Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Rebellious

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 »
136
Je hebt 2 keuzes aangezien er 2 scenario's mogelijk zijn.
1. Ontdoe je nu van onwetendheid. Als je een gezond verstand hebt.
of
2. Blijf steken in ontkenningsfases. Dat is niet bepaald gunstig voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Je hebt 1 keus, typ geen shit. En 1 advies, gebruik eens je verstand, wordt eens tijd. En 1 opdracht, qim xas.

137
Enige wat ik zeg is dat Mazighnamen niet per defenitie verboden zijn.
Bepaalde arabische en andere namen zijn ook verboden.


 

138
Azul xakent/xawem marra,


Ik wil graag alle deelnemers bedanken voor hun deelname aan het debat en het meewerken aan alle media- aandacht over de namenlijst die Marokko hanteert en waar wij mee geconfronteerd worden bij Nederlandse gemeenten. In het bijzonder bedank ik Bukud en zijn vrouw. Het is zeer moedig om met een verborgen camera aan een dergelijke uitzending mee te werken en zij verdienen daarom alle lof. Het is een eerste stap tot mogelijk verdere acties. En we zullen het echt zelf moeten doen want van onze Amazigh bestuurders in dit land hoeven we niets te verwachten. Dat zelfs de Burgemeester van Rotterdam de namenlijst in de media afdeed met een 'misverstand omdat er verwarring is ontstaan over de spelling van de namen"! Mijn Riffijnse haren staan recht overeind bij dergelijke uitspraken van nb een Amazigh.

Hoe ver kan en mag de overheid eigenlijk gaan? Hoe lang blijven wij gehoorzamen aan het dictatoriale gedrag van Marokko? Hoe lang kunnen we nog blijven toekijken aan wat Imazighen wordt aangedaan? 
Hoe reageren jullie als ik stel dat Imazighen in feiten niet (mogen) bestaan? we bestaan niet omdat kinderen met een Amazigh naam niet geregistreerd mogen worden en zij dus in EIGEN LAND niet erkend worden en geen enkele aanspraak maken op hun rechten. We bestaan niet omdat de Imazighen, hun taal en cultuur niet erkend worden, We bestaan niet omdat we aangetast worden in onze identiteit en we bestaan niet omdat we op Riffijns grondgebied niet verwelkomd worden in onze eigen taal, het Tamazight.
Volgens de Marokkaanse overheid besta ik niet. Volgens de Marokkaanse wet ben je Arabisch en impliciet zegt de Marokkaanse overheid dat je alleen moslim bent als je een Arabische naam draagt. Ik ben nb geen Arabier!
De namenlijst die nu circuleert is een ILLEGALE lijst. Illegaal omdat de namenlijst in het Marokkaanse parlement twee keer is behandeld en twee keer niet is aangenomen door het parlement. Daarom zien we in de prakijk dat sommige Amazigh- namen wel worden geaccepteerd. Een raar fenomeen maar waar.
Dr. Aissati, een bekende Amazigh in Nederland werkt ook voor IRCAM, het Kon. Amazigh instutuut te Rabat. Ook hij heeft diverse pogingen gewaagd om zijn kinderen bij het Marokkaanse consulaat te laten registreren. Tevergeefts want zijn kinderen zijn tot op heden niet geaccepteerd door het Marokkaanse consulaat alhier gewoonweg omdat zij een Amazigh naam hebben. Dit is toch niet meer te bevatten.
Er wordt erg veel gedebatteerd over de Amazigh- taal en de ontwikkeling op dit gebied maar iedere keer worden we weer geconfronteerd met zaken die frustreren en belemmerend zijn voor ons als volk. Er is geen snelle remedie behalve zoveel mogelijk kinderen te krijgen en stelselmatig te kiezen voor Amazigh- namen! Daarnaast mogen en moeten we kritisch kijken naar alle miljarden die jaarlijks worden overgemaakt in het land van herkomst. Wij hebben daar allemaal familie en onze financiele plicht is noodzakelijk maar tegelijkertijd moeten we hier bewust, doelmatig en efficient mee omgaan zolang de Marokkaanse overheid ons blijft tegenwerken.Het is toch van de zotte dat we financieel blijven investeren in dat land terwijl wij in datzelfde land niet (mogen) bestaan! Bevriezen die handel!
 
Ik wens een ieder heel veel moed en awairness over zijn/haar identiteit en blijf vooral trots!
 

 

Mooi verhaal, alleen je overdrijft te veel. Veels te pesimistisch.

Mazighnamen zijn niet verboden.

Dr Aissati wilde zn kinderen een combinatie van westerse en berberse naam geven, en dat is verboden.

Wel berberse heidense namen, die we al eeuwen niet gebruiken.

139
Zoals idir, laatst wilde iemand die naam voor zijn zoon....deze naam werdt niet toegelaten
idir is geen marokkaanse naam, ik ken geen riffijn die idir heet, dus dat het verboden is, is terecht.

140
voel je vooral niet aangevallen.....

voel me niet aangevallen, wat blaaskaak je allemaal, jij bent aan het janke voor buzu en yumas en qazuz

141
Daar gaat het niet om. Imazighen willen niet nu opeens die namen wel gaan gebruiken, maar het gaat om het feit dat die amazigh namen verboden worden.
Het begint nu met namen, maar wat zal er daarna volgen???
En genoeg imazighen die liever voor een amazigh naam kiezen, dan voor een islamitische naam

Welke Amazighnamen zijn verboden, noem mij er 1.
Een Amazighnaam kan Islamitisch geacepteerde naam zijn.

142
Schrijfwijze? De namen staan toch in de lijst, dat loop je zelf al heel de tijd te opperen. Waarom moet schrijfwijze dan een probleem zijn ? En vind je het normaal dat men rekening moet houden met iemands humeur ?
 Dus worden ze geweigerd omdat ze niet algemeen bekend zijn. Tazzzzzzz, wat een denkwijze. Zeg nooit nooit.

Jij hebt t over sommigen, 1 opde miljoen, die problemem hebben bij het inschrijven. Dus zeg ik, dat t vaak de schrijfwijze is, bijv. galied mag niet, khalied wel.

Vind ik t normaal dat ik rekening moet houden met iemands humeur? Nee, lees goed, ik vond het onterecht.

143
In de praktijk hebben er veel mensen problemen mee gehad hun kind in te schrijven met een amazighnaam. Dat lijkt zelfs juist eerder de regel dan uitzondering. Waarom zal men daar over willen liegen ?

In de praktijk gaat t vaker over schrijfwijze, of t is vaak de humeur van de persoon achter de balie, die een naam onterecht weigert.

En namen die ze meestal weigeren, zijn namen die niet algemeen bekend zijn onder Imazighen of Marokkanen. Zoals Illy, een berberse naam idd, maar dat is geen naam die onder Imazighen in t algemeen gebruikt wordt, sterker nog, volgens mij is Illy nooit gebruikt.


144
In de media / Re: Amazighnamen bij Eenvandaag
« on: 24/02/2009 om 15:15:06 »
Waar heb je het over?!
Snap je echt wat je zegt! Ik denk dat je te veel alcohol hebt gedronken
haaaaaahahahahahahhahahahh je blijft mijn mattie toch

145

Yidir is een pure Amazighnaam....Mohamed n Muh n Yidir is een man die ik ken.

Ok, yedar ofzo iets staat wel in de lijst.
Yidir niet, er is altijd een mogelijkheid om de naam wel toe te voegen tot de lijst, als je ze kan overtuigen, dat het een veelvoorkomend en gebruikte naam was/is, kost wel moeite.

146
Hoerenlopers en alcoholisten met gedachten van de middel eeuwen gaan nu voor Imazighen bepalen hoe ze hun kinderen moeten noemen. Wat een wereld .

Ik geef mijn kind een heel erg lelijk Amazigh naam. Moet je mijn dan doden omdat ik niets te maken wil hebben met je Arabische namen?

Reageer inhoudelijk, je kan nog steeds een Mazighnaam kiezen. Niemand verbied je het.

147
In de media / Re: Amazighnamen bij Eenvandaag
« on: 24/02/2009 om 15:02:47 »
Als je een Amazigh bent, vind je dat Amazigh namen verboden moeten worden lol, je bent niet helemaal 100%.Dat vind ik niet, er zijn veel Amazighnamen in de Marokaanse namenlijst. Veel oude Mazighnamen, worden gewoon niet meer gebruikt, dus ook nie in de lijst. Amazighnamen zijn niet verboden, Imazighen zijn moslims, en willen zelf mooie Islamitische namen.

148
Een lijst met riffijnse amazighnamen, volgens een atheist

Aânan
Aânuz
Abejtît
Acehbun
Aellal
Ahnuc
Amenzu
Amhawec
Arasîr
Azeâaj
Azerwal
Badi
Badis
Bahaka
Bejja
Bezzâh
Bezzûh
Bizzîh
Buftila
Buzeyyan
Buzu
Ceâtuf
Cemlal
Cikar
Dadi
Dudûh
Gzennay
Icen
Idîr
Mazuz
Marghic
Meânan
Meqran
Mêzyan
Mimun
Mudrus
Sidal
Taytay
Tuhami
Tahnuct
Tsaylal
Urîsis
Uryaghel
Uzzin
Waryac
Xarmic
Xmisti
Qelliza
Zaryûh
Zerwal
Zeqqât
Zeyyan
Zidan

als ik zo de lijst kijk is 98% onbekend, lelijk of te ouderwets (als ze echt bestaan hebben in de rif), naar mijn weten nooit gebruikt.
wie noemt zn kind nou bazuz of buzu of zeqqat.

enkele mooie namen staan wel in de Marokkaanse namenlijst

149
In de media / Re: Amazighnamen bij Eenvandaag
« on: 24/02/2009 om 14:48:55 »
Een mooie naam is de naam die mooi klinkt en geen naam van profeten, denkers, etc.Ik vindt dat er een namenlijst moet komen om verkeerde denkenden zoals je te verbieden om hun kinderen Mohamed te noemen.


Dus jij als moslim, vind dat Mohamed verboden moet worden lol. Je ben niet helemaal 100%

150
Er is zo een ophef over so-called amazighnamen die verboden zijn, onzin. Als eerst, moet je afvragen of die verboden namen wel Amazigh zijn, en wat ze te maken hebben met de Marokkaanse en Riffijnse geschiedenis. Namen als  yumas, yuba, yughurta, zijn nooit gebruikt door imazighen uit de Rif, toen ze vrij waren dat te doen, en nu wil opeens iedereen een naam uit de prehistorie of hans, karel en andere lelijke achterlijke namen gebruiken.

In de namenlijst zitten veel Mazighnamen, Mazighnamen zijn niet verboden.

Veel oude Mazighnamen, worden gewoon niet meer gebruikt, dus ook nie in de lijst. Amazighnamen zijn niet verboden, Imazighen zijn moslims, en willen zelf mooie Islamitische namen.

Daarom ben ik het eens, dat er een lijst is voor Marokkanen, waar ze zich aan moeten houden.

En als je in t algemeen de namen leest, dan zijn de meeste namen typische berberse en/of marokkaanse namen, die niet gebruikt worden in het midden oosten.


Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 »