Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - 3ich

121
Babbelhoek / Re: Hassan de 2e
« on: 22/05/2012 om 23:36:04 »
.

122
Babbelhoek / Re: Hassan de 2e
« on: 22/05/2012 om 23:09:29 »
.

123
Overzichtskaart van het aantal Freemason afdelingen in Marokko aan het einde van 19e eeuw en begin 20e eeuw... >

Agadir - Atlantide
Casablanca - Le Phare de la Chaouia
Casablanca - France Maroc
Fez - L'Éveil Berbère
Marrakech - Atlas
Mazagan - El Bridja del Doukkala
Mogador - Nouvelle Tamusiga
Meknès - Étoile du Zerhoun
Oujda - Prométhée
Rabat - Réveil du Maghreb
Rabat - Fraternité Marocaine
Safi - Lumière et Paix
Settat - La Gerbe Fraternelle
Tanger - La Nouvelle Volubilis
Taza - Sincérité et Tolérance

Vrijmetselaars ontmoeten in Casablanca


Vrijmetselaars uit de hele wereld hebben elkaar van 18 tot 20 mei in Casablanca ontmoet. De geheime meeting vond plaats in één van de meest luxueuze paleizen van de witte stad.


De bijeenkomst kende voornamelijk de deelname van Westerse figuren van het bedrijfsleven en de politiek.

Initiatiefnemer is het Verbindings- en Informatiecentrum van de Vrijmetselaarsmachten Clipsas, die het Appel van Straatsburg ondertekende en pleit voor de eenmaking van vrijmetselaars over de wereld.

Tijdens de meeting hebben de vrijmetselaars nieuwe orde-leden ingewijd uit Europa en Centraal-Afrika, meldt het dagblad Akhbar Al Yaoum.

De geschiedenis van de vrijmetselarij in Marokko dateert van 1867 toen de broederschap, vooral gevormd van sultans, nationalisten en Marokkaanse joden, Tanger koos om zijn vrijmetselaarsloge te vestigen.

http://www.bladna.nl/vrijmetselaars-casablanca,03565.html


124
Geschiedenis / Re: Het Grote Piramide-Mysterie
« on: 22/05/2012 om 22:57:33 »
Azul,

Egyptenaren noemen hun land MISRA
MISRA = m-izra (zij met stenen)
Nijl = n-yil (van de zee)

Azul.

Verklaar je nader. Heb je bronnen waar je op dit op baseert?

125
Allah is de enige voor wie de mensheid MOET knielen
Degene die daar bewust van zijn, zullen dat vast wel doen. :)

126
Jacques Chirac wil in Marokko gaan wonen

De voormalige Franse president Jacques Chirac zou zeer binnenkort definitief in Marokko gaan wonen, waar hij van plan is een huis te kopen op de hoogten van Taroudant, ten zuiden van het koninkrijk.


Jacques Chirac is een grote fan van deze regio, waar hij regelmatig zijn vakanties doorbrengt met zijn familie in het hotel "La Gazelle d’Or". De voormalige president woont nu nog steeds in de Parijse appartement van de vermoorde Libanese premier, Rafik Hariri, appartement dat hem werd geleend aan het einde van zijn termijn als president.

De voormalige staatshoofd wordt actueel vervolgd in een zaak van fictieve banen in Parijs, maar de officier van justitie vroeg woensdag zijn vrijlating.

Chirac’s advocaten hadden ook gevraagd tijdens eerdere hoorzittingen, dat hun cliënt niet zou worden vervolgd omdat hij aan Alzheimer lijdt en dus niet kan worden gehoord.

http://www.bladna.nl/jacques-chirac-marokko-wonen,01402.html

127
Nicolas Sarkozy en zijn vrouw Carla Bruni gaan volgens het magazine "Closer", een paar maanden in Marokko wonen, na de machtsoverdracht met Francois Hollande op 15 mei.


Het koppel Sarkozy-Bruni, ouders van een kleine Giulia geboren op 19 oktober, zou reeds voor Marrakech hebben gekozen, waar het een huis bezit sinds 2011. Het koppel wil volgens het tijdschrift "een ander tempo herontdekken in een andere modus."

In december vorig jaar was Carla Bruni reeds naar Marokko afgereisd met haar dochter voor de eindejaarsfeesten. Ze verbleven toen in Jnane Lekbir, een eigendom van Koning Mohammed VI op 3 kilometer van Marrakech.

Nicolas Sarkozy die op zondag 6 mei door de socialistische kandidaat is verslagen met 48,38% van de stemmen tegen 51,62% voor zijn tegenstander, was voor het laatst in Marokko in september 2011. Hij had toen samen met de Koning de bouw van de Marokkaanse Hogesnelheidslijn gelanceerd.

http://www.bladna.nl/nicolas-sarkozy-marokko-wonen,03509.html

128
Marokkanen walgen van 'knielgedrag' voor koning Mohammed VI


Op social media hebben Marokkanen hun verontwaardiging geuit over het gedrag van gouverneurs.


De pasgenoemde gezaghebbers werden door koning Mohammed VI ontvangen waarop zij diepe buigingen maakten. Een enkeling maakte zelfs knielbuigingen volgens activisten. Zij stellen op Facebook dan ook dat niemand het recht heeft om zo aanbeden te worden en dat dergelijke knielingen niet eens 'in het gebed voor Allah' voorkomen, zo meldt Hibapress.

Vorige week ontstond nog het nodige tumult na het 'handkussen' van het 6-jarige zoontje van de koning door hooggeplaatste officieren. De staatstelevisie knipte de stukjes toen weg om controverse te voorkomen. Nu zijn gouverneurs het mikpunt van spot en kritiek. Activisten stellen dat het knielgedrag indruist tegen de nieuwe grondwet van Marokko.

http://nieuws.marokko.nl/?nid=21573

129
Marokko is geen eerlijke land:(

De wereld van nu is oneerlijk. Alleen Rabbi is eerlijk!!!

130
Filosofie / Re: braindead
« on: 12/05/2012 om 14:34:07 »
http://www.omroepmax.nl/breingeheim

Ben er achter gekomen dat je het niet meer online kan kijken. Ze verkopen het tegen een aangename prijs. Het is die 15 euro zeker waard, helemaal voor degene onder ons wie dorstig is naar kennis.

https://www.omroepmax.nl/?waxtrapp=myjpkJsHnHUVOKXK&predestination=master

131
Geschiedenis / Re: Het Grote Piramide-Mysterie
« on: 12/05/2012 om 14:32:57 »
Ben er achter gekomen dat je het niet meer online kan kijken. Ze verkopen het tegen een aangename prijs. Het is die 15 euro zeker waard, helemaal voor degene onder ons wie dorstig is naar kennis.

https://www.omroepmax.nl/?waxtrapp=myjpkJsHnHUVOKXK&predestination=master

132
Filosofie / Re: braindead
« on: 11/05/2012 om 12:54:26 »

133
Geschiedenis / Re: Het Grote Piramide-Mysterie
« on: 11/05/2012 om 12:50:43 »
De echte essentie van het leven vind men in zichzelf. Maak niks uit of je vrouw of man bent of van welke land of continent. Zo lang ze maar een ziel (rou7) hebben. Dat is het antwoord. Want die vraagt om het goede en als je teveel slecht in je heb of ervaren heb dan word je ziek.

Hele mooie surah. Neem er de tijd voor om het te lezen.

http://www.youtube.com/watch?v=COWX5AeDlQg


Dit is ook een hele interessante serie. Max Brein Geheim. Dit komt ook op het zelfde neer. Dit gaat over de menselijke hersens en ze beginnen vanaf het "prille brein" (de foetus, het ongeboren kind) tot aan de bejaarden die ontwikkeling. En men wil ons duidelijk maken dat liefde/aandacht de hersenen van groeien en van stress/haat een gif is voor het brein. En zo ook voor de menselijke ontwikkeling.

Het is zeker het kijken waard!

http://www.omroepmax.nl/?waxtrapp=evearJsHnHUVONIU

134
Geschiedenis / Re: Het Grote Piramide-Mysterie
« on: 11/05/2012 om 12:27:46 »
Omdat dat uniek zijn op zich al een essentie kan vormen. Misschien denk je dan dat het een vaag antwoord is maar ik raad je een poging te doen het te begrijpen. Als je dat niet kunt, is het ook niet erg. De vraag die je mij stelt is een filosofische.

