Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Isefrawen

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
1

Is deze stelling juist?  Op den duur ook uitvoerbaar? Zonder oorlogje te moeten spelen (lijkt me sterk)? Wanneer we 1 natie zijn, dat we dan ook veel sterker staan en wellicht ook serieuzer worden genomen bij de onderhandelingen (mocht dat ooit zover komen wanneer de Irifiyen eventueel autonomie willen eisen). En hoe zouden we dat in Arif kunnen gaan verkopen? Er zijn nogal wat verschillen in de denkpatronen bij de Irifiyen hier en die in Arif. Tenminste, degene die er mee bezig zijn (vaak achter een pc of stichting).

Fock die Ait dit of dat? Arif is 1 natie. Kunnen we die stammenmentaliteit doorbreken? Trouwens, dit is al in feite al gaande; Irifiyen wonen al aardig verspreid.

 


2
Wereldnieuws

Eindelijk, eindelijk hebben wij ook ambulances. 2 stuks maar liefst. En allebei hebben ze een gele vlek op de portiekdeur. Waarom dat zo is, wil men niet zeggen. Het gaat hier om vermoedelijk afgedankte Mercedessen die reeds in 1980 gesloopt hadden moeten worden. Eindelijk tellen wij ook mee in de medische wereld. Nu nog een normaal ziekenhuis, afgestudeerde artsen en een veilige weg die de patienten met spoed over de hoge berghellingen kan vervoeren.

Jaja nog even en Rkebdani wordt een ware metropool.

http://mimounel.free.fr/ambulances-kebdani.htm

3
Amazigh keuken / A7er7ur
« on: 31/05/2007 om 16:05:54 »

Wie weet hoe je het klaar moet maken?
Mijn A7er7ur-bron is uitgeput :(

4
Cultuur / Amazigh Schilderij van o.a. M. Abbtoy
« on: 22/05/2007 om 15:17:31 »

Azul,

Zijn deze ergens te krijgen? Kan men een schilderij van b.v. M. Abbtoy kopen? Zijn er ook andere kunstenaars actief op dit gebied? Oftewel, waar kan ik terecht voor het kopen van een Amazigh schilderij? Ik zag laatst eentje van Abbtoy met een vrouw die aan het werk was op een granenveld. Maar kan de schilderij niet meer traceren. Ik weet ook niet of ze wel te koop zijn.

Iemand die het weet?

5
In de media / Allochtoon wordt bicultureel
« on: 10/10/2006 om 15:36:01 »
Stelletje prutsers, voortaan heten jullie allemaal biculturelen, dat klinkt veel positiever... stelletje bi's wuhahaha (not)... als het aan een of andere subsidiespons (stichting) ligt. Lees maar op nu.nl ofzeau... of google maar voor mijn part...

6
Muziek / Endeh Zayie videoclip
« on: 14/09/2006 om 15:50:01 »
Endeh Zayie

Zdek zdek leuke clip... vooral de dansende burkas...

7
Muziek / Najat Alhouceyma videoclip
« on: 13/09/2006 om 12:35:28 »
http://www.youtube.com/watch?v=SqvrCFkZr2A

Men heeft de heupbroek ondekt... bietje aan de ordinaire kant als je het mij vraagt...

8


Genre: Oorlog, drama
Duur : 2h 8min.
Bioscoop : 27 Septembre 2006
Avec Jamel Debbouze, Samy Naceri, Roschdy Zem, Sami Bouajila, Bernard Blancan...
Producent Rachid Bouchareb

Stukje film

Bron: http://allocine.msn.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=58934.html


9
Cultuur / HELP heb het graf van een "heilige" geschonden...
« on: 12/09/2006 om 17:32:27 »
Amrabeth Sithi Hceyn :( ik heb foto's geschoten van het graf en toen ik naar de zee ging van Sithi Hceyn begon ie extreem met hoge golven te dreigen en ik had het gevoel dat ik naar de zee werd getrokken... ik heb moeten vluchten; omstanders riepen dat ik het water uit moest en ze vroegen of ik bij de amrabeth ben geweest... vanavond plaats ik de foto's... ben ik nu vervloekt? Volgens onwonenden moest ik een offer brengen en daar de nacht doorbrengen. Maar ja, echt niet dat ik de nacht ga doorbrengen met een kwade 'heilige' geest... wat moet ik doen?

10
In de media / Israël woedend op Noorse spotprenten
« on: 27/07/2006 om 10:28:43 »
Goedmakertje van de Noren aan het adres van de Arabieren. De Noren hebben een spotprent over Ehud Olmert verspreid. Ehud Olmert wordt afgebeeld als de commandant van een Naziconcentratiekamp.
Ene Miryam Shomrat is boos, een aantal zionisten gaan ook weer Noorse waar boycotten, een en al verontwaardiging. Maar men mag deze verontwaardiging niet vergelijken met de spotprenten over de Islamitische profeet. Want hey, zij zijn Joden en die anderen die ook verontwaardigd waren/zijn is een ander soort "ras". Zij mogen niet vergeleken worden met de hypocrisie en de arrogantie van de Joden (Israël).
Shalom my ass!


 

11
In de media / Site Wilders gehackt
« on: 14/07/2006 om 16:17:54 »


Schijnt dat zijn site vannochtend voor een paar uur is gehackt, er stonden allerlei vervloekingen van een "Islamitische groepering". Heeft er iemand toevallig screenshots van gemaakt?

12
In de media / Robin de Ruijter: '11/9 is een leugen'
« on: 05/07/2006 om 16:18:02 »

http://www.yayabla.nl/Showarticle.asp?article=1414

En andere theorien over 11 september, de aanslag...
 Best interessant...

13
Doof zijn heeft ook zo zijn voordelen, je gezichtsvermogen kun je sterk ontwikkelen als een ander zintuig het laat afweten. Zo ook bij Mohammed, hij helpt de politie door een sms’je te sturen als een zakkendief een slachtoffer aan het rollen is tijdens de werkzaamheden van Mohammed in een restaurant. Hij heeft onlangs een cadeaubon gekregen van de politie, nu maar hopen dat deze voldoende is om zijn smsbundel te kunnen financieren.

Bron: nu.nl

14
Babbelhoek / De Arif Vakantieauto Topic (DAVT)
« on: 03/07/2006 om 14:27:36 »
Een topic voor de kenners en de mensen met de meeste ervaring:

Welke auto's zijn geschikt en welke juist niet?

Welke zaken dien je in de gaten te houden bij de douane (inschrijving auto in je paspoort etc)

De technische aspecten die bij de auto komen kijken, grote onderhoudsbeurt en bv profiel autobanden.

Show ons hier je Bling-Bling auto waar je de komende weken in Arif de blits mee gaat uithangen.

Koopadviezen en/of vragen.


15
Mannen / HELP, groot probleem met een dove Pool!
« on: 27/06/2006 om 16:51:57 »
Ik zit met een dilemma, weliswaar niet mijn dilemma maar men ziet het jammer genoeg anders. Een automonteur dat aan 1 oor doof is, hoort wel iets maar dan alleen in de kracht van een schietende kanon of neerstortende cq laagvliegende straaljetvliegtuig, zegt tegen mij dat ik harder moet praten omdat hij mij niet verstaat. Het ene oor hoort ie weinig mee en het andere oor is overgevoelig voor geluid, dus daar rekent ie op als de automonteur de telefoon aanneemt. Hij luistert met zijn rechter oor en de hoorn neemt ie aan zijn linkeroor. Andere garages vertrouw ik niet omdat ze mij altijd een oor proberen aan te naaien. Dus deze dove Pool is op het moment essentieel, ook omdat mijn gekke zwager blindelings zweert op deze Pool en de auto daar geparkeerd heeft; hij is erg goed en doet het voor een fractie van de prijs die je bij een dealer moet betalen. Naast het feit dat de Pool goed doof is, is hij ook selectief doof. Want als je "HOER" of "WIJF" roept dan kijkt hij wel om en rent dan naar de deur. Blijkbaar denkt hij dan dat er een mooie vrouw op straat loopt. De man kan niet lezen, dus e-mailen, faxen of aangetekende stukken sturen heeft geen zin. Ik roep nu al twee dagen keihard door de telefoon dat ie wat olie moet bijkiepen in de versnellingsbak want hij schakelt nogal stroef. "OIL in the GEAR, OIL, OIL, MORE OIL" maar nee het maakt niks uit, overigens praat hij gebrekkig Engels met een zwaar Russisch/Pools accent. Wat moet ik met deze dove Pool beginnen? De gekke zwager die dit altijd regelt is hals over kop vertrokken naar Arif. Ik heb nu sterk de neiging om de Pool te gaan slaan maar dan is mijn versnellingsbak ook niet geholpen, daarnaast zal ie mij dan niet meer helpen. De dove Pool doet zijn werk steengoed en is spotgoedkoop. Het probleem is ook dat ik niet precies weet waar zijn garage zit, ergens op een vaag industrieterrein buiten R'dam. Hij hoort mij dus ook niet als ik naar het adres vraag. Wat moet ik doen? In de geleasde Smart blijven rondrijden totdat de gekke zwager terug is?

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »