Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Rbaaz

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »
61
Algemeen / Re: rente & de belastingdienst
« on: 01/11/2008 om 10:04:41 »
Chatt bedoelt te zeggen dat er helemaal geen islamitische samenlevingen zijn, en al helemaal geen moslims.

Wat er over is gebleven zijn miljoenen schijnheiligen en in een mondiale illusie levende schare 'moslims'.

Nogmaals:een vegetarier die vlees eet mag zich geen vegetarier noemen, hij krijgt de benaming omnivoor.
Waarom mag een 'moslim' zich moslim blijven noemen als hij of zij geen greintje imaan meer bezit en vrijwel alles doet waar allah voor gewaarschuwd heeft?

Je ziet snel alles zwart of wit, een thuri-nigh-thahwa gedachtegoed. .
Het is gecompliceerd dan je schetst en je mag er best wel genuanceerder mee omgaan.
Er wordt van niemand perfectie verwacht.

62
In de media / Willem van Oranje was bekeerde moslim
« on: 01/10/2008 om 22:27:02 »
Proefschrift werpt nieuw licht op vaderlandse geschiedenis
Door Steven van der Jagt | 25 september 2008

Onze Vader des Vaderlands was in de laatste twee jaar van zijn leven praktiserend moslim. Dat beweert althans de Leidse historicus Tjalling Wenselaar. De promovendus besteedde de afgelopen vier jaar aan intensief archief onderzoek en zegt dat er geen andere conclusie mogelijk is. “Yusuf Ibrahim van Oranje Nassau, zo zou hij eigenlijk in de geschiedenisboeken terecht moeten komen”.

Wenselaar spreekt van ‘een strategische bekering’. Van Oranje was, kort voor zijn overgang naar de Islam, al gaan samenwerken met kalief Abdul Abu Uzrim. Hij haalde de banden aan tussen Nederland en de stad Al Hoceima in het huidige Marokko.

“De Nederlandse provinciën en de Moren hadden een gezamenlijke vijand: Spanje” zegt de promovendus. “U moet bedenken, de moslims waren zojuist verdreven van het Iberische schiereiland door de Spanjaarden. In de Noord-Afrikaanse moslimwereld was een grote roep om wraak. Kalief Abu Uzrim beloofde Willem de Zwijger daarom militaire steun. In ruil daarvoor zou hij zich dan wel moeten bekeren tot de Islam en overgaan tot islamisering van de Nederlanden.” Volgens de onderzoeker aarzelde Willem enige maanden, maar deed hij in de lente van 1582 zijn ‘belydende eede des muzelmans’.

Wenselaar onderzocht voor zijn proefschrift diverse bronnen, variërend van stukken uit de gesloten afdeling van het Nationaal Archief tot Noord-Afrikaanse perkamentvellen. Hier vond hij gedetailleerde beschrijvingen van de diverse ontmoetingen met de kalief. “Het is een verzwegen episode uit de vaderlandse geschiedenis. Na zijn dood hebben de Oranjes met alle middelen geprobeerd om de sporen van het religieuze verleden van de Vader des Vaderlands uit te wissen” aldus de onderzoeker.

Onderdeel van die campagne was de invoering van het Wilhelmus als volkslied. “Van Oranje wordt daar als vroom christen neergezet. Dat is natuurlijk postume propaganda, een mooi staaltje geschiedvervalsing.” Wenselaar pleit voor aanpassing van de geschiedenisboeken. “Willem van Oranje ging na zijn bekering als Yusuf Ibrahim van Oranje Nassau door het leven. Dat zie je nergens terug.”

Wat Nederland echt merkte van Willem van Oranjes nieuwe geloofsovertuiging valt volgens de Leidse promovendus ’slechts met natte vingerwerk’ vast te stellen.”Er bestaan vage aanwijzingen dat de Oude Kerk van Delft enige tijd heeft gediend als moskee. De bekende 16e eeuwse Delftse dichter Jan van Schamelwyck spreekt in zijn dagboeken van ‘een klaeghlyck kercktorengeschrey in den morghenstonde’.”

