Hoofdmenu

de verkiezingen

Gestart door Azjdhiedh, 01/03/2006 om 23:57:52

Azjdhiedh

Minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken heeft vandaag de Nederlandse moslimgemeenschap een pluim gegeven omdat ze zich actiever inzetten om radicalisering van jongeren in eigen kring te voorkomen. In september 2005 leverde de VVD-bewindsman nog kritiek op de moslims, omdat de gematigden onder hen te stil waren. Daardoor zouden radicale krachten vrij spel hebben.

Volgens Remkes zijn er in het afgelopen jaar gesprekken gevoerd met besturen van moskeeën die als radicaal bekend staan. Een aantal daarvan heeft de toon gematigd.

Remkes sprak vandaag op een congres in Den Haag over terrorismebestrijding op lokaal niveau. Daarbij zei hij ook dat internet steeds belangrijker wordt voor radicale moslims om hun ideeën te verspreiden.

Radicale islamitische internetters spelen met one-liners over de radicale islam vooral in op de gevoelens van allochtone jongeren van de tweede en derde generatie. De invloed van het internet op radicalisering zou al groter zijn dan die van moskeeën en islamitische verenigingen.de verkiezingen (2007) komen eraan dus er moet zoveel mogelijk islamitisch stemvee worden binnengehaald.

ameziane

En Marco Pastors heeft zijn excuses aangeboden, inderdaad...het is verkiezingstijd

Pastors: excuses aan moslims
Van onze verslaggever Ron Meerhof

DEN HAAG -  Zes dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam excuses aangeboden ‘aan iedereen die we ten onrechte beledigd hebben’. Volgens Pastors heeft hij zich als Rotterdamse wethouder meermalen ongenuanceerd uitgelaten
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article234879.ece?source=rss

mara

Ze azen allemaal op die 'moslimstemmen'...en na 7 maart spreken ze weer van een stelletje tuig ::) mooi niet dat dat soort idioten mijn stem krijgen...

Tikinas

Citaat van: ameziane op 02/03/2006 om 14:53:18
En Marco Pastors heeft zijn excuses aangeboden, inderdaad...het is verkiezingstijd

Pastors: excuses aan moslims
Van onze verslaggever Ron Meerhof

DEN HAAG -  Zes dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam excuses aangeboden ‘aan iedereen die we ten onrechte beledigd hebben’. Volgens Pastors heeft hij zich als Rotterdamse wethouder meermalen ongenuanceerd uitgelaten
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article234879.ece?source=rss

Leefbaar Rotterdam daalt in de peiling.

Als er nu gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn, zou Leefbaar Rotterdam acht zetels verliezen. In 2002 kreeg de partij nog 17 zetels.

ADiel

Wat ben je voor malloot als je ongepaste uitlatingen doet over een bepaalde doelgroep en vervolgens die zelfde groep op straat aanspreekt om stemmen te winnen.

mara

Citaat van: Tikinas op 02/03/2006 om 21:43:36


Leefbaar Rotterdam daalt in de peiling.

Als er nu gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn, zou Leefbaar Rotterdam acht zetels verliezen. In 2002 kreeg de partij nog 17 zetels.
Citeer
Gisteren zouden ze, volgens nova, 15 zetels halen...

..........

wat is tegenwoordig nog het verschil tussen die leefbaren, vvd, cda, pvda?
allen willen het zelfde alleen draait de ene er lang om heen en de andere(leefbaar) is direkt ???
SP is dan de enige die echt anders is als hen

Izwan

Van Aartsen gooit handdoek in de ring

Uitgegeven: 8 maart 2006 07:02
Laatst gewijzigd: 8 maart 2006 08:51

DEN HAAG - Jozias van Aartsen is opgestapt als fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer. Hij deed dat in de nacht van dinsdag op woensdag wegens de teleurstellende uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen voor de liberalen. De VVD zakte van 1374 naar 1246 gemeenteraadszetels, waar gehoopt was op een kleine winst.

Van Aartsen geeft woensdag om 11.00 uur een persconferentie, waarschijnlijk in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Het aftreden van de fractievoorzitter werd bekendgemaakt door zijn woordvoerder.


Volgens de zegsman heeft de VVD-leider zijn besluit op eigen initiatief genomen. "We hebben intensief en met een grote eensgezindheid campagne gevoerd. Het resultaat is van ons allemaal.

Verantwoordelijkheid

Maar er is maar één die de gezamenlijke verantwoordelijkheid op zich kan nemen. En dat ben ik", aldus Van Aartsen in een persverklaring.

Hij blijft volgens zijn woordvoerder wel actief in de Tweede Kamer na zijn terugtreden als fractievoorzitter. Totdat een nieuwe fractievoorzitter is gekozen, neemt Bibi de Vries, de huidige vice-fractievoorzitter, de honneurs van Van Aartsen waar.

Redelijk positief

Van Aartsen toonde zich tijdens de verkiezingsavond nog redelijk positief over een ANP/NOS-peiling van Maurice de Hond die uitwees dat bij landelijke verkiezingen de VVD slechts twee zetels zou verliezen. Op grond van het onderzoek zou de partij in de Tweede Kamer van 28 naar 26 zetels gaan. Coalitiegenoot CDA zou 13 van zijn 44 Kamerzetels kwijtraken en D66 zou teruggaan van 6 naar 4.

De liberale fractieleider vond de cijfers best meevallen, omdat in eerdere peilingen een grotere achteruitgang werd voorspeld. Van Aartsen: "Gemeenteraadsverkiezingen zijn altijd moeilijk voor de VVD. We verwachten nooit een geweldige uitslag. De raadsverkiezingen zijn sowieso heel moeilijk voor de regeringspartijen. Wij zijn nog het meest stabiel."

Bijzonder jammer

Vice-fractievoorzitter Bibi de Vries van de VVD noemde het opstappen van fractievoorzitter Van Aartsen woensdagmorgen "bijzonder jammer". De Vries stelde dat ze het wel had zien aankomen. Aan het begin van de nacht van dinsdag op woensdag was De Vries nog betrokken geweest bij overleg over de positie van Van Aartsen.

"Hij heeft voor zichzelf consequenties willen trekken", zei De Vries. "Hij gaat ergens voor, maar dan wil hij ook wel wat binnen halen. De uitslag viel gewoon erg tegen. Er is sprake van verlies en er was gehoopt op een kleine winst."

Van Baalen: 'Ik heb hem hoog zitten'

Prominent VVD-parlementeriër Hans van Baalen zei woensdagmorgen dat hij het zeer betreurt dat fractievoorzitter Van Aartsen is opgestapt. "Het is triest als mensen als Van Aartsen het veld moeten ruimen. Ik heb hem hoog zitten", aldus Van Baalen, die het nieuws via de media vernam.

De vroegere campagneleider van de VVD zei dinsdag nog dat hij het onnodig vond dat er koppen zouden rollen bij een negatief verkiezingsresultaat voor zijn partij. Volgens Van Baalen heeft vanuit de VVD-fractie niemand aangedrongen op het vertrek van Van Aartsen...........

Het gaat uitstekend met de VVD, een afdelingshoofd van de VVD vind het nutteloos dat het kabinet nog blijft, hij vind dat ze beter kunnen opstappen

Van Aartsen heeft nooit de hele macht gekregen en was dus een waardeloze partij-begeleider
Met vrijwel geen enkele vat op zijn partij en met deze verliezen en gigantische winst voor de PVDA is er weinig andere keus
Hij staat als zogenoemde leider van de VVD al heel lang in zn hempje en wat kon hij anders dan een einde maken aan het ''voor aap staan''