Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Rebellious

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 »
391
Babbelhoek / Re: woorden
« on: 18/06/2007 om 17:23:48 »
-s-
ssar = schoonheid
Ahiya Wassila mana ssara i xam
th3jbedhas i ur inu , i suqadhamd sram
;D


;)
ramthan=paraplu
ik d8 toch remthar

392
Babbelhoek / Re: woorden
« on: 18/06/2007 om 17:23:15 »
Nnamoes
En wat is de betekenis?

393
Foto's / Strips / Tekeningen / Re: oorlog in Arrif
« on: 17/06/2007 om 23:50:31 »

Frankrijk en Spanje hebben onze onafhankelijkheid , onze vrijheid , onze land en onze voorouders  vernietigd. Toch willen sommige Riffijnen het nog niet inzien.
Dat is wel duidelijk,maar de Arabs hebben hun deel ook gehad.
een vraag,Wat betekent Ahfir,dat klinkt ook als een amazigh naam,ik vermoed gat :P
Er is toch ook een andere chawen behalve chefchawen?
Ahfir is ook een Amazigh naam. Volgens mij betekent t cactusplant.

394
Geschiedenis / Re: Ibn Khaldoun had gelijk!
« on: 13/06/2007 om 23:45:53 »
1. Zonder generalisatie kun je geen wetenschap bedrijven.

Welk gek heeft jou dit wijsgemaakt?

Quote
Echter een dergelijke uitspraak van een wetenschapper is altijd ergens op gestoelt.

Dat klopt.

Quote
Dat niet alle arabieren zo zijn dat zal wel zijn, maar het gros voldoet hier wel aan.

Kun je dat met cijfers bekrachtigen?

Quote
2. anti-arabische propaganda???
 hoezo anti-arabische propaganda? omdat het artikel  (samenvatting ervan) met al haar onverzachte kritiek hier gepubliceerd wordt ?

Nee, je begrijpt me verkeerd; ik zei dat als men Ibn Khaldouns uitspraken gebruikt ter ondersteuning van haatcampagnes tegen Arabieren dan is dat onrechtvaardig aangezien zijn werk bol is van vaagheden en generalisatie's. Je kunt niet een heel volk vuilmaken aan stereotyperingen die 1 of andere 13de eeuwse geschiedschrijver ooit heeft opgetekend.

Alpha
Nou nou alpha,
je mag wel wat meer respect hebben voor die, wat jij noemt, 1 of andere 13e eeuwse geschiedschrijver.
Je hebt t over de grondlegger van sociologie, dit stukje over de arabieren, is nog geen 1 % van zn bijdrage/ werk aan de wetenschap en geschiedenis. Hij heeft al vele malen bewezen hoe superieur hij in zn werk was. Elke woord van deze man, is over nagedacht. Dit is Ibn Khaldoen, geen simpele ziel.

395
Politiek / Re: berber - arabier
« on: 26/05/2007 om 21:46:37 »
En toch zijn die gearabiseerde barbaren, de grootste vijanden van Imazighen, niet de arabier uit Midden oosten.

Eigenlijk wel ,want daar hebben we het meest last van.!

Je moet het van een ander perspectief zijn, als elke Marokkaan een Amazigh-hart heeft, zou geen enkele arabier uit Midden oosten invloed kunnen hebben in Marokko. Maar het zijn die darijisten die de arabisering accepteren en de arabieren uit verwegistan in ons land toelaten.

Dus het probleem moeten we oplossen in ons eigen land, ons eigen huis.
1 rotte appel in een mand, zal alle andere appels laten rotten.

396
Politiek / Re: berber - arabier
« on: 26/05/2007 om 21:19:49 »
we blijven  om een cirkel draaien. 
Maar goed de conclusie van deze Topic volgens  de meeste leden hier op het forum is dat: Darijisten geen arabieren zijn.


En toch zijn die gearabiseerde barbaren, de grootste vijanden van Imazighen, niet de arabier uit Midden oosten.

397
Politiek / Re: berber - arabier
« on: 26/05/2007 om 21:18:27 »
Ik begrijp niet dat hier mensen opkomen voor darijisten, al zijn het gearbiseerde imazighen, voor mij zijn het gearabiseerde barbaren, de titel : ''Amazigh'' verdiennen ze niet.

Neem bijv, de barbaren uit westelijke Rif, de Jbala, ik bedoel deze  barbaren, profileren zich graag als arabier, terwijl ze al te goed weten, dat ze t niet zijn. De jballa, zijn volgens mij ook de volk van Marokko die de grootste hekel hebben aan Irrifyen, ze haten alles wat met Amazigh te maken heeft, ze haten  ook ishelhien en isousiyen. Het zijn gore barbaren, die zwaar racistisch zijn opgevoed, echt anti-amazigh opgevoed, zoals de gem. darijist. De gem. darijist heeft een bloedhekel aan Imazighen, voor je neus zijn ze je beste vriend, maar ik ken ze wel beter.

Truurlijk heb je ook redelijke darijisten, maar de meerderheid zijn anti-Amazigh. 

Ik vind dat  Arif, puur onafhankelijk moet worden, van Marokko. Van Tanger tot Saidia, en de jballa, die voor arab-id kiest, deporteren naar t zuiden, dus naar marokko, of ze zwaar onderdrukken.

398
Politiek / Re: berber - arabier
« on: 20/05/2007 om 12:59:18 »

Mijn voorouders hebben al 13 eeuwen met arabische taal mee te maken gehad en gebruikt. Het is nooit een bedreiging voor hun identiteit geweest tot dat de kolonialen zich met onze gingen bemoeien.


Je voorouders hebben 13 eeuwen lang gekozen voor het behoud van eigen Tmazight en niet te arabiseren, anders was dat toen al gebeurd.

Tot dat er de laaste eeuw paar zwakkelingen zijn begonnen het darija wel ok te vinden, en het niet erg vinden om darija te spreken en te vervangen voor het eeuwenlange met trots behouden Tmazight van onze voorouders.

Btw, de arabisering is pas ontstaan toen de arabisten echt m8 kregen in Marokko, das pas sinds 1956. Voor 1956 sprak niet eens 10% darija/arabisch in Marokko.


399
Babbelhoek / Re: walgelijke situatie's
« on: 20/05/2007 om 12:32:27 »

Ik vind het darija een erg mooie taal en ik heb er dan ook geen enkel bezwaar tegen wanneer ik mijn kind in deze taal toespreek. Wist jij dat je kinderen tot de leeftijd van vijf behoorlijk vlug wel vijf verschillende talen aan kunt leren? Deze kinderen staan later ook weer open voor andere talen en culturen, jep jep, dezelfde mooie ruimdenkende-bla. En omdat ik als ouder zelf mag kiezen hoe en wat: kind 1 zal ik geheel in het darija opvoeden, kind 2 geheel in het Nederlands, kind 3 zal leren door te voelen en de rest van het kroost mag alleen hopen op menselijk contact. That's what freedom is all about, dat is wat de echte amazigh toch nastreeft?

Dus je kiest voor darija, omdat je het mooier vind.  Zou je ook kiezen voor een mooiere moeder, omdat je miss niet alleen Tmazight lelijk vind, maar ook je moeder lelijk vind. Of voor een blondharige moeder, omdat je zwart haar niet mooi vind.

Een echte Amazigh streeft zn eigen taal, id, land, huisje te beschermen van vreemdelingen, net zoals andere volkeren dat doen. Een echte Amazigh ziet een ander Amazigh, die eigen Tmazight verruilt voor vreemde taal, als verrader en verdient geen respect meer.

Ik kan aan de buitenwereld bv mede delen, dat ik mn eigen taal heb en spreek, het Tmazight, dat kan een gearabiseeerde niet, aangezien hij niet zn eigen taal kent of spreekt.

400
Babbelhoek / Re: walgelijke situatie's
« on: 20/05/2007 om 12:12:00 »
Ik kan echt kotsen, als ik weer een berber, noem deze nadrukkelijk geen Amazigh, tegen kom, die zn  kinderen aanspreekt in Darija.


Gelukkig dat mensen verschillen smaken hebben. Sommigen beweren dat Imazighen, vrije mensen betekent.

Ik begrijp nog steeds niet, wie ooit heeft verzonnen dat Imazighen, vrije mensen betekent. Volgens mij, gewoon BULLSHIT.


