Ait yateft

Gestart door imraa, 31/07/2006 om 20:18:45

imraa

Ik ben van oorsprong uit de stam Ait Yateft ( itteft), wie kan mij informatie geven over de oorsprong van die stam, in deze stam wordt zowel Tarifit als Darija gesproken.
Ik heb het aan mijn ouders gevraagd maar ben ik niet wijzer geworden, ik hoop dat iemand mij wat kan vertellen over die apate tweetalig stam. de dchoura waarin Darija wordt gesproken beweren dat ze van eeuwen lang arabisch spreken !! dus ik kan me niet voorstellen dat die dchoura verarabiseerd zijn. de andere dchoura spreken gewoon tarifit.
Iedereen noemt daar zichzelf Arifi.
Ik heb wel gehoord van iemand dat de Ait yateft een verzameling was van een paar mensen ( zeker vluchtelingen), de ene kwam uit sous, de ander uit glaha en de ander uit Andalousie, en zo maar door.dus met andere woorden elk dchar heeft een andere oorsprong of dat waar is dat weet ik niet.Maar hoe kunnen ze dan tot een stam behoren. een stam betekent hetzelfde voorvader of niet?
Ik hoop dat ik hier wat wijzer van kan worden.
alvast bedankt voor de reacties.   

ibbourhouten

hallo ik ben ook van ait teft ben van belgie ben daar geboren ik wil graag in kontakt komen ok salalam

MBTiza

De Aith Mazdui, Aith Yitteft, Imarnisen, Aith Boufrah, Mestasa zijn allen gewoon geheel of gedeeltelijk gearabiseerd. De stammen rondom hen zijn namelijk allemaal van oorsprong Imazighen, de Aith Wayagher, Ibbequyen en Aith Ammart in het oosten, en de Sinhaja Srir stammen (Zarqat, Aith Khannus, Aith Seddat, Ketama, Aith Bshir, Aith Bouchibt) in het westen.

ibbourhouten

slm ik ben ook van ait itefte van de streek van ibborhouten heb familie wonnen daar
slm abdelmalik

ibbourhouten

slm ik ben een arifi spreek berbers ken je de dorp ibbourhouten dat is op de weg van
M"rika ken je aggarom de streek  ik ben van belgie van waar ben je in ait tefte
schoukran ikwilo zo vee mensne leren kennen van daar tot mails slm