Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - 3ich

271
Muziek / Re: wie kan mij helpen met dit liedje
« on: 10/12/2010 om 19:04:21 »

Shokran voor je hulp

Je moet de forum goed door zoeken want kan me herinneren dat er laatst ook iemand hier na vroeg.

272
Feedback / Waar is het beheer???
« on: 10/12/2010 om 19:03:11 »
???

Het lijkt wel alsof amazigh.nl aan zen lot is overgelaten. Waar zijn de beheerders!

De tijd staat nog op zomer tijd. Het forum zou vernieuwd worden.

Ewa mani tadjim?

273
Muziek / Re: wie kan mij helpen met dit liedje
« on: 10/12/2010 om 19:00:15 »
Is dezelfde zanger. Ayawen!

Die stem herken je toch uit duizenden....

274
Filosofie / Re: Wat is zionisme eigenlijk?
« on: 19/11/2010 om 20:50:32 »
Overigens kan ook een niet Jood een Zionist zijn, zolang je achter de idealen van het Zionisme staat.

Andersom ook.


275
Kun je mij uitleggen hoe je tot die conclusie bent gekomen


Wie zijn al de profeten voor onze mohamed (vrede zij met hem)

Wij hebben pas El 3id gehad, van welke profeet is dat afkomstig?

276
In de media / Re: Niet belangrijk, maar ja
« on: 19/11/2010 om 20:39:15 »
Een interview met onze 'uber' anti- rif-Tasoussit.

Wat nou Anti-Rif?! Ik ken die vrouw en ze is helemaaal niet anti-rif jij vuile jood, hoe durf je mensen zomaar te veroordelen

Rustig aan gozert.

Hij heeft zen redenen waarom ie dat zegt. Geloof me.

277
Filosofie / Re: Eid Mabruk
« on: 19/11/2010 om 20:37:40 »
Beetje laat, beter dan nooit...

Bij deze! Mubrok r3id aythmaa d souythma Imazighen.


278
Dus als er geen onveiligheid was zouden de vrouwen van de profeet  onbedekt de straten over gaan is dat logisch ondanks wat de qoran zegt
Zo een reactie had k al verw8...

Dat is jou logica. Je moet geen retorische vragen stellen.

279
vrouw van profeet in Parijs yek :)

Je sarcasme ken k bij deze niet echt waarderen. Gaarne niet het onderwerp verpesten.

280
Een niqab is ook niet iets van ons (Amazigh)

Dit is een foto van een traditionele Amazigh kleding/sluier


281
Dit doet mij denken aan de tijd van profeet mohamed vrede zij met hem. Dat zijn vrouw destijds (lella Khadisja) gesluierd op pad moest gaan, anders zou men haar vermoorden.

Dit was ook de reden dat de vrouwen een hijab moesten dragen?

Het is een vraag,

282
Filosofie / Re: Religie als schuld
« on: 05/10/2010 om 21:31:09 »
K begrijp wel wat er bedoelt word met alwetend. Dat klopt wel hoor, alles is terug te halen. Elke gebeurtenis, elke woord die men zegt, alles gewoon. Adam en Eva zijn verleid door de Iblies om van een verboden vrucht te eten. Zij zijn in de verleiding gebracht door hun eigen ogen. Hij heeft haar belooft dat hun zelf goden konden worden en dat is waar de illuminati na streeft. De mensen vertellen elke keer iets anders niet de Schepper. Kijk k zie het zo er is voor alles een tegenstelling en daar is het leven op gebasseerd. M.a.w. zonder goed geen kwaad. Zonder Allah/god geen Iblies/duivel zonder licht geen donker zonder vrouw geen man geen mensheid!!!!!

Dan weet je nu ook waar apple zen inspiratie vandaan heeft:

Of denk je dat het op gebakken lucht gebasseerd is al die symbolen?

Het maakt overigens niks uit hoor, Allah weet dat de mensen zondig zijn, de eerste mens die rechtstreeks door de Schepper gemaakt is was al zondig laat staan zijn nakomelingen, eeuwen en eeuwen later. Niewaar?

Eerste Apple computer werd verkocht in juli 1976 voor 666.66 dollar!

Bron: http://thesaurus.babylon.com/apple%20i

283
Politiek / Re: Voorspellingen gemeenteraadsverkiezingen
« on: 01/10/2010 om 16:17:41 »
Je kunt hooguit spreken van een erg klein stapje naar rechts. Kiezers zijn van het CDA (-190) overgestapt naar de VVD (+204) en van de PVDA (-663) naar D66 (+380) en de lokalen (+227). De verschuivingen op een links rechts schaal zijn niet zo heel groot. Ik vind het op zich wel een goed resultaat. D66 is een evenwichtige partij en de VVD is ook op lokaal niveau ook best evenwichtig. Als zij over de gehele linie gewonnen hebben is het resultaat niet slecht.

Op basis van de resultaten van gisteren kun je enkel stellen dat een Den Haag en Almere veel rechtser hebben gestemd. In de rest van de gemeentes valt dat dus reuze mee.

Daar zitten we dan een kleine 7 maanden later met het regeer-gedoog akkoord. Van nieuw rechts. Wie heeft dat nou gedacht hé?

Jij i.i.g. niet!

