Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Rebellious

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 »
196
In de media / Re: Rabat verbiedt Berberse namen
« on: 29/01/2009 om 22:20:26 »
Is het de schuld van gesnipperde amazighclubjes dat er geen grote op islamgeoriënteerde amazighverenigingen zijn die het grotere publiek moeten aantrekken ? Iedereen is toch vrij verenigingen te beginnen. Dit doet me denken aan wat Amsraraf ooit zei dat imazighen hun afkomst niet kunnen combineren met religie.  Betekent dat in dit geval dat we er niet aan uit zijn of we wel of geen lijst gepresenteerd willen krijgen ? ik hoop dat je alleen onwetend bent en niet selectief.

Blijkbaar hebben de Imazighen geen behoefte aan een amazighorganisatie, dus t is de keus en schuld van de imazighen in t algemeen, niet alleen de amazighclupjes.

nog steeds ben je een respectloze puber, onwetendheid is je afkomst

197
Geschiedenis / Re: Het ontstaan van een islamitisch wereldrijk
« on: 29/01/2009 om 19:57:29 »
De enige islamitische landen die niet in handen van de NWO zijn:

Iran
Syrie
Indonesie
Maleisie
Pakistan
Turkije (sinds Erdogan het heeft bevrijd)


Amerika heeft 3 dagen geleden weer een Pakistaans dorp gebombardeerd (vanwege ''Al Qaida-terroristen''). En Amerika wil Syrie en Iran straks pakken.

Turkije zit in de gevarenzone, want 2 maanden terug hebben Erdogan en Ahmadinejad een miljardencontract getekend. Turkije krijgt 70% van de olie van Iran. En ze gaan militair en economisch samenwerken. Dus als Iran wordt aangevallen, zit Turkije zonder olie en wordt het een chaotisch land.

Ook Libye, Soudan, Cuba en Noord-Korea zijn onafhankelijk van NWO.

198
Taal / Re: De renaissance van het Darizja.
« on: 29/01/2009 om 19:49:20 »
Het zou kunnen dat je opa hier iets over gehoord of gelezen heeft, maar het is belangrijk om onderscheid te maken tussen de woorden van je opa en je interpretatie daarvan. Zou het kunnen dat de schrift waar je opa over had geen tefinagh was, maar wel de zogenaamde finicische/ Carthaghaanse schrift was?.  Want in het westen van noord Marokko  zijn er veel stenen gevonden waarop deze schrift gegraveerd is. Dat zou ik nie weten, ik zal mn broer eens vragen, wat hij er nog van af weet.

199
In de media / Re: Rabat verbiedt Berberse namen
« on: 29/01/2009 om 19:38:45 »
Als Imazighen echt verandering willen moeten ze op diplomatische vlak en economische vlak hun rechten afdwingen. Ze moeten eens een x grootschalig organiseren. Zolang er maar gesnipperde amazighclupjes zijn die aan hun eigen zakken denken, zal er niets bereikt worden. Ben het grotendeels met Asrem eens.
De gasten die menen voor Imazighen op te komen, moeten bijv. eerst afvragen wat Imazighen willen en daarop inspelen.

Het zijn toch de Imazighen zelf, die de arabisering hebben geaccepeteerd. Dat was al zo tijdens de amazighdinastiyen, deze amazigh heerrsers kozen toen al voor arabisch als de belangrijkste taal.

Dat de amazightaal geen onwikkelde taal is, is ook de schuld van Imazighen zelf. Ze hadden in t verleden, tijdens de amazighdinastiyen, alle ruimte en tijd om de taal te ontwikkelen en te standariseren, dat is niet gebeurd, ze kozen de makkelijke weg, de reeds bestaande arabische taal, als de algemene taal te gebruiken, dat is de grootste fout in de amazigh geschiedenis.

Een andere vraag, wie kan hier de nieuwe marokkaanse namenlijst plaatsen of een link plaatsen. Het onderwerp gaat erover maar niemand die t wil plaatsen, wat krom.


200
Hieronder Arabische genocide in Noord-Afrika die gepleegde is door jullie Arabische broeders. 
 Lijst van de meeste bekende Mojahidien die islam kwamen verspreiden:

Abd Allah Bni Saád

Abd’Alah bni Sa’ad kwam Tripolie binnen en zag een boot vol mensen en heeft ze allemaal gearresteerd en vervolgens vermoord.

oekba Bno nafi3

Toen Oekba Afrika heeft bereikt, heeft hij het zwaard in hen gestoken.  In het westen begon hij  natie na natie, bevolkingsgroep na bevolkingsgroep  uit te roeien en te arresteren. .. Oekba ging van Tanger naar Sous en daar heeft hij een grote massa berbers afgeslacht. …Hij veroverde Berbers in Sous-Noord en heeft ze afgemaakt en bleef ze achtervolgen overal waar ze vluchten. In Sous-zuid heeft hij enorm grote aantal Berbers vermoord….
Oekba vroeg berbers om te kiezen tussen de drie: Islam, of belasting of oorlog.
De afslachting van mensen in Sous was schrikbarend en zoiets heeft nergens in de wereld plaats gevonden.

