Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - 3ich

1051
Politiek / Re: Onderhandelingen tussen Marokko en de EU.
« on: 19/03/2009 om 11:49:21 »
Wat gaat Sarkozy en zijn MU daartegen doen dan ?


De MU heeft heel iets anders in petto. Daar liggen hun niet wakker van.

Advies: zoek het op MU en U.S.A en vele andere wereld delen worden opnieuw verdeeld. Ja gap, dat allemaal onder het mom van de N.W.O!

Zoek het op via google ofzo? Je praat er zo laks over...

1052
Evenementen / Re: Het 4de Rotterdamse Amazigh/Berber Festival
« on: 19/03/2009 om 11:44:12 »
Hang je bij aankomst een grote klok om hun nek. :D


1054
Babbelhoek / Re: De Amazigh sarcasme
« on: 19/03/2009 om 11:35:40 »
ook in de gewone omgang wordt sarcasme vaak niet begrepen of gevat.

op dit forum komt er nog bij waarbij je de volgende dingen van de ander niet weet
*leeftijd(en dus verschil in kennis)
*ideolochie
*taalkennis

ff je lijstje aanvullen.

*geslacht (wat sommige blijkbaar heel belangrijk vinden om een discussie te voeren)
*welke stam komt hij/zij vandaan (idem dito)
*vriendjespolitiek (sommige kennen elkaar ook persoonlijk, dus jagen ze andere de kast op. Tamza is daar een goed voorbeeld voor! anderen worden gebanned, terwijl andere forumleden net zo lekker losgaan)
*etc, etc, etc.....

1055
Is een wel een oude artikel, maar wil dit toch wel aankaarten.

1056
In de media / Sarkozy pleit in Tanger voor Mediterrane Unie
« on: 13/03/2009 om 12:39:55 »


Sarkozy pleit in Tanger voor Mediterrane Unie
Gepubliceerd: 24 oktober 2007 09:00 | Gewijzigd: 24 oktober 2007 14:30
De Franse president Sarkozy wil werk maken van de oprichting van een Mediterrane Unie. Op die manier moet onder andere een ‘botsing van religies’ voorkomen worden.
Door onze correspondent René Moerland
Parijs, 24 okt. Het is president Sarkozy ernst: hij streeft naar de oprichting van een Mediterrane Unie (MU) naar model van de Europese Unie. Gisteren nodigde hij vanuit de Marokkaanse stad Tanger „alle landen rond de Middellandse Zee plus Portugal” uit om in juni volgend jaar in Frankrijk deel te nemen aan een oprichtingsbijeenkomst van de MU.

Het is voor het eerst dat Sarkozy een agenda noemt voor een van de meest opmerkelijke – en omstreden – plannen die hij ontvouwde op de avond van zijn verkiezing tot Frans president, op 6 mei. De EU moet concurrentie vrezen: volgens Sarkozy moeten alle landen rond de Middellandse Zee, van Spanje tot Turkije, via Israël en Libië tot Marokko, beseffen dat „hun lot onderling verbonden is”.

Gisteren benutte hij het eerste staatsbezoek van zijn presidentschap, aan Marokko, voor een nadere uitleg, tijdens een redevoering voor een gezelschap van Marokkaanse notabelen en zakenmensen.

Of het nu gaat om vrede, duurzame economische ontwikkeling of solidariteit tussen Europa en Afrika: volgens Sarkozy zijn de ontwikkelingen in de landen rond de Middellandse Zee bepalend voor de wereld. „Wat zich hier afspeelt, is beslissend door de toekomst van de mensheid”, verklaarde hij. „Hier wordt beslist of de religies de meest verschrikkelijke oorlogen zullen voeren.”

Sarkozy presenteerde de Mediterrane Unie onder meer als middel om een botsing der beschavingen – en van religies – te voorkomen. Sinds zijn aantreden heeft Parijs de banden met Israël aangehaald en tegelijk de traditioneel sterke Franse banden met de Arabische landen onderhouden.

