Francisco Franco: van miltair tot staatsman

Gestart door abrid, 14/12/2005 om 12:15:46

abrid


abridGeneraal Franco. Hij is opgeklommen in de Rif. Zijn latere lijfwacht zou ook alleen uit Riffijnen bestaan. Hij zou zijn burgeroorlog nooit hebben gewonnen zonder inzet van Riffijnen.

MBTiza

Citaat van: abrid op 14/12/2005 om 12:16:26


Generaal Franco. Hij is opgeklommen in de Rif. Zijn latere lijfwacht zou ook alleen uit Riffijnen bestaan. Hij zou zijn burgeroorlog nooit hebben gewonnen zonder inzet van Riffijnen.

De broertje van mijn opa heeft van 1936 tot 1955 in het Spaanse leger gezeten.

athsaynou


athsaynou


athsaynou

#5


Zwaait naar de menigteathsaynou

#6


Spaans generaal, maakte na een militaire opleiding snel carrière in Spaans Marokko in de strijd tegen de Rif-Kabylen.


athsaynou

Citaat van: abrid op 14/12/2005 om 12:16:26

Generaal Franco. Hij is opgeklommen in de Rif. Zijn latere lijfwacht zou ook alleen uit Riffijnen bestaan. Hij zou zijn burgeroorlog nooit hebben gewonnen zonder inzet van Riffijnen.

Na het dodelijk ongeluk van aanvoerder generaal Sanjurjo kreeg generaal Francisco Franco de leiding pas toch?

athsaynouFranco in gezelschap van kerkelijke hoogwaardigbeidsbekleders. Het gezelscbap brengt de falangistengroet na een herdenkingsdienst voor José Antonio Primo de Rivera.

athsaynouVertrek uit Barcelona, 1936.Een anarchistische militie gaat naar het front.

Hadou

Citaat van: abrid op 14/12/2005 om 12:15:46


Hier poseert ie met Hitler.
Deze foto stond ook in mijn geschiedenis boek van basisschool 1985.

ameziane

Een rare man is dat! Ik zag een tijdje terug een docu over hem op de Belgische tv. Zijn dochter mocht de Spaanse jeugd toespreken via tv. 'Wat zal ik zeggen?', vroeg het meisje. 'Wat je maar wil', antwoordde Franco. Toen het meisje sprak bleek het propaganda te zijn voor het Franco-regime, dat vaderlief in haar hoofd had ingestampt.

ameziane

Volgende maand worden 3 schilderijen van hem geveild; startprijs: 9000 Euro. Hij schilderde ze tijdens zijn verblijf in Marokko.

Salen a subasta tres óleos de Francisco Franco
 
Se trata de tres cuadros coloristas, firmados con el pseudónimo de Gironés, que recogen escenas cotidianas de Marruecos
ELPAIS.es / EFE  -  Madrid
ELPAIS.es  -  Gente - 07-03-2006
       

La única actividad artística conocida de Francisco Franco Bahamonde (El Ferrol, 1892 - Madrid 1975) era hasta ahora la escritura. Sin embargo, una subasta que se celebrará en abril permitirá descubrir otra de sus facetas creativas: la pintura. Se trara de tres óleos coloristas y costumbristas pintados en Marruecos por el dictador, cuya destreza no pasa de aficionado.

La empresa Arte, Información y Gestión, radicada en Madrid y en Sevilla, sacará a subasta, el próximo 5 de abril, en la capital andaluza los tres lienzos, con un precio de salida de 9.000 euros cada uno. En el precio de tasación de las obras se ha tenido en cuenta "el valor del personaje más que el valor artístico de los óleos ", según ha explicado Ramón García, director de Arte, Información y Gestión.
http://www.elpais.es/articulo/elpporgen/20060307elpepuage_3/Tes/Salen%20a%20subasta%20tres%20%F3leos%20de%20Francisco%20Franco


Izwan