Moesa bno Noseir
Moesa Bno Noseir vetrok richting Tanger en toen hij daar aankwam trof berbers vertrokken uit angst van Moesa Bno Noseir. Hij achtervolgde ze en heeft hij ze massaal afgeslacht. Toen vertrok hij naar Sous en Berbers daar gaven zich over toen ze het machtige leger van Mousa zagen. In Sajoema heeft Moesa 600 mensen vermoord en hun koningen.

Hasan Bno Ano3maan   en Amir Almominien Abd Alaziz ben Marwan
Toen Hasan Bno Ano3man terug kwam gaf hij Amir Almominien Abd Alazi ben Marwan 200 slavinnen en 35 000 gevangen die heel mooie zijn. Amir Almominien heeft de mooiste ervan voor zichzelf gekozen. Die mooie berber vrouwen heeft men nooit in het midden oosten gezien.

En nog veel meer van Arabische nazisme, genocide, slachting, racisme, etc. in Noord-Afrika.
 Voor Rbaaz en RefRebel, geniet van de Arabische genocide tegen jullie voorouders. De rest kan je hier lezen.
http://www.tawalt.com/monthly/alghzu/alghzu_alarabi_1.pdf

Ps. Er is geen Jood die Adolf als dierbare broeder ziet, maar de meeste Berbers zien leiders van de Ummah, Mojahidien en Amir almonien die hun eigen volk en voorouders massaal afgeslagd als broeders.

Bron: Allemaal Arabische islamitische boeken en zijn dus geschreven door Arabische moslims.


 


Mooie verhalen, zijn dat de cowboy verhalen van de wilde oosten, waarin duidelijk de arabier de hoofdrol krijgt.

Bno nosair komt in kabyle, neemt 20000 vrouwen mee, gaat naar sous slacht 200.000, komt in rif neemt alles mee....dit lijkt wel op een bad superman, hij kon alles, wow

Okok. als deze arabieren  of bijv. bno nosseir zo sterk waren met zulke grote en sterke superlegers, waarom is het ze niet gelukt in 2 jr N-A te onderwerpen, laat staan 10 jr, maar t duurde 100 jr en als nog is t de arabieren niet gelukt de Imazighen te onderwerpen, na dat 100000den arabische hoofden moesten rollen, gaven de arabs het op, van  640-741 en dus in 741 werd de Maghreb definietif bevrijd van de politieke invloed van Arabie. (dit is the real story)
Ayuz Imazighen, ze waren onverslaanbaar, helden, geen lafaards...HELDEN

201
Marokkaanse ministerie van onderwijs heeft besloten om 26 november van iedere jaar te beschouwen als een nationale dag. Dit is de dag waarop asielzoeker Idris 1 zijn land ontvluchte en bescherming in Marokko zocht. Idris 1 werd in het Midden-Oosten met de dood bedreigd door zijn eigen familie en volk. Maar in Marokko werd hij door Berbers benoemd als hun koning in het belang van de Ummah. In het belang van de Ummah slachten Berbers hun eigen volk om deze asielzoeker aan de macht te helpen. Idris 1 zorgde voor de onafhankelijkheid van Marokko van het midden oosten en weer in het belang van de Ummah. Toen deze man koning van Berbers werd, stuurde zijn familie een gezant  naar Marokko om hun rat ( onze koning) te vergiftigen. Maar Berbers waren gelukkig klaar om hun broeder en koning te beschermen van hun broeders uit het midden oosten.

Vorige jaar beschreef de Rifijnse krant Tawiza deze asielzoeker als volgt:  “De ongewenste afval in Arabie werd koning van Berbers”.

Amazighworld ziet de beslissing van de minister als een teken van de overheid dat Berbers niets waren voor de komst van de asielzoeker.

Zijn Amazighworld en tawiza zionisten, Azulisten en Satanisten die tegen de Ummah zijn?


http://www.amazighworld.org/arabic/news/index_show.php?id=531
Riffijnse krant Tawiza zouden iig nooit mijn steun krijgen, met zo'n extreme houding.

Idris 1 was gevlucht en kwam naar Fes voor bescherming als broeder in de Islam.
Wat is daar mis mee?
wat was  beter, de moslimbroeder verraden en vermoorden?
Imazighen waren geen verraders, en als het lokale volk koos om hem leider te maken, wat is daar dan mis mee?

Je moet je voorstellen het is rond jaartelling 800, de Imazighen zijn pas bekeerd en nog zoekende, hebben weinig ervaring met Islam, als pas bekeerde, ben je erg nieuwsgierig als volk over het nieuwe geloof, maar geleerde moslims waren er nog niet in N-A, die had de islamitische Amazighbevolking wel nodig, dus de gevluchte gelovige en geleerde arabier, hadden ze best wel kunnen gebruiken.
Zij, de pas bekeerde Islamitische Imazighen, kozen zelf ervoor om hem tot leider te maken net als Ibn Salih, ooh nee w8, ze waren gedwongen volgens jou, want 10 ruiters en idris, hadden 10 miljoen berbers onderwerpen en geroepen: wij worden baas, en de laffe berbers zijden : ok, we moeten wel jongens..
.. we kunnen ze niet aan, we hebben romijnen, chartagen, vandalen, bizantijnen, egyptenaren verslagen, maar wat tengere luie zwakke arabiertjes op een kameel is ons te sterk! hahah wat een ellende lol

202
Babbelhoek / Re: Azulisten
« on: 24/01/2009 om 15:59:36 »
Hier en daar lees je sommige Berbers Imazighen  uitmaken voor Azulisten.
Azul betekent "groet".

Azulist is een scheldwoord geworden en je word uitgemaakt voor Jood of Azulist. Wie heeft het woord Azulist bedacht en wat betekent het?
Je zegt ook niet tegen Arabieren je bent slecht omdat je een Salamist bent en tegen Nederlander je bent slecht omdat je een groetist bent?

Of proberen die Berbers alles te doen om Imazighen zwart te maken?


groetist hahahaha lol, volgens mij ben je een Azulist of niet? Tamurtino, maar je blijft mn broertje.
Geloof je in de Islam, wees eerlijk?

203
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 24/01/2009 om 00:37:28 »
Van dat soort elite die vroeger het zwaard hebben gepakt en Imazighen afslachten om Idris 1, Salah Ben Mansour, Oekba, Mosa Bno Noeseir aan de macht te helpen in Noord-Afrika.

Nee, wel degene die altijd de koraan in de linkerhand droegen en het zwaard in de rechterhand.

204
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 24/01/2009 om 00:36:11 »
Uit Ait Touzin.
Ben je een Utuzin, of geef je antw voor mij?

205
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 23/01/2009 om 23:49:58 »
Het is een verslag van gebeurtenissen  stomme mongool.
 Uit welk miezerig berberdorp kom je dan ?

Safi, geirriteerd en je kon je zelf niet meer inhouden, ik zei toch dat je geen zelfrespect kent.

Heb respect voor mijn roots, ik behoor tot een elite, maar ik zal geen woorden vuil maken over je simpele roots.

206
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 23/01/2009 om 23:29:54 »
Het is niet de bedoeling om arabieren hiermee voor eeuwig te haten en wij hebben ook andere volken pijn gedaan. Het gaat alleen om het erkennen van.
Ik erken dat bepaalde Arabieren aan onderdrukking schuldig zijn geweest. Erken ook dat Imazighen en arabieren als broeders hebben gevochten tegen bijv. de Bizantijnen en Vikingen. Erken dat er ook heel veel goede Arabieren in Noord-Afrika waren en leefden in harmonie met Imazighen, en natuurlijk waren er altijd wel conflicten en schermutselingen tussen beide. Dat was zelfs onder Imazighen onder mekaar.
Ik erken ook dat er 700.000 arabs de dood hebben gevonden in Noord-Afrika door de Amazigh-zwaard, las ik ooit in een tekst van mohamed Chafik maar daar zal je nooit over lezen in een arabische boek, dat zullen ze niet toegeven, zoals vele andere succesen die de Imazighen op de Arabieren hebben behaald.

Arabieren zijn ook vaak onderdrukt geweest in Noord-Afrika door Imazighen. Ik las dat er een krachtige amazighleger een tijd oprees en elke arab in noord-afrika gezocht hebben om uit te moorden, zelfs vrouwen en kinderen. Dit zal je nooit lezen in Arabische bronnen, zij gaan niet zielig doen, dat zien ze als vernedering, dus ontkennen.

207
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 23/01/2009 om 22:57:06 »
Alleen Arabieren, moslims en westerlingen geloven in islamitische geschiedenis boeken.
Je hebt toch zelf je eigen geschiedenis bedacht.

Je loopt te huilen over 1 amazigh seks slavin, in darfur heb je nu nog 100000 seksslavinnen, in china, amerika, overal is er onderdrukking. Wat wil je gaan doen tegen onrecht, janken en klagen helpt niets.
Eke onderdrukker, ook de arab, die amazigh seks slavin had, zit miss nu vast nog te lijden in het hellevuur. Heb ik hiermee je pijn kunnen verzachten.

Over 200 jr, gaan bepaalde Imazighen zeggen, veel Marokkaanse amazighmeisjes, werden in 2001 gedwongen naar arabie te gaan om als h.oe.r te werken.
Terwijl deze meiden er zelf voor kiezen, soms moet je beide kanten van t verhaal kennen.

208
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 23/01/2009 om 22:36:57 »
In de link hieronder kan je het volgende lezen:

Amir Almominien Abd Almalik ben Marwan heeft een leider van Imazighen vermoord, zijn zonen en dochters heeft hij in de markt verkocht. Alleen een mooie blanke dochter van deze Amazigh werd door Amir Almominien als seks slavin gebruikt, nadat hij haar heeft geleerd om te dansen.
Dit is het lot van jullie volk en voorouders en RifRebel geniet van het doden en verkrachten van Imazighen. Daarom zei hij: Ik ben blij dat Arabieren zijn gekomen.
http://www.doroob.com/?p=13305


أعرف جيدا أنه يتعشق جارية من بربر ” إفريقية ” بيضاء مشوبة بحمرة ، قال له النخاس إنها هدية من الوالي ، وإنها ابنة أمير بربري ارتد عن الإسلام وثار على جيش العرب معتصما بالجبال وصار يحرض على جيش المسلمين ويقول إنهم غزاة كبقية الجيوش الأخرى التي دخلت بلاد البربر .
وبعد أن أجهد الوالي تمكن منه ، فقتله . وزيادة في التشفي منه ومن أتباعه ، باع أولاد الثائر وبناته في سوق النخاسة إلا هذه البنت التي اصطفاها لأمير المؤمنين .
وراقت الجارية للخليفة ، فقربها منه ووكل بها من يعلمها الغناء والرقص والعزف على العود .


hahahahahaha ja tuurlijk, ik geloof die sprookjes niet, jij en andere wel.
Veronderstel dat het waar zou zijn, boeit het me nog niet, in een oorlog is er eenmaal onderdrukking, hadden de Imazighen maar sterker en slimmer moeten zijn, eigen schuld dikke bult. (ik geloof je sprookje niet, het was een hypothese).

Overigens, je had zwakke en sterke imazighen clans. Ik geloof dat alleen zwakke clans zijn onderdrukt, de sterken zoals uit mijn roots, kon dat nooit plaats hebben gevonden.

209
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 23/01/2009 om 22:29:05 »
Iemand zei ooit: ze gaven ons een boek en namen in ruil ons land.


Ik las net dat Bouayach het centrum van een koninkrijk moet zijn geweest,als 5-jarige kan ik me herinneren dat er welgeteld ongeveer 10 huizen langs de weg stonden.

Als je tegen een Awaygher nkur zegt denkt hij of zij automatisch aan de rivier-oever,het vruchtbaarste deel van het land.
Wat heb ik een bloedhekel aan die typische zielige amazighhouding, ze hebben ons dit aangedaan en dat afgepakt. Iedereen lacht jullie uit. Strijd of zwijg. Imazighen zijn een trots en moedig volk geweest, maar jullie profileren het als een zielig slaven volk en buitenstaanders lachen jullie uit.

Ait bouayach, staat niet alleen voor het huidige stadje, het staat voor de streek van de Ait Bouayach-clan, en nkur ligt in Ait Bouayach.

210
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 23/01/2009 om 22:19:28 »
Wat een prachtige advies: "Leef als een vreemdeling en accepteer dat je een verwaarloosd dier bent. Velen deden dat ook en leven nu in de Paradijs", aldus de God  RR.

Je advies wordt in de Arabische wereld als volgt beschreven:

Slaap lekker en word nooit wakker.
Er is niets boven een heerlijk slaap.
Denken is zonde voor je tijd.
Strijden voor je rechten is uit den boze.


 

Je hebt de context nooit begrepen.
Je bent echt de grappigste amazighclown hier. lol.
Marokko is handen van berberse onderdrukkers, die aan hun eigen zakken denken. Blijf jij maar slapen, en vast lopen in middeleeuwen.

Ga dan strijden, ipv hier lopen janken, over wat arabieren je hebben aangedaan. Geen Amazigh, die jullie soort volgt, weet eigenlijk niet voor wie jullie janken.

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 »