PVDA tegen boutaleb als burgemeester

Gestart door iensie, 21/01/2006 om 12:19:21

iensie

de partij van de alochtonen ziet nu ook na bolkestein dat een gekozen burger vader
mogelijk een allochtoon wordt in de grote steden

en boutaleb onze nep amazigh maakt een grote kans om gekozen te worden want amsterdan telt ongeveer 50% aan allochtonen

PVDA wil voor voor boutaleb niet dat hij verder komt dan een knuffel allechtoon


bron nu.nl
PvdA tegen voorstel Pechtold gekozen burgemeester

Uitgegeven: 21 januari 2006 11:28
Laatst gewijzigd: 21 januari 2006 11:47
DEN HAAG - De PvdA is tegen het jongste voorstel van minister Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing) voor opname in de Grondwet van de rechtstreekse verkiezing van de burgemeester. Daarmee lijkt invoering van de gekozen burgemeester opnieuw te sneuvelen, nadat dat vorig jaar al eens gebeurde in de Eerste Kamer. Tweede Kamerlid Dubbelboer bevestigde een bericht in De Telegraaf van zaterdag.

Nu wordt een burgemeester benoemd door de Kroon. Het kabinet wil daar een eind aan maken en heeft daartoe in december bij de Kamer een wetsvoorstel tot grondwetswijziging ingediend. Voor definitieve invoering moet dat eerst een gewone meerderheid krijgen in de huidige Eerste en Tweede Kamer en na Tweede Kamerverkiezingen een tweederde meerderheid in beide Kamers. Dat is zonder steun van de PvdA onmogelijk.

De PvdA is het volgens Dubbelboer "al dertig jaar" eens met D66 om de kroonbenoeming uit de Grondwet te halen. Maar met het voorstel van de D66-minister om de door de bevolking gekozen burgemeester vervolgens in de Grondwet op te nemen, kan de PvdA principieel niet instemmen. Bovendien wil de PvdA juist een door de gemeenteraad gekozen burgemeester.

Ramkoers

Dubbelboer: "Pechtold is op ramkoers en het enige resultaat is dat de kroonbenoeming uiteindelijk gewoon in de Grondwet overeind blijft. Dit is stom van Pechtold, hij had de twee elementen moeten splitsen."

Voor de PvdA is het belangrijkste dat de kroonbenoeming uit de Grondwet wordt gehaald. Wat daarvoor in de plaats moet komen, moet inzet worden bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen, die voor mei 2007 staan gepl

Sa3ieD

ik ben er ook tegen. Ik vind het alleen maar logisch dat de PvdA ertegen is, met het steeds meer rechts worden van Nederland zou ik als sociaal democraat ook tegen een gekozen burgemeester zijn. Burgemeesters worden nu aangesteld kijkend naar hun capaciteiten, en zo hoort het.

ameziane

Dus de PvdA is tegen de gekozen burgemeester om Aboutaleb dwars te zitten? En hoe kom je daarbij dat zij hem niet als burgemeester willen, wat is jouw bron?

iensie

mijn bron is bolkestein in buitenhof die heeft duidelijk gezegd dat het geen goed iedee dat er een gekozen burgemeester komt omdat in grote steden allochtonen de meerderheid vormen

aangezien ik een beetje de PVDA ken zal het ook zo bij hun zijn


masanisa

waar haal je deze onzin vandaan?
Aboutaleb is de Beste Amazigh waarop wij trots moeten zijn. Hij is een echte Amaigh sociaal democraat.............