Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Izouran

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 »
1
Algemeen / Amazigh.NL Nostalgie
« on: 10/06/2012 om 18:08:29 »
Waar zijn de old school AMAZIGH.NL leden.

Ik dacht ik zeg even gedag. Gedag. Gedag.

2
In de media / Heb niet het lef dat je integreert
« on: 21/07/2008 om 23:02:25 »
Straks is het ramadan. Geen eten. Geen drank. Geen seks. Wel spirituele verdieping. Marokko stuurt zeven geestelijken naar Nederland om al die hongerende gelovigen te bedienen. Prachtige geste. Toch? Door Marcel Duyvestijn.

Koning Mohammed heeft er moeite mee dat er ook Marokkanen buiten Marokko wonen. Ze hebben er zelfs een speciale minister voor. Deze verkondigde laatst nog dat ook Marokkaanse Nederlanders de Arabische taal en cultuur tot zich moeten nemen. 

Hij beschouwt de Europese Marokkanen als een zeventiende provincie. De Samenwerkende Marokkanen in Nederland (SMN) sprak er schande van. Maar wat deed de Nederlandse regering? Niks.

Lijst

De lange arm van de koning Mohammed reikt ver. Allerlei commissies zijn in het leven geroepen om de integratie van oud-landgenoten tegen te gaan. En Nederland werkt daar vrolijk aan mee. Als je bijvoorbeeld je kind wilt aangeven bij de gemeente krijg je een lijst met door Marokko goed gekeurde namen voorgeschoteld.

Dat overkwam het Haarlemse PvdA raadslid Moussa Aynan. Een Nederlandse ambtenaar vertelde hem dat hij beter een naam uit die lijst kon nemen. "Anders krijg je problemen." Hij maakte stampei, maar zonder resultaat.

"Laat het gaan, Mohammed", zou Verhagen tegen de koning moeten zeggen. "Het zijn Nederlanders nu." Als ze een imam nodig hebben, bellen ze mij maar. Als ze geen Marokkaan meer willen zijn, ga ze dan niet dat tweede paspoort in hun maag splitsen. Rien ne va plus. Onze Marokkanen zijn niet meer van u.

http://www.nu.nl/news/1665883/1200/Heb_niet_het_lef_dat_je_integreert.html

3
In de media / Enclave Melilla op scherp gezet.
« on: 03/07/2008 om 14:46:43 »
De Marokkaans-Nederlandse senator Yahya Yahya heeft de verhouding tussen Marokko en Spanje op scherp gezet. Het Marokkaanse parlementslid stond woensdag voor de rechter in de enclave Melilla.

Yahya staat bekend om zijn felle protesten tegen wat hij de ’Spaanse bezetting’ noemt. Spanje heeft in het noorden van Marokko twee enclaves, de steden Ceuta en Melilla. Hij werd afgelopen donderdag in Melilla opgepakt. Volgens Spaanse en Marokkaanse media liep er een arrestatiebevel tegen hem wegens belediging van de Spaanse politie. Yahya is op borgtocht vrijgelaten.

De senator is in Melilla geboren en heeft behalve de Marokkaanse ook de Nederlandse nationaliteit. Zijn moeder komt uit Rotterdam.

De senator kwam al verscheidene keren in conflict met de Spaanse justitie onder meer door een protest tijdens het bezoek van de Spaanse koning Juan Carlos aan de enclave in november 2007. Het bezoek van de vorst leidde tot een kortstondige diplomatieke crisis tussen beide landen waarbij de Marokkaanse ambassadeur in Madrid enkele dagen werd teruggeroepen.


http://www.telegraaf.nl/binnenland/1412460/__Heibel_door_Marokkaans-Nederlandse_senator__.html?cid=rss

4
In de media / Schokkende beelden uit Marokkaanse gevangenis.
« on: 14/06/2008 om 13:34:30 »
Op het internet is een filmpje opgedoken dat de barre omstandigheden in een Marokkaanse gevangenis blootlegt.

"Dit is niet de Sona-gevangenis uit 'Prison Break'," valt er te lezen. "Dit is de realiteit; gedetineerden worden in deze Marokkaanse gevangenis als honden behandeld."

Op de beelden is te zien hoe de gevangenen moeten overleven terwijl ze als sardienen in een blik zitten samengepropt. De gevolgen voor de hygiëne zijn ongetwijfeld niet te overzien.

Bron: http://www.gva.be/nieuws/buitenland/default.asp?art=%7BC57C7A3B-276F-4F2E-B890-05A80F538149%7D (Video)

5
In de media / Extra kwetsbaar, maar geen speciale aandacht.
« on: 05/03/2008 om 17:30:29 »
Sybilla Claus

Nederland ondertekende vorig jaar het VN-verdrag voor rechten voor gehandicapten. Maar noch de regering, noch de hulporganisaties besteden al speciale aandacht aan gehandicapten. Gehandicapt zijn en arm zijn hangen echter vaak met elkaar samen.

De zevenjarige Anas Azdad uit Al Hoceima, Marokko, verheugt zich enorm op zijn eerste schooldag. Anas is een energiek ventje, dat even graag stoeit met zijn broertjes als serieus computert. Opgewonden gaat hij met moeder Zahera en zijn zussen een uniform en een schooltas kopen.

Maar als de grote dag daar is, wordt hij weggestuurd door de schooldirecteur. Want Anas is geboren met gewrichten die naar achteren doorbuigen. De school heeft nog nooit een gehandicapte leerling gehad. Formeel mag Anas niet worden geweigerd. Maar wie moet hem halen en brengen? Hoe moet dat in het speelkwartier? Zal hij niet gepest worden? Hoe moet hij de trapjes op? Huilend vertrekt Anas in zijn moeders kielzog.Anas is geen uitzondering. Volgens Unicef gaat negentig procent van de gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden nooit naar school. Maar minister van ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders beschouwt gehandicapten niet als een groep waar in zijn beleid apart rekening mee moet worden gehouden. Ook zijn voorgangster Agnes van Ardenne maakte dit onderscheid niet. Zij kon desgevraagd niet vertellen hoeveel gehandicapte kinderen er met Nederlands hulpgeld worden bereikt. De regering steunt wel de Education for All-doelstellingen; dat is het plan van Unicef om in 2015 alle kinderen naar school te hebben. Maar dat programma scheert alle kinderen over één kam.

Lees hier verder:
http://www.trouw.nl/deverdieping/overigeartikelen/article932554.ece/Extra_kwetsbaar%2C_maar_geen_speciale_aandacht

6
Politiek / The Speech of Barack Obama
« on: 22/02/2008 om 19:32:22 »
'It was a creed written into the founding documents that declared the destiny of a nation.
Yes we can.
It was whispered by slaves and abolitionists as they blazed a trail toward freedom.
Yes we can.

It was sung by immigrants as they struck out from distant shores and pioneers who pushed westward against an unforgiving wilderness.
Yes we can.

It was the call of workers who organized; women who reached for the ballots; a President who chose the moon as our new frontier; and a King who took us to the mountaintop and pointed the way to the Promised Land.

Yes we can to justice and equality.
Yes we can to opportunity and prosperity.
Yes we can heal this nation.
Yes we can repair this world.
Yes we can.

We know the battle ahead will be long, but always remember that no matter what obstacles stand in our way, nothing can stand in the way of the power of millions of voices calling for change.

We have been told we cannot do this by a chorus of cynics…they will only grow louder and more dissonant ……….. We’ve been asked to pause for a reality check. We’ve been warned against offering the people of this nation false hope.

But in the unlikely story that is America, there has never been anything false about hope.

Now the hopes of the little girl who goes to a crumbling school in Dillon are the same as the dreams of the boy who learns on the streets of LA; we will remember that there is something happening in America; that we are not as divided as our politics suggests; that we are one people; we are one nation; and together, we will begin the next great chapter in the American story with three words that will ring from coast to coast; from sea to shining sea –

Yes. We. Can.

Van de tekst is er een videoclip gemaakt, ziet er mooi uit
http://nl.youtube.com/watch?v=jjXyqcx-mYY

7
In de media / Reeks nieuwe afleveringen Ab & Sal.
« on: 24/11/2007 om 17:10:09 »
Leuke programma waarin twee Marokkanen, Abdelhakim en Salahedinne Nederland op een hilarische manier onder de loep nemen.
De eerste begint morgen 16:05 op NED 2

http://www.omroep.nl/nps/abensal/

8
Babbelhoek / Marokkanen kijken een koe
« on: 03/10/2007 om 16:59:39 »
Drie jongeren uit de grote stad worden ondergebracht op een boerderij. Zijn ze bestand tegen de ontberingen van het platteland?

http://player.omroep.nl/?flID=5562935

9
In de media / Vakantiefoto van meisje in Marokko niet Madeleine
« on: 26/09/2007 om 19:12:22 »
Een opgedoken vakantiekiekje van een westers ogend meisje in Marokko is niet van de verdwenen Britse Madeleine McCann.
 
Dat berichtte de Britse omroep Sky News woensdagmiddag op gezag van bronnen in Marokko. Het zou gaan om een Marokkaans meisje. 

De foto was vorige maand genomen door een Spaanse toerist in Noord-Marokko. Madeleine verdween begin mei in Portugal tijdens een vakantie aan de Algarve-kust.

nu.nl

Het gaat om de volgende foto's;

10
Babbelhoek / Pijnlijke Boemerang Blunder.
« on: 29/07/2007 om 17:01:01 »
http://nl.youtube.com/watch?v=44_ERw0nTTE

Wahahah aai aai, erg fout maar kon gewoon niet stoppen met lachen.

11
In de media / Nederland moet de islam omarmen
« on: 14/07/2007 om 16:35:44 »
Nederland moet de islam omarmen en helpen zich te wortelen in de Nederlandse samenleving. Dat zegt minister voor Integratie Ella Vogelaar (PvdA) zaterdag in een interview met dagblad Trouw. Zij voorziet op de lange termijn een joods-christelijke-islamitische traditie ontstaan.
Regering en samenleving hebben te weinig gedaan om de kloof tussen moslims en niet-moslims te voorkomen, zegt Vogelaar. De minister pleit voor realisme en pragmatisme. "Moslims zullen hier niet meer weggaan. Er zullen eerder meer moslims bijkomen. Ik wil helpen dat ze zich hier thuis voelen, islam en moslims moeten zich hier kunnen wortelen."

Geert Wilders van de PVV dreigt met een motie van wantrouwen na het zomerreces als Vogelaar haar uitspraken niet terugneemt. Hij noemt het 'onvergeeflijk' en een 'doodzonde' dat Vogelaar de islam wil helpen zich te wortelen in de Nederlandse joods-christelijke traditie. De islam staat volgens Wilders haaks op deze traditie. "Een minister die zoiets verkondigt, moet opstappen."

Vogelaar vergelijkt de invloed van moslims op de cultuur met die van joden door de eeuwen heen. Zij verwacht dat over een paar eeuwen gesproken kan worden over een joods-christelijke-islamitische traditie. Fundamentalistische aspecten van de islam horen daar volgens Vogelaar bij. "Binnen het protestantisme en katholicisme zijn ook stromingen waarbij ik af en toe mijn wenkbrauwen frons en vast moet stellen dat dit bij onze wortels van onze samenleving hoort. De SGP huldigt standpunten, over homoseksualiteit en vrouwen, die niet de mijne zijn." De minister benadrukt geweld 'volstrekt verwerpelijk' te vinden.

Vogelaar heeft er geen problemen mee religieuze doelen te steunen als hiermee sociaal-maatschappelijke doelen mee gediend zijn. Ook financiële steun hoort daar bij, zegt de minister.

Wilders maakt vooral bezwaar tegen deze actieve steun aan de islam. "Ze doet onze cultuur in de uitverkoop, capituleert voor de islam. We moeten de samenleving juist de-islamiseren", zegt de PVV-voorman. "Ik had gehoopt dat we het cultuurrelativisme van de jaren zestig en zeventig voorbij waren. We moeten juist uitdragen dat onze cultuur beter is dan de islam."

Ook VVD-fractievoorzitter Mark Rutte zegt verbijsterd te zijn over de uitspraken van Vogelaar. "Dit is het definitieve bewijs dat het cultuurrelativisme met dit kabinet weer helemaal terug is in de Nederlandse politiek." Rutte wil van premier Balkenende weten of Vogelaar namens het hele kabinet spreekt.

Rutte zegt dat Nederland geen islamitische traditie kent. "Nederland heeft geen islamitische traditie. Natuurlijk niet; daar moet je duidelijk over zijn. Mensen die naar ons land komen hebben onze kernwaarden te onderschrijven, zoals gelijkheid van mannen en vrouwen en onze democratische rechtsstaat. Welk geloof je aanhangt maakt ons niet uit, maar je hebt onze kernwaarden te onderschrijven."

Trouw.nl12
Mededelingen / Tilifone S'mazight gelanceerd.
« on: 12/07/2007 om 16:22:02 »


MAROKKO TELECOM lanceert op de Marokkaanse markt mobieltjes die het alfabet Tamazight hanteren.
http://www.marocinfocom.com/detail.php?id=4318


13
Ik heb het in Rijswijk geflyerd gekregen, misschien leuk voor sommige.

14
In de media / Discriminatie bij autoverhuur.
« on: 15/06/2007 om 19:44:23 »
Kassa 3 ontving een tip van een kijker dat Marokkaanse jongens worden gediscrimineerd bij het huren van een auto. Kassa 3 ging met een Nederlandse jongen een Marokkaanse jongen en de verborgen camera op pad en het bleek inderdaad zo te zijn.

Zie hier het fragment:
http://omroep.vara.nl/Kassa_3.1823.0.html

Daar staat ze dan met een bek vol tanden.

15
In de media / Berbercultuur herleeft in Marokko en in Nederland
« on: 15/06/2007 om 19:38:47 »
Sinds Mohamed VI koning is in Marokko, mogen de Berbers, of Imazighen zoals zij zichzelf noemen, 'Vrije Mannen', zich vrijelijker uiten in hun eigen taal en cultuur. De Riffijnen, in het noorden van Marokko, die altijd al heel trots waren op hun eigen taal en cultuur, maken hier volop gebruik van. El Hoceima, Noord Marokko. De grote zaal van het Collegio Espagnol is afgeladen. Jong en oud is gekomen voor het optreden van de lokale Theatergroep van de Rif. Steeds als een rake one-liner van Benabdenbi - de Berberheld over wie het stuk gaat - de zaal ingeslingerd wordt, laait het gejoel op. Het is voor de Riffijnen nog heel nieuw, om goed en professioneel theater in hun eigen taal mee te maken, en ze geven luidkeels blijk van hun enthousiasme.

Door Sietske de Boer

Lees verder:
http://www.wereldomroep.nl/actua/regio/afrika/berbercultuur070613

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 »