401
Babbelhoek / Re: walgelijke situatie's
« on: 20/05/2007 om 12:08:21 »
Ik kan echt kotsen, als ik weer een berber, noem deze nadrukkelijk geen Amazigh, tegen kom, die zn  kinderen aanspreekt in Darija.


Gelukkig dat mensen verschillen smaken hebben. Sommigen beweren dat Imazighen, vrije mensen betekent.

Je moet t ook niet letterlijk nemen, wat t kotsen betreft, ik heb alleen geen respect voor berbers die hun kinderen opvoeden in koloniale taal. Het is tenslotte alleen de laagste en zwakste laag, dat zich arabiseerd. Een echte Amazigh weet wel beter, denk ik maar. Een verrader ben je liever kwijt dan rijk.

402
Babbelhoek / Re: walgelijke situatie's
« on: 08/05/2007 om 14:43:48 »
Situatie waarin een buitenstaander walgt van de taal die een ander beter ligt in de privesfeer of de situatie waarin de keuze van de ouders waarmee ze hun kinderen willen opvoeden - wederom als buitenstaander - wordt bekritiseerd.

En cola. Maakt niet uit in welke situatie. Als er cola is is het een walgelijke situatie. Wat mij betreft een dikke tfu op/in cola.

Wordt ik hier nou aangevallen, of bedoel je darijisten die een bloedhekel hebben aan Imazighen die Tmazight spreken?
ben jij dan 1 van die soort, die gearabiseerd is of zn kinderen opvoed, in de koloniale taal darija.

Ik val je aan, of om het in het darija te zeggen: tan dir lik aanvallen.

Ik ben van het soort dat zich niet druk maakt om in welke taal kinderen opgevoed worden, zolang ze maar in een veilige en liefhebbende omgeving zichzelf kunnen ontwikkelen tot mooie en vooral ruimdenkende individuen.

Als je wil dat kinderen zich ontwikkelen tot mooie en ruimdenkende individuen, dan is t van belang ze op te voeden in hun originele moedertaal en hun culturele achtergrond kennen. Die kennis is een noodzaak voor de persoonlijke ontwikkeling.

Ga je je kinderen opvoeden in vreemde taal, zal dat alleen achterstand creeren en verstoring van de persoonlijke onwikkeling, en zeker als je in darija opvoed, een dialect waar je niks aan hebt. Als je toch een vreemde taal neemt, neem dan het engels, taal van kennis en wetenschap.

Daarom walg ik van berbers die hun kinderen opvoeden in Darija, ze weten niet dat ze zo alleen zombi's produceren. Kijk maar naar de gem. achterlijke darijist in Marokko, dom, bekrompen, makkelijke speelbal voor t regiem.

403
Babbelhoek / Re: walgelijke situatie's
« on: 08/05/2007 om 14:12:58 »
Situatie waarin een buitenstaander walgt van de taal die een ander beter ligt in de privesfeer of de situatie waarin de keuze van de ouders waarmee ze hun kinderen willen opvoeden - wederom als buitenstaander - wordt bekritiseerd.

En cola. Maakt niet uit in welke situatie. Als er cola is is het een walgelijke situatie. Wat mij betreft een dikke tfu op/in cola.

Wordt ik hier nou aangevallen, of bedoel je darijisten die een bloedhekel hebben aan Imazighen die Tmazight spreken?

404
Babbelhoek / walgelijke situatie's
« on: 08/05/2007 om 13:40:17 »
Ik kan echt kotsen, als ik weer een berber, noem deze nadrukkelijk geen Amazigh, tegen kom, die zn  kinderen aanspreekt in Darija.


405
Politiek / Re: berber - arabier
« on: 08/05/2007 om 12:32:45 »
bla bla bla..
In tanger en andere plaatsen wonen Imazighen. Mijn famillie. Zij spreken Dari-ja. Als ik daar geboren was , dan zou ik ook dari-ja spreken.

Nogmaals: geef mij namen van de ''arabieren'' van Marokko. en hou op met dat gedoe. Want jij hebt toch 24 jaar studie gehad. Kom op!

Tot laterzzz..

De taal is de ruggegraat van een volk, als je die verliest, verlies je je id.

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 »