Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Rbaaz

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »
46
Muziek / Re: het verhaal van lala bouya??
« on: 05/02/2009 om 20:50:20 »
azul
wat ik durf te zeggen is buya heeft alleen met muziek wat te maken . het is een soort ritme meer niet .........................
het is een soort Rmizan  voor muziek en tekste .

ayaral ayaral ayaral la buya !

Azul
ayned   

een goede theorie

47
Algemeen / Re: bedreigde dieren en planten
« on: 05/02/2009 om 20:36:59 »
De Berberleeuw was het grootste leeuwenras met zo'n 200 kilo en 3 meter lengte. Het mannetje had ongewoon grote, donkere manen . Het is de leeuw van de Romeinse arena's. De Berberleeuw leefde in heel noordelijk Afrika van Marokko tot Egypte.
De populatie berberleeuwen was voor het eerst drastisch verkleind door de Romeinen, die wilde dieren zochten voor de shows in het Colosseum en andere arena's.

Toen de Arabische gemeenschappen noordelijk van de Sahara groeiden, werd de inheemse leeuw een overlast. Vee werd aangevallen en opgegeten en uiteindelijk werd er een beloning uitgeloofd voor elke gedode leeuw. Deze officieel aangemoedigde uitroeiing ging vele jaren door totdat de berberleeuw overal zeldzaam was geworden.
In Libië werd de laatste berberleeuw al gedood rond 1700. In Egypte konden een klein aantal zich handhaven tot het einde van de 18e eeuw. In Tunesië werd de laatste berberleeuw gedood in 1891. In Algerije werd de berberleeuw in het begin van de 20e eeuw als bijna uitgestorven vermeld. De laatste Algerijnse berberleeuw werd in 1912 gedood.
De laatste berberleeuw in het wild werd in 1920 door een jager in Marokko doodgeschoten. Maar zo goed als zeker hebben er nog berberleeuwen in dierentuinen geleefd hebben en de koning van Marokko hield nog berberleeuwen aan zijn hof. Al deze dieren zijn in de loop van de tijd gekruist met andere ondersoorten van de leeuw, zodat hij verdween.

Kan de Berberleeuw terug komen door selectieve fokkerij ?
De vroegere populariteit van de berberleeuw als dierentuindier geeft de enige hoop om deze ondersoort weer terug te zien in het wild in Noord Afrika.
Na jaren van onderzoek naar de wetenschap van de berberleeuw en naar verhalen over exemplaren die nog leven, heeft WildLink, in samenwerking met Oxford Universiteit, hun ambitieuze Barbary Project gelanceerd. Ze proberen met de laatste DNA-technieken het DNA profiel van de berberleeuw ondersoort te identificeren. WildLink heeft botmonsters genomen van overblijfselen van berberleeuwen uit museums in heel Europa, zoals in Brussel, Parijs, Turijn een anderen. Deze monsters zijn terug gegaan naar de Oxford Universiteit waar een team wetenschappers de DNA-ketens dat de Berberleeuw als aparte ondersoort identificeert er uit haalt.
Hoewel de berberleeuw officieel uitgestorven is, heeft WildLink een handvol leeuwen in gevangenschap over de hele wereld geïdentificeerd die afstammelingen zijn van de originele berberleeuw, zoals de koninklijke leeuwen in de Temara Dierentuin in Rabat, Marokko.
Deze afstammelingen zullen getest worden op het DNA-profiel en de graad van kruising door onderlinge kruisingen van verschillende ondersoorten. De beste kandidaten zullen een selectief fokprogramma ingaan dat de berberleeuw terug zal fokken. De eerste definitieve resultaten worden binnenkort verwacht.
De laatste fase van het project is het uitzetten van de berberleeuwen in een wildreservaat in de Atlas gebergten van Marokko.

http://www.worldwidebase.com/science/berber_leeuw.shtml


48
Algemeen / Re: bedreigde dieren en planten
« on: 05/02/2009 om 20:22:22 »
Hoi Maysa,

deze foto heb ik van internet geplukt, het zou een foto zijn van een Berber leeuw genomen begin de 20ste eeuw.Volgens wikipedia is de laatste Berber leeuw in het wild in 1942 doorgeschoten.

en er zouden nog Berber leeuwen in dierentuien leven, weet niet of dat kruisingen zijn met ander soorten of zuivere soorten zijn.

http://www.dagvandeaarde.nl/content.php?id=370

http://www.apcro.org/id52.html49
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 25/01/2009 om 01:52:01 »
Nee, het is en blijft een geschiedenis feit. Lange verhalen over de profeet, Sahaba en Amir Almominien vind je niet in geschiedenis boeken en daar horen ze ook niet. Maar die verhalen zijn en blijven feiten. Dat verhaal is een geschiedenis feit en vertelt hoe Amir almomin leefde en denkt. Ik ruik een poging om de misdaden van Arabieren in Noord-Afrika te verbergen. Klopt dat?

Ik geloof bijna niet wat ik lees.
nu voor de derde keer, dat quote van jou komt uit een roman (een verzonnen verhaal) geschreven door een ROMANschrijver en hij heet Ibrahim Darghouthi, geboren in 1955 te Tuneisë, roman is uitgegeven in 2002.
Kijk boven aan de tekst dan kan je de titel van de roman en het hoofdstuk lezen. en dit is de foto van de schrijver  

Hier meer over de schrijver en zijn werken. je vind er ook het roman waar je uit hebt geciteerd terug.
http://alrahelon.maktoobblog.com/358534/%D8%A3%D8%B9%D8%B6%D8%A7%D8%A1_%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B1%D9%83%D8%B2_%D8%A7%D9%84%D8%A5%D9%81%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%B6%D9%8A_%D9%84%D8%A5%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D8%B9_%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%A7%D8%AD%D9%84%D9%8A%D9%86_%252F_%D8%A7%D9%84%D8%A3%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B0_%D8%A5%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%8A%D9%85_%D8%AF%D8%B1%D8%BA%D9%88%D8%AB%D9%8A_%252F_%D8%AA%D9%88%D9%86%D8%B3/

ik heb me best gedaan om mijn punt duidelijk te maken. misschien dat iemand anders het beter kan uitleggen. ik leg me na het bovenstaande erbij neer.

50
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 24/01/2009 om 19:51:54 »
Ik wilde alleen opmerken dat je quote een citaat is uit een roman. Dat kan je niet gebruiken voor een geschiedenis topic. Ik denk dat je het hierover alleen met me eens kan zijn. Toch?

Verder hebben uitspraken van Abdel Almalik ibn Marwan geen enkele waarde binnen de islamitische normen.

Wat betreft zijn uitspraak: وقال عبدالملك بن مروان: ( من أراد أن يتخذ جارية للمتعة فليتخذها بربرية، ومن أراد أن تخذها للولد فليتخذها فارسية، من أراد أن يتخذها للخدمة فليتخذها رومية ).

Hier staat: “als je een concubine wil nemen voor de lust, neem dan een Berberine. en voor het krijgen van kinderen een Perzische etc….” wat jij zegt over verkrachten lees ik niet.
Ik ben hier niet Abdel Malik ibn Marwan aan het verdedigen, hij was een tiran zoals ik eerder zei. Maar we moeten geen citaten uit romans nemen of verkeerde vertalingen maken.


Over slavernij: met normaal bedoelde ik dat het in die tijd legaal was. het was zeker niet leuk en is een misdaad. maar zo was het eenmaal in die tijd, als jij in die tijd zou leven en rijk was zou je het naar alle waarschijnlijkheid ook hebben gedaan.  het heeft nu geen zin om de mensen van toen (Grieken, Romeinen, Arabieren, Imazighen, Afrkanen, Europanen….) te verdoemen. en het heeft helemaal geen zin en is zeker niet rechtvaardig om de Arabieren van nu de schuld te geven van wat hun voorouders van toen eventueel zouden hebben gedaan.

51
Geschiedenis / Re: Chronologie RifHistorie
« on: 24/01/2009 om 16:20:14 »
In de link hieronder kan je het volgende lezen:

Amir Almominien Abd Almalik ben Marwan heeft een leider van Imazighen vermoord, zijn zonen en dochters heeft hij in de markt verkocht. Alleen een mooie blanke dochter van deze Amazigh werd door Amir Almominien als seks slavin gebruikt, nadat hij haar heeft geleerd om te dansen.
Dit is het lot van jullie volk en voorouders en RifRebel geniet van het doden en verkrachten van Imazighen. Daarom zei hij: Ik ben blij dat Arabieren zijn gekomen.
http://www.doroob.com/?p=13305


أعرف جيدا أنه يتعشق جارية من بربر ” إفريقية ” بيضاء مشوبة بحمرة ، قال له النخاس إنها هدية من الوالي ، وإنها ابنة أمير بربري ارتد عن الإسلام وثار على جيش العرب معتصما بالجبال وصار يحرض على جيش المسلمين ويقول إنهم غزاة كبقية الجيوش الأخرى التي دخلت بلاد البربر .
وبعد أن أجهد الوالي تمكن منه ، فقتله . وزيادة في التشفي منه ومن أتباعه ، باع أولاد الثائر وبناته في سوق النخاسة إلا هذه البنت التي اصطفاها لأمير المؤمنين .
وراقت الجارية للخليفة ، فقربها منه ووكل بها من يعلمها الغناء والرقص والعزف على العود .


dit is een quote uit een roman en geen geschiedenis boek.

verder is algemeen bekend dat Abdel Malk ibn Marwan een tiran was, niet alleen tegen de imazighin maar tegen iedereen.

wat betreft de slavernij, dat was in die tijd normaal bij de meeste volkeren. Imazighen deden daar ook aan.

