' Monster' maakt jonge moslims bang

Gestart door Thadbath, 15/10/2005 om 13:12:48

Izouran

In welke monster verandert een Pakistaanse man als hij weigert om knoflook snuiven?

Tamza


Izouran

#47
sjow heey ze heeft het wel duidelijk op de neus gemunt.

Van Pakistanen blijf je af!!

Samariaan

Citaat van: Tamza op 15/10/2005 om 18:00:36
Deze vrouw met kinderen veranderde plotseling in een hondmonster toen ze niet op tijd het gebed verrichtte:
ey die doet me denken aan die hond van The Never Ending Story, al dan niet zonder witte haren.


Over urban myths gesproken, vroeger vertelde me altijd iemand in Arif het verhaal van een vrouw die haar kont afveegte met brood, en daarom in een slang of aap veranderde. Vond t altijd een heel erg eng verhaal, heeft me wel geleerd boord te respecteren...

*****

Het broodje poep verhaal van mn vriend (Tetouan maar wortels Wayager)was ook over een vrouw die haar kont had afgeveegd met brood. (hoe kom je op het idee, al die kruimels aan je reet, maar goed).
Het brood had ze daarna in een raamkozijn gelegd (buitenkant huis).
Ze werd al snel heel arm en toen moest ze om niet dood te gaan van de honger dat inmiddels gedroogde broodje poep eten. Beschuitje poep dus eigenlijk. Heeeeel raar verhaal.

Zijn er meer varianten bekend?

Tama

Citaat van: Thadbath op 15/10/2005 om 13:12:48
' Monster' maakt jonge moslims bang
Door ARJAN PAANS


BERLIJN - Een filmpje over een meisje dat de koran verscheurt, in brand vliegt en in een monster verandert.Het 'monster' van van de Australische kunstenares Patricia Piccinini.

Het per mobiele telefoon verstuurde filmpje over het monster-meisje heeft de interesse gewekt van de Duitse inlichtingendienst. Hoewel het mogelijk om een slechte grap gaat, sluit de dienst niet uit dat er een islamistische organisatie achter zit.

Onder jonge moslims in Berlijn heeft het filmpje veel onrust veroorzaakt. ,,Wij zijn de afgelopen weken geconfronteerd met kinderen die écht doodsbang zijn’’, zegt de Turkse jongerenwerker Hakan Aslan. Behalve met een afschuwelijk plaatje van een monsterachtig figuur worden de jongeren ook geconfronteerd met het verhaal over een meisje dat naar harde muziek luistert, terwijl haar moeder in de kamer ernaast uit de koran voorleest.

De moeder vraagt of de muziek wat zachter mag, maar het meisje zegt: ‘Hou zelf je mond.’ Daarna pakt ze het heilige boek en verscheurt het. Op dat moment vliegt het meisje in brand. Om haar te redden gooit de moeder een deken over haar heen. Als ze die weer wegtrekt, ziet ze dat het meisje in een monster is veranderd. Volgens het filmpje ligt het monster nu in een Nederlands ziekenhuis en wil haar familie dat ze met een injectie wordt gedood.

Hoe ongeloofwaardig ook, het filmpje heeft zijn effect niet gemist. Veel kinderen zijn doodsbang. In samenspraak met de politie, die werd gewaarschuwd door twee scholen, zal de Islamitische Federatie voorlichtingsbijeenkomsten scholieren komen uitleggen dat het verhaal niet waar is. De Berlijnse inlichtingendienst probeert te traceren wie het filmpje, dat ook in andere landen circuleert, heeft gemaakt en verspreid. Waarschijnlijk gaat het om een hoax, een nepmelding waar er op internet veel van circuleren.

Heel eenvoudig zal het wel niet worden de jongeren te overtuigen, zo blijkt vrijdagmiddag op een speelplaats in de Berlijn Kreuzberg. De anders behoorlijk stoere twaalfjarigen Tolga en Mohammed geloven nog steeds niet dat het verhaal een grap is.

,,Gelooft u dan niet dat het waar is?’’, vraagt Tolga. ,,Met Allah kun je alles verwachten’’, zegt Mohammed. Op advies van jongerenwerker Aslan hebben ze het filmpje snel van hun mobieltjes gewist. Wat er nu nog op staat, is minstens zo gruwelijk. Aslan: ,,Erg populair zijn op dit moment filmpjes van onthoofdingen of porno. Ik begrijp niet waarom ouders hun kinderen zulke telefoontjes cadeau doen.’’

Het ‘monster’ in het filmpje blijkt overigens een kunstwerk van de Australische kunstenares Patricia Piccinini, dat is geïnspireerd op genetische manipulatie. Piccinini zegt op haar website niets met het filmpje over het ‘vervloekte’ meisje te maken te hebben en ook geen toestemming voor te hebben gegeven.


Links:
http://www.patriciapiccinini.net/

Bron: http://www.ad.nl/multi-media/article37694.ece

doet me denken aan het
' theater stuk waf" van ayned denken

Tikinas

Citaat van: Tamza op 15/10/2005 om 18:00:36
Deze vrouw met kinderen veranderde plotseling in een hondmonster toen ze niet op tijd het gebed verrichtte:Dit jongetje kreeg 6 tepels en veranderde in een wezel omdat hij geen bismillah zei voor het eten:Zij was een hoer en luisterde nooit naar haar ouders, nu is ze een vleermuis geworden:Vergeet Michael Jackson niet, nadat hij voor de zoveelste keer naar zn kruis greep werd allah echt boos:Isefrawen

#52

Wat voor Lord of the Rings bullshit is dit? Ik heb zo'n echte hekel aan die film! Even een zwaar overtrokken veel te lang durende griefende kutsprookje verfilmen en daar alle centen van Hollywood insteken om de 'almachtigheid' van het blanke westen aan de wereld te showen... laat me aub niet kotsen!

Rwezna

Citaat van: Thadbath op 15/10/2005 om 13:12:48
Het ‘monster’ in het filmpje blijkt overigens een kunstwerk van de Australische kunstenares Patricia Piccinini, dat is geïnspireerd op genetische manipulatie. Piccinini zegt op haar website niets met het filmpje over het ‘vervloekte’ meisje te maken te hebben en ook geen toestemming voor te hebben gegeven.

Dat beeld doet me denken aan 'Witches' van Roald Dhal, wanneer die kinderen in muizen worden veranderd.

Idir

Citaat van: eskimo op 15/10/2005 om 13:19:35
ik sta echt versteld......

wat zou de drijfveer zijn voor de mensen die zulke onzin bedenken en verspreiden?


ach wat is een religie waard zonder "onverklaarbaarheden" en wonderen..... ;)