tweede Kamer
« on: 03/06/2010 om 13:41:47 »
Met Ahmed Marcouch naar Marokko

http://www.eenvandaag.nl/buitenland/33736/met_ahmed_marcouch_naar_marokko

Hij is geboren in Beni Boughafer, een vissersdorpje in het noordoosten van Marokko.

Hij ziet zichzelf niet als een Ariffie maar als een aqer3ie.

384
In de media / Re: Two-Faced Maxime Verhagen
« on: 01/06/2010 om 16:35:11 »
Dit spreekt boekdelen.

En er word uitbundig feest gevierd door de israliërs voor de Turkse ambassade.

http://www.youtube.com/watch?v=Pc06zbKc7U0&feature=player_embedded


Edit: Mooi stuk van Nico Dijkshoorn gisteren bij DWDD.

http://www.youtube.com/watch?v=dpcDJGtPbMw

385
Mededelingen / Re: Amazigh.nl: nieuw ontwerp
« on: 01/06/2010 om 16:33:09 »
vanaf juni  staat er. 

Ben je dom ofzo?

Het is vandaag de 1ste van de maand Juni.

386
In de media / Re: Two-Faced Maxime Verhagen
« on: 31/05/2010 om 22:57:52 »
’ Hij had liever een meer krachtige oproep gezien aan het islamitische regime om zich aan internationale afspraken te houden.

Dit spreekt boekdelen.

387


''Mijn moeder hoorde de naam voor het eerst in een televisieserie die ze via de schotel kon ontvangen. Ze was nog zwanger van mij en vond het prachtig.''


K denk dat die schotel de grote boosdoener is van de Amazigh-ID

388
Babbelhoek / Re: Wat !?! Sigaretten weer duurder !?!
« on: 27/05/2010 om 20:24:42 »
Het is toch van de zotte hoe razend snel de prijs van een pakje sigaretten de laatste jaren omhoog is gegaan, inmiddels 4,60 E.

Inmiddels 4, 80 E

389
Mannen / Re: irifien die zich schamen voor hun afkomst
« on: 07/05/2010 om 15:58:01 »
De politiek van H2 zit hun nog diep. Die angst voor hem is niet meer weg te denken. Het zit in mensen hun harten gegraveerd.390
Politiek / Re: Kapitalisme en de Marokkaan
« on: 07/05/2010 om 15:54:58 »
Blablablablablablablablaaa

Veel gepraat zonder enig inhoud.

W8 maar af! De wereldeconomie staat op instorten en jullie praten hier als oude wijven.

Sommige denken echt dat ze wijs zijn hier.