Vanwege de korte tijd tussen zijn bekering en de moord door Balthazar Gerardts slaagde Willem van Oranje er niet in de Nederlanden te islamiseren. “Het islamitische geloof stierf met Willem een stille dood aan het Hof van Oranje. Zijn zoon en opvolger, Maurits van Oranje, voelde weinig voor het nieuwe geloof van zijn vader. Volgens geschreven bronnen uit zijn hofhouding was dat toe te schrijven aan zijn liefde voor ‘wyn ende swynevleesch’.”

Op 2 oktober zal Wenselaar zijn proefschrift verdedigen aan de universiteit van Leiden. Er wordt een grote toeloop verwacht. Arabist Hans Jansen en rechtsgeleerde Afshin Ellian hebben al aangekondigd met enkele kritische vragen te komen.

http://www.speld.nl/2008/09/25/willem-van-oranje-was-bekeerde-moslim/

63
In de media / Re: meneer de imam is weer bezig
« on: 08/09/2008 om 19:09:19 »
Of het is tijd voor een erg heilzame derde wereldoorlog die maar 100.000 mensen laat overleven,ik hoop dat de ongeletterde amazonebewoners de enige overlevenden zullen zijn.

De yanomani zoals beschreven in het  boek van redmond o.hanlon als enige aardbewoners.

Volgens mijn zijn die Amazon bewoners vele malen gewelddadiger dan de gemiddelde mens waar je van af wilt.

a chatt, we mogen erg van geluk spreken dan we in deze tijd leven. De wereld nu is in vergelijking met de afgelopen eeuwen vreedzaam en erg welgesteld.

64
In de media / Re: Faizel Ali Enait vs. Clairy Polak
« on: 08/09/2008 om 18:57:45 »
Ik denk dat er veel vrouwen het wel goed vinden als er geen lichaamscontact is. Zijn ze gelijk af van die vieze handtastelijke mannetjes. Met de zogenaamde “onschuldige” schouderklopjes, over het hoofd aaien, verjaardag zoentjes, te dicht bij komen staan, intimideren ze vrouwen. (vrouwen maken zich ook hier aan schuldig).
met geen lichaamscontact maak je hier een eind aan.

65
Foto's / Strips / Tekeningen / Re: Vakantie Foto's 2008
« on: 02/09/2008 om 16:20:34 »

66
Plaatsen / Re: Adouz
« on: 20/08/2008 om 19:49:39 »
De barabut, alin ben hasoun. zo heet een school in Lhucimka ook. vroeg me altijd af waar naar het genoemd zou zijn...

iemand meet info over deze amrabeth, graag!

Ali ibn Hasoun is de stichter van Jawith Adouz, eind de 12 eeuw. hij heeft een eigen soefi orde opgericht die hij breed heeft verspreidt in Arif en voornamelijk in Ibaqouien. na zijn dood werd zijn graf een bedevaart voor pelgrims.

67
Foto's / Strips / Tekeningen / Re: Vakantie Foto's 2008
« on: 20/08/2008 om 19:20:45 »


vissen bij zonsondergang

68
Deze foto is denk ik genomen op de weg tussen Imzouren en Krona(aith touzine territorium) en op de achtergrond L' Barrage tussen Amnoud en Bouayache.
klopt als een bus

69
Plaatsen / Re: Friouato
« on: 15/08/2008 om 18:41:50 »

Marokko is een land met veel en bijzonder natuur schoon. Voor de meesten van ons, maar ook voor veel van de marokkanen zelf, blijven deze plekjes nog verborgen. Dicht bij de stad Taza ligt één van deze mooie natuur spots, De Friouato grotten.
De Friouato grotten vormen het grootste grottensysteem van noord Afrika. De rit naar de grotten gaat door een prachtige omgeving die aan oude cowboy films doet denken. Vanuit Taza ga je de berg, oassing Ras ElMa, op richting Merhraoua. De richtingaanwijzer leidt je dan aan je rechterhand, na ongeveer 22km, naar Friouato.

Meestal is er bij de ingang wel een gids te vinden die je met behulp van een fakkel door de grotten leidt, maar je kunt er ook uitstekend zelf uit de voeten. Neem dan wel zaklampen mee want de grotten zijn groot en na het eerste gedeelte valt er geen licht meer binnen! Het eerste gedeelte, een schacht van 100 meter diep, is goed verlicht door de natuurlijke lichtinval. Maar ga je verder dan is het letterlijk zwart en is er geen licht meer te bekennen. De schacht heeft 520 treden. Het is een solide trap met een handrail, echter de treden zijn wel hoog, wat je op de weg terug naar boven zeker gaat merken!

Eenmaal beneden aan de schacht stopt de trap en moet je door een nauwe doorgang kruipen hier begint dan ook het avontuurlijke gedeelte van de tocht. Je loopt vervolgens door naar beneden. Hier betreed je een grote ruimte waarvan je het plafond met je lichten niet eens kan zien.

Zo ga je verder de grotten in, van de ene ruimte naar de andere en elke met zijn eigen uniek gevormde stalagmieten en stalactieten. Een van de ruimtes heeft een indrukwekkend gordijn van stalactieten, met ongeveer 10cm dikte en met meer dan 2 meter lengte. De grot is tot op 272 meter diepte verkend, aldus Tony Oldham editor van het Britse magazine The British Caver.

Onder de grotten stroomt een ondergrondse rivier. Deze schijnt verbonden te zijn met de nabij gelegen grotten van Chiker. De Chiker is ongeveer 3.8km lang maar is niet publiekelijk toegankelijk.
Tips
   Draag stevige gripvaste schoenen, het is op plaatsen glad en glibberig.
   Neem een jasje mee want het is fris
   Zaklampen niet vergeten
   Weer boven aangekomen is er een cafeetje met mooi uitzicht vanaf een terrasje, daar kun je heerlijk uitrusten met traditionele munt thee.
Bron: http://reizen-en-recreatie.infonu.nl/

70
Plaatsen / Friouato
« on: 15/08/2008 om 18:41:21 »
Friouato of te wel Ifri ouatho (de wind grot)Voor meer foto’s http://www.panoramio.com/user/142434/tags/P.N%20de%20Tazekka%20gruta%20de%20Friouato

71
Plaatsen / Re: Adouz
« on: 15/08/2008 om 18:25:11 »
Je kan duidelijk zien hoe primitief de mensen in Arif leefden, en velen nog steeds.kom je er zelf vandaan of je weet meer plaats het.

72
Plaatsen / Adouz
« on: 15/08/2008 om 18:02:50 »
Adouz is een dorp gelegen in de provincie Al Hoceima en valt onder de stam Ibaquyen, substam Takidith.
Het ligt aan zee en heeft door haar moeilijk begaanbare ligging haar oude karakter behouden.

Ik ben op internet gaan zoeken naar info over dit dorp en kwam deze site tegen: http://adouz.myv.nl/
Hier zijn 2 youtube filmpjes geplaatst die door een aantal jongen is gemaakt tijdens een dagreisje naar Adouz. Mooi om te zien.

73
Foto's / Strips / Tekeningen / Re: Vakantie Foto's 2008
« on: 13/08/2008 om 19:46:54 »


Een aantal jaren terug was dit strandje erg vervuild. Het werd gebruikt om het riool erin te lozen en voor het afval van het bijgelegen (voormalige) slachthuis.

Mooi om te zien hoe de natuur zichzelf herstelt.

74
Foto's / Strips / Tekeningen / Re: Vakantie Foto's 2008
« on: 11/08/2008 om 18:19:09 »


Twee kleine jongens, de ene zit op de uitkijk en ziet hoe zijn vader de geiten bij elkaar brengt. De andere komt haastig het huis uit en loopt zijn hond voorbij.
De kippen zitten overal rond het huis met hun snavels de grond om te woelen op zoek naar eten. De ezels zijn nog niet uitgelaten, op de grond zie je nog twee zadels staan.
Het wasgoed is al uitgehangen. Omdat de waslijn vol is, worden ook de struiken gebruikt om de kleren erop te laten drogen....... 

75
Foto's / Strips / Tekeningen / Re: Vakantie Foto's 2008
« on: 11/08/2008 om 18:17:17 »
Hele mooie foto, Rbaaz. Wat lijkt het me heerlijk om op die plek getuige te zijn van zo'n zonsondergang.

dankjewel Tamza. inderdaad, het is erg mooi om de zonsondergang te aanschouwen. geeft je o.a. rust en ontspanning en helemaal op een plek waar je je thuis voelt.

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »