Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - 3ich

Pages: 1 2 3 »
1
Mededelingen / Ramadan2016
« on: 05/06/2016 om 21:50:30 »
Ramadan 2016 begint morgen insha Allah . Ik wens iedereen die mee doet alle sbar en zegeningen toe!


4
Filosofie / Wat is de defintie van:
« on: 13/03/2013 om 16:10:26 »
Een ongelovige in de Koran?

Graag met onderbouwing.

5
In de media / Windows 8 beschikbaar in Tamazight
« on: 25/09/2012 om 14:22:13 »
De nieuwe Microsoft Windows 8, waarvan de officiële release gepland is voor 26 oktober, stelt voor het eerst het Tamazight als ondersteunde taal.


Tamazight is ook beschikbaar in de Preview van Windows 8, maar nog niet als display-taal, waardoor de desktop en de interface niet worden vertaald in het Tamazight.

Voor het gebruik van Marokkaanse Tifinagh zijn twee toetsenbord in Tifinagh-alfabet beschikbaar. Het eerste is een toetsenbord met het basisch Berbers alfabet, dat in Marokko reeds wordt gebruikt door het Instituut voor Amazigh Cultuur IRCAM. Het tweede toetsenbord is een uitgebreidere versie van het eerste.

Tijdens de viering van de Internationale Organisatie voor Wetenschap en Cultuur van de Verenigde Naties afgelopen februari, had Microsoft aangekondigd dat de nieuwe Windows 14 nieuwe talen zou voorstellen, waaronder het Tamazight.

Windows volgt dus het gratis besturingssysteem "Linux" op, dat Tamazight al voor meerdere jaren ondersteunt.Bron: http://www.bladna.nl/windows-tifinagh,04361.html

http://www.kabyle.com/fr/articles/windows-8-en-tamazight-20832-21092012.html

6
Nicolas Sarkozy en zijn vrouw Carla Bruni gaan volgens het magazine "Closer", een paar maanden in Marokko wonen, na de machtsoverdracht met Francois Hollande op 15 mei.


Het koppel Sarkozy-Bruni, ouders van een kleine Giulia geboren op 19 oktober, zou reeds voor Marrakech hebben gekozen, waar het een huis bezit sinds 2011. Het koppel wil volgens het tijdschrift "een ander tempo herontdekken in een andere modus."

In december vorig jaar was Carla Bruni reeds naar Marokko afgereisd met haar dochter voor de eindejaarsfeesten. Ze verbleven toen in Jnane Lekbir, een eigendom van Koning Mohammed VI op 3 kilometer van Marrakech.

Nicolas Sarkozy die op zondag 6 mei door de socialistische kandidaat is verslagen met 48,38% van de stemmen tegen 51,62% voor zijn tegenstander, was voor het laatst in Marokko in september 2011. Hij had toen samen met de Koning de bouw van de Marokkaanse Hogesnelheidslijn gelanceerd.

http://www.bladna.nl/nicolas-sarkozy-marokko-wonen,03509.html

7
Handkus prins Moulay Hassan mag niet op TV

De Marokkaanse tv-zenders Al Aoula en 2M hebben de scènes verwijderd waarbij hooggeplaatsten de hand kussen van kroonprins Moulay Hassan, bij de opening van de 3e "Moulay El Hassan fietschallenge" op maandag.


Al Aoula heeft in zijn reportage alle beelden weggelaten waarin prins Moulay Hassan door officieren wordt begroet met een handkus.

2M heeft zelfs gekozen de scenes niet te filmen van de welkomstceremonie waarbij de kroonprins wordt gehandkust. 2M heeft enkel de beelden uitgezonden van Moulay Hassan die uit zijn auto stapt, de scenes waarin hij door het volk wordt begroet en wanneer hij met een witte vlag zwaait om de startsein te geven van de wielerwedstrijd.

De beelden van Marokkaanse verantwoordelijken die de hand kusten van de toen 8-jarige kroonprins, bij de inhuldiging in januari van de nieuwe dierentuin van Rabat, had in Marokko veel kritiek opgeleverd.

In april 2011 had Al Ousboue melding gedaan van de afschaffing van de handkus, een beslissing dat zou zijn genomen door Mohammed VI. De krant citeerde toen leden van het koninklijk kabinet, volgens wie sommige tradities onnodig waren en niets te doen hadden met de koninklijke protocol.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e-rT3isVWDs#!

http://www.bladna.nl/handkus-moulay-hassan,03494.html

8
Die fluit brengt ze in trance waardoor ze hun zelfbewustzijn kwijt raken. En geen pijn of besef hebben van waar ze mee bezig zijn. Dit is gewoon mijn eigen conclusie die ik er uit trek na het gezien te hebben. Misschien dat iemand er iets meer over kan vertellen?

http://www.youtube.com/watch?v=tWzF7N_R2L8

9
Dit is gewoon toppunt van Shirk. En de Marokkaanse autoriteiten doet alsof hun neus bloed. Dat terwijl wie een beetje kennis heeft over de Islam, moet weten dat dit gezien word als de grootste zonde die er is.

Dit is ongeveer 70 km van Marakesh en hele jaar door word het druk bezocht. Sommige mensen gaan er nooit meer weg.

http://www.youtube.com/watch?v=RwHwj9qFu_A

10
Waar hij als verslag gever bij was. Hij is een bekende lid hier en in de (virtuele) Amazigh wereld.UPDATE

13:35 SMN: Oproep tot vrijlating Marokkaans Nederlandese burger Yuba Zalen

Ons hebben de verontrustende signalen bereikt dat de Marokkaanse Nederlander Yuba Zalen gisteren in Imzouren is gearresteerd tijdens een demonstratie tegen het politie optreden de dag ervoor in Benibouayach. Familieleden en vrienden maken zich grote zorgen over zijn situatie. Yuba Zalen is o.a. verslaggever voor de digitale blog www.amazightimes.com en lid van de jongerencommissie van het SMN.

Yuba Zalen was in Imzouren om verslag te doen van de huidige situatie in Noord-Marokko. Het SMN eist zijn onmiddellijke vrijlating en heeft een oproep gedaan bij de heer van Aggelen, Nederlandse ambassadeur in Marokko. Gezien de vaak slechte omstandigheden in politiebureaus en detentiecentra in Marokko verzoeken wij de ambassadeur met de meest mogelijke spoed te interveniëren. Daarnaast vragen wij deze Nederlandse burger juridisch bij te staan door zijn ambassade.

Forummensenrechten Noord Marokko-Europa heeft advocaat Rachid Benali (Al Hoceima) gevraagd de opgepakte Yuba Zalen te verdedigen.

13.04 De gewelddadige optreden van de Marokkaanse politie in Ait Bouayache en andere steden in Arrif (het noorden van Marokko) van de afgelopen dagen heeft voor veel onrust gezorgd. Tientallen demonstranten werden gearresteerd, waaronder de Utrechtse Amazigh-activist Yuba Zalen. Hij deed vanuit het gebied verslag van de onlusten voor Amazightimes.com. Yuba Zalen werd opgepakt omdat hij foto’s maakte van een demonstratie die in de kleine stad Imzouren plaatsvond. De Noord-Marokkaanse stad Imzouren kwam na de aardbeving van 2004 in het nieuws toen de plaatselijke bevolking de autoriteiten het kwalijk nam niet snel en voortvarend de getroffenen te helpen.

Het buitensporige gebruik van geweld door de politie werd door tientallen organisaties in Marokko en het buitenland veroordeeld.

12:28 Yuba Zalen, zit nog vast bij het politiebureau in Imzouren, dat bevestigt net z'n advocat in Al- Hoceima

11:59 Forummensenrechten Noord Marokko-Europa heeft Rachid Benali, advocaat te Al Hoceima gevraagd de arrestatie van Yuba Zalen op te pakken en te gaan pleiten voor zijn vrijlating

De geweldadige optreden van de Marokkaanse politie in Ayt Bouayache en andere steden van Arrif (het Rif gebied in het noorden van Marokko) de laatste dagen heeft voor meer confrontaties tussen demonstranten en de politie gezorgd. Tientallen demonstranten werden gearresteerd, waaronder de Utrechtse Amazigh activist Yuba Zalen, vrijwilliger journalist bij Amazightimes.com. Yuba was foto's van een demonstratie in Imzouren aan het maken toen hij werd opgepakt. Het buitensporige gebruik van geweld door de politie werd door tientallen organisaties in Marokko en in het buitenland veroordeeld.


http://www.amazightimes.com/Laatst-nieuws-rond-arrestatie-van-activist-Yuba-Zalen-in-Arif-Marokko_a1294.html


11
رد وزير الخارجية التونسي، رفيق عبد السلام، على الانتقادات التي وجهت له عبر تشن صحف ومؤسسات أمازيغية في المغرب على لاعتراضه على مشروع تقدم به نظيره المغربي، سعد الدين العثماني، خلال المؤتمر الوزاري لإتحاد دول المغرب العربي الذي انعقد بالرباط الأسبوع الماضي، يقضي بأسقاط لفظ "العربي" من تسمية المنظمة.


