Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Rebellious

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 »
211
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 23/01/2009 om 22:12:15 »
Maar wil je niks weten van 670-710 er toen allemaal gebeurd is ? In jouw geval beter niet. Jij weet niet wat zelfrespect is.

Jij weet wat zelf respect is, daarom zit je vol vooroordelen en haat, die alleen mensen met een verstoorde persoonlijke onwikkeling oplopen.
Je hoeft mij niet te vertellen wat er gebeurd is, ik weet meer dan jij denkt. Dat jij als een naieveling makkelijk beinvloed en overtuigd wordt door een paar regels te lezen over het een ander, zegt genoeg over je zeer lage redenatievermogen . Je bent duidelijk getraumatiseerd, daar hebben veel zoals jij last van.
Ik heb je al eerder geadviseerd om eens je logisch verstand te gebruiken.

212
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 23/01/2009 om 21:52:12 »
Dat je nou ineens zo stom gaat lachen is heel laag van je. Ik noem het een gebrek aan persoonlijkheid.
Zo een reactie kan je verwachten, als je achterlijke reacties plaatst.
Dat je ineens zo gaat oordelen, noem ik gebrek aan zelfrespect.

213
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 23/01/2009 om 21:30:12 »
Als je niks wilt weten over 670 t/m 710, dan mag je daar van mij vrij in zijn. Als je dat niet kan verwerken moet je daar ook niet aan beginnen.
Lol, volgens mij hebben jullie hier problemen met verleden, ik bekommer me niet erover en beschuldig ook geen arabier. Ben blij dat arabieren zijn gekomen, onze moslimbroeders, lol. verwerk ze

214
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 23/01/2009 om 21:13:16 »
Het is juist het boek van Ibn khaldoun dat je moet benadrukken niet een pagina van answer.com.
 Je weet niet waarom ze hem terug namen. Kan ook te maken hebben dat ze dan met rust gelaten worden door hogere arabsiche autoriteiten. In dat artikeltje gaat men daar niet verder op in.
 Dit is meer dan 200 jaar later.
 Natuurlijk gaan ze in dat artikeltje niet in op de bloedige oorlog  die vooraf ging aan aan de onderwerping van imazighen. De laatste 3 decennia van de 7de eeuw (670-710).  Het zijn arabische legers die reeds de weg vrij maakten voor Salih. Pas toen hij wist dat de arabische legers dat gebied controleerden kon hij het idee krijgen dat zijn veiligheid in dat onbekende land relatief gewaarborgd kan worden.
Geloof jij maar dat we onderworpen zijn met t zwaard, en de mooie verhalen van superarabieren.
ik blijf bij mn standpunt.


215
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 23/01/2009 om 21:06:33 »
In de wereld, is er veel onderdrukking, de imazighen hebben niet de ergste onderdrukking gekend, zij bestaan nog. er zijn volkeren letterlijk uitgeroeid, aborginals, indianen en vandaag de dag is er nog onderdrukking, chineze mensenhandel, palestina, maar laat de onderdrukkers, want boontje komt om zn loontje. Tuurlijk moet je er tegen strijden, als je de kracht hebt,  zo niet, rechtvaardigheid zal geschieden, want Allah swt is de allergrootste.

Zoals ik al zei, niet alle arabieren waren onderdrukkers. In elk volk, heb je slechte en goede personen. Er zijn ook imazighen die vochten aan de zijde van arabieren en onderdrukten andere Imazighen.

Maak je niet druk om verleden en heden, elke onderdrukker zal de genadeloze straf niet ontkomen, rechtvaardigheid zal geschieden inca Allah. Als je tin Islam gelooft, anders kan ik het wel begrijpen, waarom velen gefrustreerd blijven.
Sommigen zitten nog steeds te klagen en te janken over verleden, vol met haat, terwijl geen Amazigh daar een boodschap of oor aan heeft. En sommigen hebben zelfs het geloof verlaten, dit soort imazighen zijn triest.

Deze tijdelijke wereld is voor de onderdrukkers, zij genieten en onderdrukken.

Advies voor moslim, leef als een vreemdeling, bekommer je niet om de macht en wereldse zaken. Zo leven veel Islamitische Imazighen, als vreemdelingen, geen thuisland, het boeit hen niets meer, ze hebben eindeloos gestreden voor rechtvaardigheid. Maar wat wil je doen tegen wereldmachten, als amarika, france, arab wereld, de strijd hebben we verloren en geaccepteerd, zoals blijkt. Ze leven nu voor t eeuwige paradijs, deze wereld boeit niet meer en gelijk hebben ze.

216
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 23/01/2009 om 20:38:51 »
Dit zijn toch Arabische islamitische boeken die vertellen dat Arabieren naar Noord-Afrika komen om Amazigh vrouwen te ontvoeren, verkrachten verkopen in het midden oosten:


" ق " فيها لابن القاسم ومن وكل رجلا يشتري له جارية بربرية فبعث بها إليه فوطئها ثم قدم الوكيل بأخرى ، فقال هذه لك والأولى وديعة ، ولم يكن الوكيل بين ذلك حين [ ص: 410 ] بعث بها ، فإن لم تفت حلف وأخذها ودفع إليه الثانية . ابن القاسم وإن فاتت الأولى بولد منه أو عتق أو كتابة أو تدبير فلا يصدق المأمور إلا أن يقيم بينة فيأخذها . سحنون ويأخذ قيمة ولدها . ابن القاسم وتلزم الجارية الثانية . ابن المواز إن لم تكن له بينة فلا يقبل قوله .

Bron:
http://www.islamweb.net/newlibrary/display_book.php?bk_no=24&ID=92&idfrom=4953&idto=5064&bookid=24&startno=28


Dit is toch Amir Almominien die zegt dat men een Amazigh salvin nodig heeft om te verkrachten:

وقال عبد الملك بن مروان : من أراد أن يتخذ جارية للمتعة فليتخذها بربرية ، ومن أراد أن يتخذها للولد فليتخذها فارسية ، ومن أراد أن يتخذها للخدمة فليتخذها رومية


Bron:
http://www.kalemat.org/sections.php?so=va&aid=436Deze boeken zijn niet geschreven door haatzaaiers en Joden, maar door Arabische moslims zijn.


en nog steeds arabische bronnen
Wat heeft dit te maken met koninkrijk Nkur?
dus deze moslims van de website, keuren het goed dat arabieren amazighvrouwen hebben verkracht? een beetje tegenstrijdig vind je niet

217
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 23/01/2009 om 20:21:21 »
Ik heb die Engelse tekst niet gelezen, maar ben je niet degenen die zei dat Ibn Khaldoen een Jood is?

je kan het nu toch lezen, zijn maar paar zinnen, heb ze overzichtelijk voor je geciteerd. Of je wil het niet lezen.

218
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 23/01/2009 om 20:04:28 »
niet eens 20jaar na stichting van Nkur komen imazighen tot een grote opstand overal in hun territoria. Dit bewijst dat er iets niet goed zat. Dus ook in omgeving Rif Nkur want waarom zou het daar anders moeten zijn ? Waarom ben je bang je wilt toch de waarheid weten hoe afschuwelijk die ook mag zijn ? Dat er een bepaalde mate van dwang in zat is zeker.  Je kunt niet vrijwillig met iets toestemmen dat je niet begrijpt. Maar met dit gegeven koester ik heus geen eeuwige haatgevoelens tegen arabische mensen van waar dan ook. 
 Gebruik geen woorden die niet geheel begrijpt. OKImazighen vertegenwoordigen alles wat in de menselijke aard ligt.
wil je dan hierop (de 3 citaten) reageren?http://www.answers.com/Kingdom+of+Nekor

Uit deze bron, het staat trouwens overal, gebasseerd op boek van ibn Khaldoen, staat het volgende..
1. onder de taal/languages, staat: berber, niet Arabisch

2. ....''He converted the local Berber tribes to Islam; they soon tired of the restrictions of the religion, and threw him out in favor of a person known as az-Zaydi from the Nafza tribe, but then changed their mind and took him back, and his dynasty, the Banū Sālih, ruled the region until 1019.''

Hieruit kun je duidelijk lezen dat Riffijnen (local berber tribes) bepaalden wie de leider mag zijn.

3. ...''Abu Ayyub Isma'il ibn 'Abd al Malik ibn Abd ar-Rahman ibn Sa'id I ibn Salih (930?-935), who was defeated and killed by yet another Fatimid general, Sandal the mawla. However, when Sandal departed for Fez, installing a governor called Marmazu of the Kutama tribe, the inhabitants rebelled and installed yet another member of the line:''

Ook hier kan je bevestigen dat de Riffijnen (inhabitants) alweer een andere lid van de Banu Salih (imiddels ook Riffijnse bloed) als leider hebben geinstalleerd. 

219
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 23/01/2009 om 19:06:05 »
1 ding weet ik zeker. Het is te gek voor woorden om je land af te staan aan iemand die jou ook nog eens komt vertellen hoe je moet leven. Niemand met een redelijke intelligentie accepteert dat vrijwillig. 
En hoe kom je op dat soort onzin dat imazighen onderontwikkeld waren ? Imazighen hadden al heel veel meegemaakt. Het is niet goed dat je jezelf met zulk soort onzin voor de gek houdt. 
Je land afstaan? iemand leider maken, is niet land afstaan. Hoe je moet leven, vertelt Islam, de leider vertaalt enkelt naar de bevolking.
Volk met groot hart, is nie rascistisch, en accepteert dat vrijwillig omwille van Allah.
Onderontwikkeld, op t gebied van Islam en leiderschap van een rijk.

Dit is geen onzin, is t logische verstand gebruiken. En niet de koppige rascistische houding aannemen, vol haat en afschuw, met een te kleine hart.
Imazighen hadden een groot hart en waren rechtvaardig en tolerant.

220
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 23/01/2009 om 18:15:54 »
Het ging mij er alleen om dat sommige zeggen dat ze geheel vrijwillig voor die arabische leiders kozen en dat is gewoon heel onwaarschijnlijk.

Ik bedoelde dus gericht op koninkrijk Nkur, en niet andere perioden.
Redeneer eens logisch, wanneer een volk bekeert tot Islam, dan erken het volk toch de Umma en het Khalifaat in het Midden Oosten? dus aanvaarden ze dat de hoogste macht het Khalifaat in arabie is, dus de arabieren, dus respecteren ze dat een arabier de leiding krijgt, zonder dwang.
Klinkt dit niet logisch??

Lijkt me ook logisch dat een Arabier leider wordt in een Amazighland, omdat de bekeerde Imazighen nog weinig tot geen kennis hadden van Islam en onderontwikkeld waren. Je kan moelijk een Amazigh leider maken van de gelovigen, terwijl hij geen arabisch machtig is en 0,0 kennis van Islam heeft.
andere oorzaak: Elkaar niet de leiderschap gunnen, want geen stam accepteerd, dat een lid van andere stam leider wordt, typisch. Ook hadden blijkbaar Imazigen, geen ervaring met het leiden van een grote rijk, aangezien ze altijd in anarchie leefden.
oplossing, een islamitische broeder wordt oze leider, maakt niet uit waar hij vandaan komt, als hij geleerd is en kwaliteiten heeft, is hij welkom, in dit geval Ibn Salih
klinkt dit niet logisch, soms kan je beter je logische verstand gebruiken, dan bronnen die niet 100% betrouwbaar zijn

221
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 23/01/2009 om 18:03:40 »
Hoe kan een Amazigh veramazighd worden?
Er kwamen een aantal Arabische mannen uit Arabie en deze trouwen allemaal met Amazigh vrouwen en hun kinderen en dochters trouwen weer allemaal met Amazigh mannen en vrouwen, hun kleinkinderen trouwen weer met Amazigh mannen en vrouwen.

Ze zijn gewoon Imazighen en zijn niet veramazigd.


aantal arabische mannen? volgens jou was het toch een leger, die eerst rif hebben uitgekamd, de riffijnen met het zwaard hebben bekeerd en heel Nkur valei bevloeide met amazighbloed? toch
nu zijn het opeens Imazighen, eerst waren het arabieren die Riffijnen hebben onderworpen volgen jou

222
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 23/01/2009 om 17:56:26 »
Ik heb het hier specifiek over de situatie van koninkrijk Nkur.
Willen sommigen hier nou zeggen dat toen, arabieren ons islam hebben opgedrongen, en Ibn Salih leider was zonder de wil van Imazighen?http://www.answers.com/Kingdom+of+Nekor

Uit deze bron, het staat trouwens overal, gebasseerd op boek van ibn Khaldoen, staat het volgende..
1. onder de taal/languages, staat: berber, niet Arabisch

2. ....''He converted the local Berber tribes to Islam; they soon tired of the restrictions of the religion, and threw him out in favor of a person known as az-Zaydi from the Nafza tribe, but then changed their mind and took him back, and his dynasty, the Banū Sālih, ruled the region until 1019.''

Hieruit kun je duidelijk lezen dat Riffijnen (local berber tribes) bepaalden wie de leider mag zijn.

3. ...''Abu Ayyub Isma'il ibn 'Abd al Malik ibn Abd ar-Rahman ibn Sa'id I ibn Salih (930?-935), who was defeated and killed by yet another Fatimid general, Sandal the mawla. However, when Sandal departed for Fez, installing a governor called Marmazu of the Kutama tribe, the inhabitants rebelled and installed yet another member of the line:''

Ook hier kan je bevestigen dat de Riffijnen (inhabitants) alweer een andere lid van de Banu Salih (imiddels ook Riffijnse bloed) als leider hebben geinstalleerd.Wie kan dan deze citaten uit answers.com (3 punten) tegen spreken? en met welke bronnen
Dus Riffijnen zijn met dwang bekeerd? bronnen? lijkt me niet realistisch, geloof kan je niet dwingen
Riffijnen hadden niks te zeggen over het koninkrijk Nkur? bronnen?

223
Dit zegt iemand die hier vaak islam en bla bla roept.


Ja, ik ben moslim Inca allah, en ben gewoon eerlijk.

Jij bent vast ook niet meer maagd, zoals de meesten. Maar je eist wel een maagd, hypocriet vind je niet.

224
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 21/01/2009 om 16:38:03 »
Ik vertel je feiten die in boeken staan en je vertelt mij wat je zelf hebt bedacht.
Rifijnen zijn nog steeds schapen. We mogen niet eens onze kinderen Amazigh namen geven laat staan iets anders. Zelfs  Darfurianen mogen hun kinderen Darfuriaanse namen geven. Zelfs Palestijnen mogen hun kinderen Arabische onderwijs in hun eigen taal geven en wij niet.

Kan je een volk noemen dat minder rechten heeft dan Imazighen en Rifijnen?  Schapen hebben wel even rechten als wij.
Die bronnen heb ik gepost, maar je moet ze wel lezen.
Ik heb verwezen naar het boek van Ibn Khaldoen. 

Er zijn genoeg volkeren in de wereld die onder bepaalde onderdrukking leven. Imazighen hadden maar sterker moeten zijn. Imazighen worden onderdrukt door Imazighen die pro-arabisch zijn, niet door arabieren.

Over verboden namen, de meeste Imazighen willen niet eens amazighnamen, en in de namenlijst heb je wel amazighnamen, niet veel, je hebt ze wel.

Nogmaals, alles wat de amazigh tekort schiet, is de schuld van Imazighen zelf. wijs niet naar andere, dat is zwakte.

225
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 21/01/2009 om 15:43:58 »
Dit is geen slimme reactie met inhoud, vind je niet?
Vreemd! Zelfs Arabieren zijn met het zwaard bekeer en Imazighen niet.
Hoe zo het komen dat Ibn Khaldoen zei dat Arabieren Imazighen overal hebben afgeslacht?  
Omayaden waren toch slavendrijvers en verkrachters. Hun Amir Almoeminiens waren naast massamoordenaars ook rovers  en verkrachters van Amazigh vrouwen. Dit is wat Islamitische boeken over Oemayaden zeggen.
http://kutamien.maktoobblog.com/1374109/%D8%A7%D9%84%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D9%8A%D8%AE_%D8%A7%D9%84%D8%A3%D8%B3%D9%88%D8%AF_%D9%84%D9%84%D8%A3%D9%85%D9%88%D9%8A%D9%8A%D9%86__%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A3%D9%86%D8%AF%D9%84%D8%B3

Ik laat je  100 bewijzen zien van hoe Oemayaden Imazighen hebben afgeslacht en hun vrouwen ontvoerd en verkracht en anderen als slaven in Irak hebben verkocht.

Lees maar eerst het artikel hierboven.

Is helemaal niet ingewikkeld. Khalift was mensen in het midden oosten aan het afslachten en Arabieren in Nkour waren Rifijnen en elkaar aan het afslachten. Ik heb niet voor niets verwezen naar Ibn Khaldoen als bron.Zoals ik eerder zei, verwijs niet naar ibn khaldoun, als je geen bewijzen hebt. en stop met achterlijke arabische bronnen, verzonnen door joodse imazighen of achterlijke arabieren.

Er waren slechte en goede arabs, de slechte zijn 1 voor 1 onthoofd door Imazighen. Btw, het zou kunnen dat er ok slaven zijn meegenomen, dat gebeurt nou eenmaal in oorlog.

Voor de rest ga ik niet verder met je, schiet niet op, geloof jij je dingen, ik de mijne.

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 »