Azul,(het is toch niet erg dat ik dat zeg ?)

Ik kan je met volle overtuiging (vanuit islamitische perspectief) zeggen dat wij "mensen" niet de enigste zijn. De koran leert ons dat de schepper de mens en djin heeft gemaakt. Dus zo uniek zijn we niet....

De essentie van het leven uit islamitische perspectief gezien is om goede daden te verrichten. Dat is waar de mens zijn voordeel uit zal halen in het hiernamaals.

Wat mij betreft mag je mij met Azul groeten. Niks op tegen, alhoewel ik mensen om me heen met selam (a3likom) groet.

Azulllllllll :)

135
Politiek / Re: de moderne fascism
« on: 11/05/2012 om 12:17:44 »
Amerikaanse legercursus: "De islam is de vijand"
De Amerikaanse bevelhebber generaal Martin E. Dempsey. © ap.


Een Amerikaanse cursus voor legerofficieren is geschrapt nadat een van de deelnemers bezwaren had geuit tegen de islamofobe inhoud ervan. Zo werd cursisten onder meer bijgebracht dat de islam een vijand is van de VS, en dat heilige moslimsteden als Mekka en Medina finaal 'van de kaart zouden kunnen worden geveegd'.

Het Pentagon zette eind vorige maand een punt achter de controversiële cursus wegens de anti-islamstandpunten, kort nadat de FBI een training voor agenten al om gelijkaardige redenen diende aan te passen, meldt de Britse krant The Guardian. De standpunten die daarin werden verdedigd, staan immers in schril contrast met het officiële legerstandpunt dat de VS strijden tegen moslimextremisten, maar niet tegen de islam zelf. Vorige week verklaarde Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton nog dat ze 'gekrenkt' was over het denkbeeld als zouden de VS tegen moslims zijn.

"Geneefse Conventie niet relevant"
"Ze haten alles waarvoor jullie staan en zullen nooit met jullie samenleven, tenzij jullie zich onderwerpen", zo peperde instructeur Matthew Dooley, een luitenant-kolonel, het zijn cursisten in tijdens een les in het Joint Forces Staff College in Norfolk, Virginia. Dat college werd gegeven voor hogere beroepsmilitairen en overheidsambtenaren, in een lessenreeks die over de islam en de extremistische fracties daarin.

In hetzelfde college liet Dooley zich ontvallen dat de Conventie van Genève, die een gedragscode tijdens gewapende conflicten inhoudt, 'niet langer relevant is'. "Zo blijft de optie open om de oorlog waar nodig ook tegen de burgerbevolking te voeren, met historische precedenten als Dresden, Hiroshima en Nagasaki die ook toepasbaar zijn op de eventuele vernietiging van Mekka en Medina." Daarop gaf de officier enkele hypothetische voorbeelden van oorlogsvoering, zoals het uithongeren van Saoedi-Arabië en het terugdringen van de islam 'tot op het niveau van een cultus'.

Dooley stelt dat de islam de oorlog verklaarde aan het Westen, en meer bepaald aan de Verenigde Staten. "Daarom is het onlogisch om een strategie te blijven voeren tegenover de islamwereld die niet op totale oorlog is gericht", vindt hij.

De Amerikaanse pers kreeg een kopij van deze presentatie in handen, maar de organisatoren ervan weigerden om de media meer informatie te verschaffen. Het Pentagon bevestigde inmiddels echter dat het om een authentieke presentatie gaat. Dooley is nog steeds aan de slag in het Joint Forces Staff College, maar geeft momenteel geen les meer, zo liet de bevelhebber van het Amerikaanse leger, generaal Martin E. Dempsey, weten. Na een klacht van een student werd zijn college opgeschort, en beval het Pentagon om alle andere cursussen onder de loep te nemen, om te vermijden dat daarin anti-moslimstandpunten worden ingenomen.

http://www.hln.be/hln/nl/960/Wereld/article/detail/1436877/2012/05/11/Amerikaanse-legercursus-De-islam-is-de-vijand.dhtml