52
Politiek / Re: De wereld kan niet blijven wegkijken
« on: 22/01/2009 om 00:01:09 »
http://nl.youtube.com/watch?v=dlfhoU66s4Y

Lyrics:

A blinding flash of white light
Lit up the sky over Gaza tonight
People running for cover
Not knowing whether they're dead or alive

They came with their tanks and their planes
With ravaging fiery flames
And nothing remains
Just a voice rising up in the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

Women and children alike
Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on who's wrong or right

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die

We will not go down
In the night, without a fight

We will not go down
In Gaza tonight

53
Algemeen / Re: bedriegde dieren en planten
« on: 13/11/2008 om 20:26:07 »
De Mediterrane monniksrob (Monachus monachus) is soort Zeehond. Hij wordt erg bedreigd en is bijna uitgestorven. een van de gebieden waar hij nog voorkomt is de kunst van Arif. echter door de aanleg van de nieuwe weg langs de kunst is monniksrob nog meer in het nauw gedreven. tijdens de wegwerkzaamheden is weinig rekening gehouden met de fauna en Flora van het gebied. zo zijn groten langs de kunst die dienen voor verblijfplaats van verschillende dieren waardonder de monniksrob dicht gevuld met bouwresten.
Daarnaast vormt de overbevissing en de jetski’s die tijdens de zomer langs de kunst razen ook een groot probleem. door de onzorgvuldigheid van de staat en de bevolking is dit dier is net zo goed verdwenen uit de Rifijnse kunst.

Een foto http://www.ecovolunteer.org/images/fotopagina/001310.jpg
Een artikel http://www.asdaerif.info/modules/news/article.php?storyid=247Waar het
Meer info
http://www.monachus-guardian.org/mguard11/1131scien.htm

http://nl.wikipedia.org/wiki/Mediterrane_monniksrob

Gebieden wij hij voorkomt http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1a/Monachus_monachus_distribution.png


54
Algemeen / bedreigde dieren en planten
« on: 13/11/2008 om 20:25:37 »
Wil je een bedreigd dier of plant onder de aandacht brengen, doe je verhaal dan hieronder.


55
Algemeen / Re: JC van Dame gaat de rol van Abd El Krim spelen
« on: 13/11/2008 om 19:32:39 »
Ik hoop dat ze een film kunnen maken als Umar Al Mukhtaar; The Lion of the desert.
echt een prachtige film over een prachtige man.

wat fragmenten:
http://www.youtube.com/watch?v=Vy0ReNSffjA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=WJpdNhNbAgA&feature=related

57
In de media / Re: Marokkanen: Stel avondklok voor jeugd in
« on: 12/11/2008 om 20:34:18 »

Wat een tyfusidee.

Omdat er ouders zijn die hun eigen kroost niet in de hand kunnen houden (die hand is vol van kinderbijslag waarschijnlijk),  moeten er regels en bekeuringen komen voor alle kinderen! Echt heel verwerpelijk, alleen een ultracollectivist durft zoiets ridicuuls voor te stellen!

kinderen onder de negen jaar horen laat in de avond niet buiten te zijn wat voor afkomst ze ook hebben. en je hoeft niet te doen alsof onder “autochtonen" helemaal geen problemen voorkomen.

een bekeuring geven vind ik wat overdreven, maar vind wel dat straatcoaches, politie, familieleden, kennis of zelf buren zulke kinderen mogen aanspreken op het laat buiten blijven. en eventueel ze terug naar huis begeleiden. 

58
Politiek / Re: The Speech of Barack Obama
« on: 12/11/2008 om 20:20:02 »
Obama heeft gelijk na zijn overwinning de zionist Rahm Israel Emanuel benoemd tot stafchef van het Witte Huis. en daarvoor al moest hij zich tijdens een persconferentie bij The American Israel Public Affairs Committee (AIPAC)  duidelijk uitspreken over de kwestie Jeruzalem en natuurlijk in het voordeel van Israël.   

Allemaal begrijpelijk hoor, Obama kan in zijn eentje Amerika niet veranderen. maar er is een begin gemaakt en hij is ook altijd beter dan McCain.


Nog meer speeches van Obama

http://www.youtube.com/watch?v=xUe7pYg3-wU

http://www.youtube.com/watch?v=0cOJNC2EuJw

59
Muziek / Re: Thaqessist
« on: 01/11/2008 om 10:14:06 »

60
Literatuur / Re: Aanraders
« on: 01/11/2008 om 10:08:28 »
De Barbarijse Slaven
Stephen Clissold
ISBN 90 228 3869 2

Beschrijving van het lot van de slachtoffers van de Barbarijse zeerovers uit Noord-Afrika, waarin de confrontatie tussen moslim- en christenwereld in de periode 1500-1800 aan de orde komt.

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »