Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Rebellious

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 »
91
Algemeen / Re: Oudste volkeren zoals Imazighen sterven uit
« on: 07/04/2009 om 16:48:01 »

Het Amazigh volk kan zich redden door een zuiver Blanke Amazigh staat op te richten zoals het ooit was in die goede oude tijd.

Vele van ons hebben zich na de semitische invasie vermengd met andere Rassen zoals de negers en de arabieren.

In Noord-Afrika zijn de grootste zuivere Amazigh groepen zoals de Riffijnen en Kabyliërs best wel rasbewust maar dat is niet genoeg!!!

Zolang er andere Rassen zijn in Noord-Afrika en de Imazighen in het Westen die keer op keer blootgesteld worden aan het multiculturele/multiraciale sprookje zijn wij niet zeker van ons bestaan!!!

Hoe kijk jij dan naar onze donkere Imazighen, de Twareg? Zou je ze accepteren als je volksgenoten of zou je ze uitroeien?

92
Algemeen / Re: Oudste volkeren zoals Imazighen sterven uit
« on: 07/04/2009 om 16:45:45 »
Oude volkeren of naties sterven uit en de wereld wordt gedomineerd door jonge naties. Oude volkeren zoals Romeinen, Feneciers, Byzantijnen, Aramiers, Asyriers, Germanen, Babylonen, etc. zijn allemaal uitgestorven of ingegaan in  jonge volkeren.
14 eeuwen geleden heeft het jongste Semitische volk ( Arabieren) oude Semitische volkeren overheersend.

Het aller jongste natie ( Amerika) domineert nu de wereld.

Imazighen zijn een van de weinig oude volkeren die je nog hier en daar tegen komt. De  meeste Imazighen zijn ingegaan in het jonger Arabisch volk.

Oude volkeren die langer willen leven hebben zichzelf laten versleutelen zoals het Joodse volk en het Griekse volk. Grieken zijn nu hetzelfde volk als vroeger, maar hun huidige taal is heel anders dan de oude taal.
Joden hebben hun beste gedaan om de oude taal te bewaren, maar het volk is jong en bestaat uit alle rassen en volkeren.

De wetten van de natuur zeggen dus er maar 1 optie is voor het Amazigh volk om zichzelf te reden: vernieuwen van de taal, cultuur en mentaliteit en misschien zelfs de naam veranderen.

Wat denken jullie en waarom niet?Ik vraag me toch af of Imazighen ooit een homogeen volk zijn geweest. Zoals ik het aanneem, zijn Imazighen, volkeren geweest die samen in Noord-Afrika leefden, in stammen. Die op den duur wel een cultuur en taal gemeen hadden, maar niet dezelfde etniciteit kenden.

Ik stel het me zo voor, Tamezgha was een tolerante beschaving, waarin slavernij niet bestond, en iedereen welkom was, zolang die nieuwling(en) die in vrede kwamen, de cultuur en taal overnamen van de plaatselijke bevolking en zich zo assimileerden tot Imazighen.

Buiten beschouwing, de volkeren zoals de joden, phouniciers etc die puur voor de handel welkom waren, maar niet als Amazigh werden gezien.

93
Algemeen / Re: Berbers op Stormfront
« on: 05/04/2009 om 18:15:03 »
Ok, stel je voor, dat je gelijk hebt. Dat Arabieren de schuldigen zijn. Dan is t Amazigh volk een dom volk. Wil je dat lezen.
Azul,


Imazighen zijn niet dom. Het komt door "berbers" als jij dat arabieren het voor het zeggen hebben in noord-afrika. Berbers die denken dat de arabier over de sleutel van de hemel beschikt. Het is ook de schuld van Imazighen (imazighen als jij) dat zij altijd gedomineerd zijn door een handjevol arabische bedoeienen.  Jij hebt zeker geen kaas gegeten van de geschiedenis. Neem Fatimiden als voorbeeld: ktama-berbers (noord-oosten van algerije ) hebben hen geholpen om de macht te veroveren. maar er waren wel imazighen die een arabisch staat in hun eigen land als een doodelijke gevaar beschouwden. En dat waren Bouyazid en zijn volgelingen...

Je kunt lekker kletsen maar de meeste bloedige oorlogen in de islam vonden plaatsen tussen de moslims onderling. Ook in de 20e eeuw.

De strijd tussen mosilms onderling heeft zeker een oorzaak: de arabier gelooft dat hij superieur is omdat de profeet arabier is. Dit betekent dat de arabier  zich superieur voelt  alleen maar ten opzichte van niet-arabische moslims. Nog steeds worden westerlingen in het midden-oosten met open armen onthaald terwijl de moslim gastarbeiders worden als slaven behandeld.
Dit is het geheim van de eeuwige strijd en wederom gehaat tussen de arabieren en niet-arabische moslims. 

Soms zijn Imazighen niet bewust van het gevaar van de aanwezigheid van de arabier in hun land . Zij komen om te blijven. Trouwen en vermengen zich met imazighen tegekijkertijd voelen zij zich superiuer en cultiveren zij de haat jegens imazighen (dit om zich nooit aan te passen laat staan zich assimileren) en wachten zij af tot imazighen met wie zij vermengen zich volledig arabiseren dan gaan zij door met hun parasietische praktijken en gaan zij op zoek naar andere  imazighen (die nog niet gearabiseerd zijn) om hetzelfde speeletje te spellen.

Is dat een toeval dat sommige arabieren behorend tot  Oulad Settout zich op het  het grondgebied van Ibdarsen en Ait Bouhehyi vestigen?

Ibn klaldoen heeft al in de 13de eeuw geconstateerd dat de aanwezigheid van de arabieren in een niet-arabische land catastrofale gevolgen heeft.Azul,
Wij willen beide een vrije Tamazgha en weg met de Arabisering. Alleen verschillen we van mening, wie de schuldigen zijn. Jij beschuldigt de Arabieren, en ik beschuldig de Imazighen zelf. Zelfkritiek is ver te zoeken bij Imazighen, altijd maar wijzen naar een ander en janken dat ze onderdrukt zijn. Je geeft immers zelf toe dat Imazighen verdeeld waren.

''Arabieren'' hebben het voor t zeggen in Marokko sinds 1956 met behulp van westerlingen, om het voor je makkelijk te houden. Wat de geschiedenis betreft kan ik je nog veel leren.

94
Poëzie / Re: Gedicht in Tmazight (verdrietig)
« on: 27/03/2009 om 18:35:47 »
het voldoen nog geen eens aan het taalniveau van een 10 jarige daarom! En de poeezie in het gedicht is ook nergens te vinden.

Meer dan een stel regels waarvan het laatste woord is het niet.
Waarom moet je dat meisje zo afkraken? zij neemt de moeite...en dan plaats je zo een goedkope reactie. ipv vriendelijk  opbouwende kritiek geven, probeer je haar genadeloos af te kraken, jij hebt het gedrag van een 10-jarig kind.

95
Algemeen / Re: Berbers op Stormfront
« on: 22/03/2009 om 16:38:03 »
Men moet dus Imazighen de schuld geven, want dat is geen racisme.
Arabieren de schuld geven van het uitbannen van Amazigh cultuur en taal is volgens je racisme. 


Waarom hebben Hollanders en Turken niet gekozen om Arabieren te zijn, maar Imazighen wel? Ligt het aan de domheid van het Amazigh volk dat geen onderscheid kan maken tussen kamelen en paarden. Of ligt het aan de Arabieren die in Marokko eigen leugens verzinnen en met wapens en zwaarden verspreiden ( schuld van je broeders dus).

Is het ook mijn eigen schuld dat ik een Arabische voornaam heb, of word ik door Arabieren gedwongen om een Arabische naam te hebben?

In Marokko op school heb ik Arabisch geleerd en geen Tamazight, is het dan mijn eigen schuld of de schuld van je Arabische broeders die mij  dwingen om hun taal te leren?

Het drop van mijn vader heette vroeger Ait Boayach, nu heeft hij "Beni Boayach". Is het de schuld van mijn vader of de schuld van je Arabieren die de baas  zijn?

Mijn land heet nu Maghreb-Arabie, is het ook mijn eigen schuld, of de schuld van de Arabische broers die vinden dat mijn volk dieren zijn en geen recht hebben om een land naar ze te noemen.
Je kunt een land niet noemen naar ezels, maar wel naar volkeren. Dus In plaats van het land van Imazighen, wordt het het land van de Arabieren.

Ok, stel je voor, dat je gelijk hebt. Dat Arabieren de schuldigen zijn. Dan is t Amazigh volk een dom volk. Wil je dat lezen.

96
Algemeen / Re: Berbers op Stormfront
« on: 22/03/2009 om 15:56:47 »
Azul,

...Echt racisme in marokkio wordt daadwerkelijk door de arabieren toegepast.
-Alleen een arabier mag aan de macht komen
-overal in Marokko hebben het  arabieren voor het  zeggen .
-Arabieren in Marokko geloven dat zij superieur aan imazighen zijn.
-Zij geloven dat zij puur zijn en imazighen impuur
-Hun taal en cultuur zijn heilig en amazightaal en cultuur zijn onrein!
 Ali Bendhaddou heeft al gezegd dat arabische families in Marokko hoge functies krijgen vanwege hun arabische origine. Zij hoeven zich niet te bewijzen.!!

Er is toch al vaak genoeg bewezen, dat van de inwoners in Marokko, nog geen 1% arabisch origine heeft.
Arabische families?? Je bedoelt gearabiseerde families, dus gewoon berbers. Bepaalde Imazighen, in het verleden, vooral machtige Imazighen zoals de Merinieden, de Zanata, dachten dat ze arabieren van oorsprong zijn uit Yemen. Of ze dit meenden of het er naar maakten om macht te hebben is niet vast te stellen, maar 1 ding is duidelijk, dat ze gearabiseerd zijn geraakt. Het is namelijk zo dat alle Imazighen (dinastiyen) die zich in stedelijk gebied gingen bevinden, simpel weg arabiseerden.

Quote
Imazighen worden vaak omlaag gehaald, voor de dom gehouden, uigesloten , uitgebuit en onderdrukt  door marokkanse arabieren alleen maar omdat zij Imazighen zijn.

Het is eerder een gearabiseerde berber stedeling die een Amazigh dorpeling als dom bestempelt. stedeling vs dorpeling

Quote
Her arabische racisme is doodelijk omdat die vaak met islam wordt geassocieerd.
De Arabier is superieur omdat de profeet arabier is!!!! Is dit geen extreme vorm van racisme?

Dat zijn alleen sprookjes voor de onwetende zielen.
Quote
Het is toch niet uit te sluiten dat ras een rol speelt bij het domineren en gedomineerd worden. Waarom is het de arabieren niet gelukt hun niet-arabische buren (Iraniers, koerden en Turken) te domineren en te arabiseren terwijl het hen wel  gelukt is  in verreweg gelegen Noord-Afrika?.     

Maghreb is al feitelijk sinds 741 bevrijd van politiek/macht uit t midden oosten. Het zijn toch de berbers zelf die graag arabieren willen zijn en arabische taal gebruiken in eigen land.

Altijd maar wijzen naar de Arabier. De schuld ligt toch bij de Imazighen.

97
Literatuur / Re: Opkomst (Anqar) van Ali Amazigh
« on: 11/03/2009 om 21:47:08 »
Jullie vallen Izwan aan en sommige beledigen hem hier. Izwan weet meer dan jullie, heb respect.

98
Babbelhoek / Poker?
« on: 05/03/2009 om 01:08:29 »
Wie speelt er wel eens een toernooitje?

en wie vind zich wel goed spelen, speel je blut..

99
Geschiedenis / Re: Stamboom Imazighen van Ibn Khaldun
« on: 27/02/2009 om 11:38:25 »
Interessant, maar het is een fout antwoord. Als je het echt meent dan is het verstandig om het uit te legen (graag bronnen erbij melden).
Je hebt nog twee kansen om de juiste antwoord te geven. Pas als je de juist antwoord geeft dan zal ik je vragen beantwoorden.

Fransen?

100
Het is goed dat je het zegt, jouw oogpunt jah!!!!

Hahah Yoghurta en Massin slaven van rommijnen, laat me toch alsjeblieft niet lachen, dat je dit over je voorouders zo durft te zeggen, zegt veel over jou.

Noem je kind maar yughurta, zelfs je eigen familie lacht je uit, laat staan andere lol.
Dat zijn mn voorouders niet, misschien die van jou.  (heidense) voorouders zijn slecht brandhout, eer ze niet te veel.
Mohamed (saws) onze profeet, en zn metgezellen zijn belangrijker. Dat zijn helden.


101
Discussie doe je niet door het hele artikel of boek hier te plaatsen.
Wat is je punt? Amazigh namen zijn nog steeds verboden, zo mag een Arabier zijn kind tijger in het Arabisch noemen, maar een Amazigh mag zijn kind geen tijger in het Tamazight noemen.
Is dit niet waar dan?
Is het niet waar dat die lijst discriminerend is?
Ik wil  graag het antwoord en geen twee hoofdstukken uit een boek.


Sinds wanneer heeft je voorvader zn kinderen aghiras genoemd??? moeilijk he iets begrijpen lol

102
In de media / Re: Amazighnamen bij Eenvandaag
« on: 27/02/2009 om 11:16:55 »
Wow, jij kan echt niet begrijpend lezen! Gewoon niet. Baz
Je vraagt aan mij, lees de laatste opmerking van je niets nieuws brengende reactie? over nwa... en daar heb ik mn reactie op gebasseerd.  Je begrijpt jezelf niet. Je bent duidelijk uitgel.uld.

Bah op joodse kahina (niet jij , de echte)

103
Je hebt mn punt nooit begrepen, ik beweer alleen dat bepaalde Imazighen over namen klagen , die we nooit gebruikt hebben. Dit wat je boven schrijft is precies zo een voorbeeld van miereneu.kerij.

Waarom zou je een arabische naam, vertalen naar een amazighnaam, terwijl we deze amazighnaam nooit gebruikt hebben. Je wilt dus amazighnamen toevoegen, die we nooit gebruikt hebben onder Imazighen.

Dus omdat een arab zich schaap noemt, wil je dat een amazigh zich ook ebe3ech noemt? haha...maar amazigh is niet achterlijk, en noemt zn kind niet Abe3ech.

Jamal gebruiken arabieren al eeuwen, is dus een arabische naam voor personen. Aghrem hebben we nooit gebruikt voor personen, is dus geen amazighnaam voor personen. dus vertalen is onzin.

Ur (hart) hebben we ook nooit gebruikt voor personen, zoals al die andere vertalingen. Bye bye

104
Nu heeft de Amazigh met eigen ogen kunnen zien en lezen, dat de feiten heel anders zijn, dan men hier al jaren beweerd.
Wie wil ontkennen dat Mazighnamen in de lijst staan? We hebben weer wat geleerd.
Wie wil ontkennen dat bepaalde Imazighen hier miereneu.ken, gebasseerd puur op haat, nationalisme en afvalligheid.
Conclusie: Mazighnamen zijn niet verboden, en de namenlijst geeft altijd speelruimte voor andere namen, punt.

Discussie kan beter gestopt worden, de feiten zijn duidelijk.

105
Yidir is toch wel een pure Riffijnse Amazighnaam , dat weet ik 100%.
Wat yidir betreft, dan heb ik me vergist. ik heb nooit geweten dat Idir in rif werd gebruikt. Maar t mag duidelijk zijn, dat het een weinig voorkomende naam is in Arif.
In andere lijsten van andere consulaten, heb ik vernomen dat Idir wel in de lijst staat. Er is altijd speelruimte om een Mazighnaam met geen slecht achtergrond te accepteren.
De lijst is gewoon een algemene lijst voor Marokkanen, maar uitzonderingen en toevoegingen zijn altijd mogelijk.

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 »