Gisteren verklaarde Sarkozy dat „de islam deel is van Frankrijk” en vestigde de aandacht op zijn minister van Justitie, Rachida Dati, van Marokkaans-Algerijnse afkomst, die hem vergezelde. Hij verklaarde niet te handelen uit historisch schuldgevoel – over het koloniale verleden – maar „de geschiedenis te willen opnemen waar deze gebleven is”.

Volgens Sarkozy moet de samenwerking beginnen met pragmatische projecten die gedeelde belangen van de landen rond de Middellandse Zee vertegenwoordigen. Zoals de Europese samenwerking ooit begon met kolen en staal, zo moet de Mediterrane samenwerking gebouwd worden op „duurzame ontwikkeling, water en energie”. Gisteren sloot Frankrijk een akkoord over kernenergie met Marokko en een akkoord over de aanleg van een Franse TGV- treinverbinding in Marokko.

Het Franse initiatief wekt verrassing en argwaan in Europa. Sinds de verklaring van Barcelona in 1995 investeert de EU in vrijhandel en dialoog rond de Middellandse Zee. Volgens Parijs is dat ‘proces van Barcelona’ verzand en moet de MU dat overnemen.

Vertegenwoordigers van Noord- Europese landen vrezen dat Parijs de Europese Unie buitenspel wil zetten in de relatie met de niet-Europese landen rond de Middellandse Zee. Dat geldt onder meer voor Duitsland, een van de grote investeerders in de Europees-Mediterrane samenwerking. De Spaanse premier Zapatero drong dit voorjaar ook aan op het behoud van de rol van de Europese Unie.

Vanuit andere landen rond de Middellandse Zee is afwachtend gereageerd. Aanvankelijk presenteerde Sarkozy de MU als een alternatief voor Turkse toetreding tot de EU. Dat viel slecht, zowel in Ankara als in veel Europese hoofdsteden. Sindsdien heeft Sarkozy het onderwerp steevast besproken in contacten met leiders van Mediterrane landen. Zijn diplomatiek adviseur Jean-David Levitte, een van de pleitbezorgers van een geostrategische opwaardering van het Middellandse Zeegebied in het Franse buitenlandse beleid, is naar Turkije geweest voor uitleg over de Franse positie. Op 14 juli, de Franse nationale feestdag, werden als voorproefje alle ministers van Justitie van de landen rond Middellandse Zee in Parijs uitgenodigd. Mét alle EU-ministers.

Het was geen toeval dat Sarkozy uiteindelijk Tanger, op enkele kilometers van Europa, koos om de MU te lanceren. Zijn toespraakschrijver en adviseur Henri Guaino noemt deze keuze vanmorgen „heel symbolisch” omdat de stad staat voor de Europese oriëntatie van Marokko. Guaino noemt Sarkozy’s redevoering het „appèl van Tanger” – in navolging van het „appèl van Brazzaville”, waarin generaal De Gaulle in 1944 zijn idee van de postkoloniale relaties tussen met Afrika schetste.

Koning Mohammed VI van Marokko is het eerste staatshoofd dat toegezegd heeft naar de oprichting te komen. Hij sprak gisteren van „een gedurfd en visionair project” dat „de basis zal leggen voor een nieuw pact tussen Europa en Afrika”. In Parijs wordt er niet vanuit gegaan dat alle landen zich meteen moeten aansluiten om de MU op te richten.

http://www.nrc.nl/buitenland/article1851158.ece/Sarkozy_pleit_in_Tanger_voor_Mediterrane_Unie

1057
In de media / Re: Marokko Verbreekt Alle Banden Met Iran
« on: 13/03/2009 om 12:37:49 »
Ik hoop dat je niet gaat zeggen dat het komt omdat ze tegen Amerika en Israel zijn.


Zie het als een optelsommetje 1+1=?


1058
Babbelhoek / Re: Mag ik dit vertellen of is het flauw
« on: 13/03/2009 om 12:31:57 »
ik ben arabischtalige opgevoed maar ben berbers. dat vind ik jammer.

Jij kan altijd nog de keuze maken om dat niet te doen. Geef je kinderen Tamazight mee als moedertaal ;)

Ken ook een tal van zulke voorbeelden, familie's die totaal zijn verarabiseert omdat ze bijv naar Tanger of Tetouan verhuisd zijn...

1059
Zero Tolerance / Re: Heeft iemand de regels overtreden?
« on: 13/03/2009 om 12:28:14 »
Azul,

Was ik eens na een lange tijd weer op het forum, zie ik opeens dit:
Dit is een antwoord van de meest depressieve, aan een negatief identiteit lijdende kneus van amazigh.nl, Izwan.
Gaat er nog opgetreden worden tegen dit soort ranzig taalgebruik? Gatverderrie!!


Alsof jou taalgebruik zo vroom is?

Wat een trieste gasten hier zeg! De één probeert een heel stam de kop in te drukkken door te zeggen dat ze niet kunnen zingen, en dat ze liever de spanjaard hebben?

De ander haalt citaten aan van een ander site om iemand zwart te maken. Omdat men het niet eens met elkaar is....? (hoort dat niet bij discussie?)


Verder wil k nog ff zeggen dat ik van o.a. Izwan het meeste geleerd heb hier, hij heeft een goede bijdrage op deze forum. K denk dat hij het meeste weet kwa Amazigh geschiedenis en de Illuminati. Iemand die een ander denkbeeld heb hoeft niet per definitie slecht te zijn! Met ze allen tegen 1 persoon en hem/haar in een hoekje proberen te duwen, kan het gevolg zijn van een vreemde uitspraak! (de één maakt hem uit voor importhuwelijk de ander voor fasict, om wat? Omdat ze het niet met elkaar eens zijn?!)

(dit wou ik ff kwijt. Voor alle duidelijkheid Izwan is nix van mij, heb vaak discussies van hem gevolgd, thats it!)

Men moet niet zo zwart/wit denken. Denk dat we dan veel meer van/voor elkaar kunnen leren/betekenen!

Imazghen i rebda!

1060
Algemeen / Re: Morocco and revolution. By Ahmed Rami.
« on: 11/03/2009 om 11:22:09 »
Er staan een hoop dingen die een goede kijk geven op de rol van Hassan2, zoals dat maroc werd geregeerd door cia en de joden, en dan hassan eigenlijk geen macht had, maar meer gestuurd werd door die 2 partijen.

Ahmed Rami was convinced that the King of Morocco was a puppet of the jewish power and of the CIA who unashamedly exercised power against his people. State power was therefore illegitimate.Interessant!


1061
In de media / Re: Marokko Verbreekt Alle Banden Met Iran
« on: 11/03/2009 om 11:15:05 »
Dat heb ik gelezen op verschillende Arabische nieuwssites.
In de brief van m6 aan de de sjiek van Behrein beschuldigt m6 Iran van haat zaaien en onrust stoken (Bekende truc van Marokko). Volgens m6 volgt Iran niet de islam.

Ik kan me voorstellen dat Iran geen advies van m6 wil krijgen over islam. Marokko is alles behalve islamitisch. Alle wat Allah verbiedt, kom je in Marokko tegen.


Dat is wat ze jou willen wijsmaken. Naar mijn idee speelt er heel iets anders af achter de schermen.....

De tijd zal het zeggen

(eerst was het Chavez en nu Iran. Wat hebben die 2 gemeen?)

1062
Muziek / Najmet Imazighen
« on: 11/03/2009 om 11:11:49 »
Haar nieuwe album: http://music.rifmelody.com/script-riferktt221/Najmat-imazighen-09/Najmat-Imazighen-2009.htm


Wie heeft nmr 6 voor mij?

Die ge*le stem van haar maakt mij gek! :P

1063
Dat gescheld is pure frustratie.


1064
In de media / Re: Marokko Verbreekt Alle Banden Met Iran
« on: 07/03/2009 om 14:01:29 »
Mijn steun gaat naar Iran.

Verklaar je nader?

Want het is nog niet helemaal duidelijk wat er precies heb afgespeelt. Of kies jij blindelings voor Iran omdat je een hekel heb aan het Marokkaanse "regering"

1065
Cultuur / Re: Ken je deze traditie ?
« on: 07/03/2009 om 13:10:25 »
Dit zijn meestal dingen die niet te verklaren zijn. Net als slaapwandelen bijv?

Zo is er ook iets van dat je geen kokend water in de afwasbak mag gieten....