وكتب الوزير التونسي على صفحته على الفيسبوك، إن اعتراضه على تغيير الاسم الحالي للاتحاد، جاء لأنه يعتبر أن لفظ "عربي" في التسمية "لا يحيل إلى تصنيف عرقي بذاته، بل إلى انتماء حضاري وثقافي عام يتسع لمكونات وعناصر متنوعة، وتحديد جغرافي لدول المنطقة التي تمثل الجناح الغربي للعالم العربي إلى جانب جناحه الشرقي"، على حد ما جاء في صفحة الدبلوماسي التونسي.


http://lakome.com/سياسة/78-سياسة/12497-2012-02-22.html

google vertaling:  http://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=ar&u=http://lakome.com/&ei=C3JGT7ewL8PqOcXIxf4N&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&sqi=2&ved=0CDIQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dlakome%26hl%3Dnl%26biw%3D1280%26bih%3D587%26prmd%3Dimvns


12
Hier is de top 25:1. His Majesty King Abdullah bin ‘Abd Al ‘Aziz
Al Saud
King of Saudi Arabia, Custodian of the Two Holy
Mosques
2. His Majesty King Mohammed VI
King of Morocco
3. His Excellency Recep Tayyip Erdogan
Prime Minister of the Republic of Turkey
4. His Majesty King Abdullah II bin Al Hussein
King of the Hashemite Kingdom of Jordan
5. His Eminence Grand Ayatollah Hajj Sayyid Ali
Khamenei
Supreme Leader of the Islamic Republic of Iran
6. His Highness Emir Sheikh Hamad bin Khalifa
Al Thani
Emir of Qatar
7. His Eminence Professor Dr Sheikh Ahmad
Muhammad Al Tayyeb
Grand Sheikh of the Al Azhar University, Grand Imam of
the Al Azhar Mosque
8. Dr. Mohammed Badie
Supreme Guide of the Muslim Brotherhood
9. His Majesty Sultan Qaboos bin Sa’id Aal Sa’id
Sultan of Oman
10. His Eminence Grand Ayatollah Sayyid Ali
Hussein Sistani
Marja of the Hawza, Najaf, Iraq
11. His Excellency President Susilo Bambang
Yudhoyono
President of Indonesia
12. His Eminence Sheikh Dr Ali Goma’a
Grand Mufti of the Arab Republic of Egypt
13. Sheikh Dr Yusuf Al Qaradawi
Head of the International Union of Muslim Scholars
14. His Eminence Sheikh Abdul Aziz Ibn Abdullah
Aal Al Sheikh
Grand Mufti of the Kingdom of Saudi Arabia
15. Hodjaefendi Fethullah Gülen
Turkish Muslim Preacher
16. Hajji Mohammed Abdal Wahhab
Amir of Tablighi Jamaat, Pakistan
17. Dr. K.H. Said Aqil Siradj
Chairman of Indonesia’s Nahdlatul Ulama
18. His Highness General Sheikh Mohammed
bin Zayed Al Nahyan
Crown Prince of Abu Dhabi and Deputy Supreme Commander
of the UAE Armed Forces
19. Sheikh Salman Al-Ouda
Saudi Scholar and Educator
20. Sheikh Dr M Sa’id Ramadan Al Bouti
Leading Islamic Scholar in Syria
21. Dr Amr Khaled
Preacher and Social Activist
22. His Royal Highness Shah Karim Al Hussayni
The Aga Khan IV, 49th Imam of Ismaili Muslims
23. Seyyed Hasan Nasrallah
Secretary General of Hezbollah
24. Her Eminence Sheikha Munira Qubeysi
Leader of the Qubeysi Movement
25. His Royal Eminence Amirul Mu’minin Sheikh
as Sultan Muhammadu Sa’adu Abubakar III
Sultan of Sokoto


http://themuslim500.com/download.php

13
De gevreesde religieuze politie van Saoedi-Arabië heeft een Egyptenaar gearresteerd die beweerde een exorcist te zijn. De oplichter dreef de duivel uit bij tientallen goedgelovige vrouwen. Hij deed dat via de vagina van zijn slachtoffers. Dat meldt de krant Sabq.

De man was gehuld in een religieus gewaad en droeg een tulband. Hij lokte zijn slachtoffers naar zijn huis in Jeddah door te beweren dat hij hen kon afhelpen van hun fysieke en psychologische problemen door hen te verlossen van boze geesten. De kerel voegde de daad bij het woord door de geslachtsorganen van de vrouwen te betasten en hen te penetreren.

'De meeste vrouwen lieten zich dit welgevallen', sprak de man in de rechtbank. 'Wie zich verzette, suste ik door te zeggen dat de boze geesten hun lichaam via de vagina zou verlaten. Het is allemaal de fout van de duivel', verontschuldigde de 'exorcist' zich voor de rechter. Hij bekende ook dat hij met tientallen vrouwen seks had gehad terwijl hij koranverzen citeerde.

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3023898/2011/11/09/Exorcist-drijft-duivel-uit-via-vagina-van-slachtoffers.dhtml

15
Filosofie / Kaaba
« on: 09/09/2011 om 13:45:23 »
Velen hebben het gezien. Sommige van ons of onze ouders hebben het als een decor in huis aan de muur hangen.

Nu is mijn vraag: wat zit er in de Kaaba?Pages: 1 2 3 »