EU wil akkoord met Marokko over migratie

Gestart door athsaynou, 14/03/2006 om 12:39:52

athsaynou


BRUSSEL -  De Europese Unie heeft gisteren bij Marokko aangedrongen tot een akkoord te komen over een regeling over het opnemen van migranten die illegaal via Marokko naar Europa zijn gekomen.

Voorzitter José Manuel Barroso wees de Marokkaanse premier Driss Jettou op de grote zorgen onder de EU-lidstaten over de controle op de migratie naar Europa via het Noord-Afrikaanse land.

Jettou zei dat Marokko er geen problemen mee heeft dat zijn eigen inwoners terugkeren, maar vindt dat Europa andere migranten direct moet terugsturen naar hun land van herkomst, en niet via Marokko.

Eind vorig jaar bestormden duizenden Afrikanen de hekken rond de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla in Marokko. Jaarlijks vinden velen de dood bij de overtocht van Marokko naar het Europese vasteland.

Marokko klaagt dat het in zijn eentje moet strijden tegen dit in zijn ogen regionale probleem. Jettou wil in samenwerking met Spanje op 10 en 11 juli een Europees-Afrikaanse conferentie organiseren over de migratieproblematiek.

Reuters-volkskrant.


athsaynou

Oke.
Ik vond dit erg goed, dat er naar hulp en samenwerking wordt gezocht. Hoop dat er positieve schot in zit.

Izwan

Citaat van: Extremist op 14/03/2006 om 12:43:05
Oke.
Ik vond dit erg goed, dat er naar hulp en samenwerking wordt gezocht. Hoop dat er positieve schot in zit.
Bedoel jij dat Marokko het vuil van EU moet opruimen. Je kunt over samenwerking praten pas als er twee of meer gelijkwaardig partijen zijn.

Memma

Citaat van: Izwan op 14/03/2006 om 21:05:26
Citaat van: Extremist op 14/03/2006 om 12:43:05
Oke.
Ik vond dit erg goed, dat er naar hulp en samenwerking wordt gezocht. Hoop dat er positieve schot in zit.
Bedoel jij dat Marokko het vuil van EU moet opruimen. Je kunt over samenwerking praten pas als er twee of meer gelijkwaardig partijen zijn.

Klopt, Marokko en Noord-Afrika in het algemeen worden door de EU gebruikt als hun vuilnisbelt. Terwijl deze ''vuilnisbelten'' niks te bieden hebben aan de migranten en alle schuld op hen krijgen bij de behandeling die ze krijgen (wil hiermee de slechte  behandeling overigens niet goed keuren).
Dit is zo een beetje vergelijkbaar met de tijd waar Australie nog een Britse kolonie was en al het ''uitschot'' daar naar toe werd gebracht. Zo is duidelijk hoe het neo-kolonialisme nog leeft in Afrika.

Izwan

Half miljoen immigranten bereiden in Mauretanië vlucht naar Europa voor. (#)
Honderden Afrikaanse kandidaat- immigranten zijn gisteren op Tenerife gestrand.

De autoriteiten kunnen er de aanhoudende toevloed niet aan. Minstens een half miljoen kandidaatimmigranten wachten in Mauretanië op een gelegenheid om naar Europa te reizen.

Twee boten met 99 illegalen kwamen gisteren op Tenerife aan, terwijl de kustwacht een derde boot ontdekte met nog eens meer dan veertig mensen. Een groep van nog eens 200 nieuwe immigranten werd voor de kust van het eiland gearresteerd. Onder hen waren vrouwen en kinderen. Volgens Portugese mediaberichten probeerden de Kaapverdische marine-autoriteiten ook een boot te bergen met minstens tien dode lichamen. Een Turks vrachtschip zag het vaartuig ronddobberen en sloeg alarm.

De autoriteiten op Tenerife vragen aan de Spaanse regering en de EU om hulp. De opvangcentra voor asielzoekers zitten er nokvol. Tenerife wil vooral dat Mauretanië aangemaand wordt tot maatregelen.

Tot nu toe reisden kandidaat-immigranten meestal via Marokko, maar onder druk van de EU heeft Rabat mensensmokkel zwaar aangepakt.

Mauretanië is de nieuwe startbasis voor de vluchtelingen, die voor velen fataal afloopt. Op basis van regeringsbronnen, diplomaten en internationale organisaties schrijft de Spaanse krant El Paيs dat het aantal mensen dat in Mauretanië aan geld probeert te komen voor de tocht naar Europa, veel hoger is dan geschat. Men dacht dat het om 15.000 migranten ging, maar het moeten er minstens 500.000 zijn.

Het woestijnland heeft dan ook 2.400 kilometer grenzen die moeilijk te controleren zijn. De route naar Europa gaat via de Spaanse Canarische Eilanden, waar dit jaar al meer dan 2.400 Afrikanen arriveerden, bijna de helft meer dan tijdens heel 2005.

De Mauritaanse Rode Halve Maan schat dat de afgelopen vier maanden minstens 1.000 immigranten verdronken zijn tijdens hun tocht naar Europa. Mauritanië heeft “onmiddellijke” nieuwe maatregelen aangekondigd tegen elke illegale immigratie, inbegrepen strengere grenscontroles en tijdelijke onderkomens voor immigranten. Volgens El Paيsslapen de meeste immigranten in openlucht of in krottenwijken. (BDB)

zagano

Citaat van: wadayitseda3 op 14/03/2006 om 12:40:22
zie oa http://www.amazigh.nl/aforum/index.php?topic=8963.0
SELEM ALS IK DIE PREMIER WAS  ZOU IK EERST 10 JOINTJES ROKEN ,,TIJD OVERLATEN GAAN EN LAAT ZE ''ZELF MAAR OPLOSSEN ,,DOE MAAR EEERST IETS AAN ALLE ARMOEDE EN HONGER ,WERK GELEGENHEID EN SCHOLING DAN GEEF IK ONZE DIRHAM UIT ALS ER WAT VAN OVER BLIJFT [VOOR T EU PROBLEEM]ALS IE ER DAN NOG IS VOOR DE MAROC BEVOLKING DE REST VAN DE AFRICANEN IS VOOR EEN LATRERE ZORG ZIJ ZIJN EVEN BELANGERIJK MAAR DAN BEN JE WEL VAN JE EIGEN VOLK AF DIE T HARDST NODIG HEBBEN VOOR EEN GOEDE ONTWIKKELING VAN T LAND DUS PREMIER MOET DAAR NIET OP IN GAAN ,LAAT DIE EURO MAAR BETALEN ONZE DIRHAM IS NIETS WAARD ,,DIE IS VOOR ONZE NIETS HEBBENDE VOLK MENEER DE PREMIER .ZO DENK IK EROVER DUS LAAT EU MAAR MET GELD KOMEN  EN T MATERIAAL DAN PRATEN WE VERDER!!!!!!!!!!

athsaynou

Illegalen overspoelen Canarische Eilanden

SANTA CRUZ - Spaanse ministers houden maandag een spoedzitting na een ongekende toevloed van bootvluchtelingen op de Canarische Eilanden. Madrid reageerde op een noodkreet van de regionale autoriteiten zondag.

Afgelopen weekeinde bereikten ruim negenhonderd illegale immigranten de populaire vakantiebestemming. Het was de grootste golf asielzoekers tot nu toe dit jaar.

Sinds vrijdag onderschepte de politie dertien boten met vluchtelingen die waren vertrokken van de Afrikaanse westkust. Onder de illegalen waren ruim dertig kinderen en jongeren.

Immigranten
Het Rode Kruis heeft in de badplaats Los Cristianos op Tenerife een centrum ingericht om de immigranten te verzorgen. Omdat de opnamecentra overvol zijn, is een groot deel van de Afrikanen opgevangen in een kazerne van het Spaanse leger. Sinds begin dit jaar bereikten 5000 illegalen de eilandengroep.