Zijn moren imazighen?

Gestart door Izwan, 02/12/2005 om 10:28:07

Izwan

Beste Za3ma,
Je wilt geen antwoord geven.
Je kwam met een site die beweren dat Marokko door een zwart ras was bewoond en  dat Moren  ook zwart waren…... Het is me niet duidelijk waar hun beweringen op baseren. Dat mooie schilderij is achteraf bedacht (1878). Ik kan deze niet als bewijs gebruiken…. Sterker nog, er zijn  schilderij die de Moren voor zichzelf hebben gemaakt, die anders eruit zien. http://www.hukam.net/family.php?fam=101

Het is ook onjuist dat Mauri een Griek woord zou zijn, want Mauri is van het woord Mauritanië afgeleid. Mauritanië is ontstaan na het val van Amazighe rijke onderleiding van koning Syphax en Carthago rijke.  Dit woord is dus niet door Grieken bedacht, want Grieken noemde ze ons Libiër. Daarvoor wordt het koninklijke van Massinissa (huidige Algerije, Tunesië en een gedeelte van Libië als Numidië genoemd en of de koning van de stam Massylians genoemd.
Het westelijke gedeeld (huidige Marokko) was Syphax koninklijk. Hij werd de koning van de stam  Masaeisylians genoemd en of de koning van berbers genoemd. Tegelijkertijd wordt gemeld dat het woord berbers door Arabieren is bedacht. Mijn vraag is als de Arabieren het woord berbers hebben bedacht, waarom werd gemeld dat Syghax de koning van berbers genoemd? Want  Arabieren zijn eeuwen later naar Noord Afrika gekomen.  
Wat betreft het verhaal van Hannibaal wordt er ook  mee gespeeld. Het is bekend dat het leger van Hannibaal  bestond uit het leger van Massinissa en het leger van Syphax. Het was de eerste keer en de laatste keer dat deze twee Imazighen koningen een eenheid hebben gevormd en het Romeinse rijk kapot hebben gemaakt. Helaas dat ze later elkaar hebben afgemaakt en zo kwam het lot van Imazighen in de handen bij de Romeinen terecht.
De Romeinen hebben de geschiedenis van Imazighen vernietigd. Ze hebben nieuwe namen voor Imazighen bedacht. Ze hebbenTamazgha in provincies verdeelt. Ze hebben alles wat in Tamazgha gevonden vernield. Waar zijn de boeken van Carthago rijk gebleven? Het is wel bekend dat ze in de stad Carthago een Bibliotheek hadden. Waarom is er niets ervan overgebleven? Waarom verwijzen ze  altijd naar Romeinse en of Griekse historicus? Waar zijn de Carthago en finiciers Historicus gebleven? Zij hebben samen met Imazighen gewerkt.
Wie heeft die Romeinse en Grieks boeken waar ernaar verwijzen wordt in beheer?.
Toen de Christenen in Spanje aan de macht kwamen hebben ze ook geprobeerd om alle sporen van Moren weg te vegen. Waarom hebben ze alle Arabische boeken die zij tegenkwamen verbrand?  Waarom gebruikten ze verschillen namen voor Imazighen?…….  

De site die jij geplaatst hebt gebruiken de volgende tekst als bron:
Circa 46 B. C., the Roman army entered West Africa where they encountered black Africans whom they called ‘Maures’ from the Greek adjective mauros, meaning dark or black.” Traditionally, the Moors were the African people who occupied northwest Africa, or present-day Morocco and Mauritania.
http://ri.essortment.com/whoweremoorsi_ogk.htm
In 218, brak de oorlog tussen Carthago en Rome uit. Het leger van Syphax samen met de leger van vader van Missinissa (Gala) onderleiding van Hannibaal hebben Romeinen aangevallen.
In 213 v.c. besloot Syphax een alliantie met de Romeinen om  Numidia en Carthago aan te vallen. Roman militaire adviseurs hielpen Syphax om zijn troepen op te leiden…..
Hoe komen ze nu eraan dat romeinen pas rond 46 v.c. de bevolking van Marokko hebben ontmoet……
De ontmoeting met Syphax en zijn volk was eerder plaats gevonden. Syphax en zijn stam werd bekend als blanken.
http://www.livius.org/su-sz/syphax/syphax.html

Imazighen zijn een volk die altijd in Tamazgha hebben gewoond. Ze zijn bloedverwanten. Er wordt beweerd dat in Egypte bewijzen hebben gevonden dat Egyptenaars en Imazighen hetzelfde voorvaders hadden. Verder zijn wij noch Arabieren, noch Europeanen, noch joden en nog zwarten. Iemand die iets anders bewijst dient met een geloofwaardig  bewijs komen.

abrid

Je kwam met een site die beweren dat Marokko door een zwart ras was bewoond en  dat Moren  ook zwart waren…... Het is me niet duidelijk waar hun beweringen op baseren. Dat mooie schilderij is achteraf bedacht (1878). Ik kan deze niet als bewijs gebruiken…. Sterker nog, er zijn  schilderij die de Moren voor zichzelf hebben gemaakt, die anders eruit zien. http://www.hukam.net/family.php?fam=101


Izwan je slaat de spijker op z'n kop! Niet te veel aannemen en een zelfonderzoek zoals Izwan hier doet is zeker aan te raden. Ik lees je stukken aandachtig door.

abrid

Wat ik weet van Carthago is dat het met de grond gelijk is gemaakt incl. de bibliotheek.
Een andere vraag. De bibliotheek van Alexandrië door wie is deze vernietigd want er schijnt daar ook veel info. over Imazighen te zijn geweest.

Izwan

#48
Citaat van: abrid op 12/12/2005 om 12:12:22
Wat ik weet van Carthago is dat het met de grond gelijk is gemaakt incl. de bibliotheek.
Een andere vraag. De bibliotheek van Alexandrië door wie is deze vernietigd want er schijnt daar ook veel info. over Imazighen te zijn geweest.
Helaas, heb ik me nooit in Alexandrië bibliotheek verdiept.

rif-boe3iash