284
Terwijl de Imazighen zich druk maken dat we het Arabisch met elkaar moeten praten. Zijn de echte Arabieren bezig onze vrouwen voor "potentiëlie hoer" "heksen" "goedkoop" "losbandig" uit te maken!

Tfoe! Zelfs hier in het westen komt het nieuws al aanwaaien. Van Noord-Afrika naar midden-oosten en daarvandaan naar Europa!

http://www.groene.nl/commentaar/2010-09-27/heksen-en-prostituees

Heksen en prostituees
Buitenland
 
Rabat - Dat de Marokkaanse vrouw in het Midden-Oosten geen al te beste reputatie heeft, bleek onlangs weer in een aflevering van de humoristische animatieserie Bouktada en Abou Nabil, vanuit Koeweit uitgezonden en in Marokko goed bekeken.

KEES BEEKMANS
 
reageer op dit artikel
Daar werden Marokkaanse vrouwen afgeschilderd als prostituees en heksen. Nu lachen Marokkanen graag om zichzelf, maar ze vinden het toch niet leuk als ze door anderen worden bekritiseerd; ze hechten waarde aan hun imago in de rest van de wereld. Op de bewuste aflevering van Bouktada en Abou Nabil werd in blogs en op Facebook verontwaardigd gereageerd, en het Marokkaanse ministerie van Communicatie ontving tientallen mails waarin excuses werden geëist van de respectloze Koeweiti's. Die kwamen vrijwel onmiddellijk, van het Koeweitse ministerie van Buitenlandse Zaken.
   In de Golfregio werken tegen de honderdduizend Marokkanen, en iets meer dan de helft daarvan is vrouw. Ze bevinden zich vooral in Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, maar ook in Qatar, Bahrein, Oman en Koeweit. Voor hoog opgeleide Marokkaansen zijn er goede carrièremogelijkheden, maar ook minder hoog opgeleide Marokkaansen vinden er werk in hotels, ziekenhuizen of bij multinationals. Het beroep van kapster of schoonheidsspecialiste daarentegen schijnt vaak een dekmantel te zijn voor prostitutie.
   Marokkaanse vrouwen worden in de Golfregio gezien als 'de westerse vrouwen van de Arabische wereld'. Als er een film moet worden gemaakt met wat licht pikante scènes erin, vraagt men daar een Marokkaanse voor. Ze zíjn ook veel vrijer dan hun gesluierde zusters in die landen. Voor prostituees is die reputatie een pre, het maakt ze gewild, zozeer zelfs dat hun Tunesische en Algerijnse collega's zich in de Golfregio bij voorkeur zouden uitgeven voor Marokkaansen.
   In zekere zin is het allemaal begonnen in de jaren tachtig, toen de Saoedi's naar Marokko begonnen te komen voor vertier. Eerder waren Libanon en Egypte de daarvoor uitverkoren bestemmingen geweest, maar oorlog en politieke instabiliteit in die landen maakten daar een einde aan. Het in een economische crisis verkerende Marokko kon de oliedollars goed gebruiken. Men legde de rode loper voor de Saoedi's uit. Vaders boden spontaan hun dochters aan. Later begonnen de dochters - al dan niet met diploma's op zak - zelf naar de Golf af te reizen.
   En dan de reputatie van heks: die hebben Marokkaansen in het Midden-Oosten eigenlijk altijd gehad. Men wijt dat aan het feit dat de Marokkaanse cultuur en religie veel schimmiger en meerduidiger zijn dan die van de Golflanden, die is betrekkelijk rechttoe rechtaan. Dat niet-makkelijk-kunnen-vatten zou de Marokkaanse cultuur iets diabolisch geven. Het maakt de Marokkaanse in de Golf niet alleen begeerd maar ook gevreesd, en daardoor vermoedelijk alleen maar aantrekkelijker.285
Geschiedenis / Re: Haat onder elkaar
« on: 29/09/2010 om 12:47:52 »
en wat betreft de taal ben ik een voorstander dat we gewoon allemaal Arabisch moeten praten ( taal van koran), dat je tamazight praat is goed maar Arabisch is beter .

dus leer je kinderen naast het tamazight ook arabisch.

Groet,
Mus.

Ik heb een mooie citatie van onze Inco gevonden. De man die zen argumenten weerlegt met bronnen.


Ik citeer:
Tegenwoordig is niemand meer heilig, ookal mag je net als Hadou claimen een zeer extreem conservatief-islamitisch gedachtegoed uit te dragen. Señor Canardo weet itt tot Hadou de Huichelaar namelijk dat, niet degenen die nu het meest met het boze vingertje naar de Marokkaanse "potentiële hoeren" lopen te wijzen in aanzien zullen stijgen bij Sidi Arrbi, maar slechts degenen die oprecht zijn in hun geloof zullen in Zijn aanzien stijgen .....>


يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ

O, mensdom! Wij hebben u uit man en vrouw geschapen en Wij hebben u tot volkeren en stammen gemaakt, opdat u elkander moogt kennen. Voorzeker, de godvruchtigste onder u is de eerwaardigste bij Allah. Voorwaar, Allah is Alwetend, Alkennend.

Koran 49:13

Moge het wel duidelijk zijn wat de boodschap hier van is?!