Hoofdmenu

Betoging Brussel

Gestart door tamassint, 04/06/2005 om 02:13:44

Idir

Citaat van: tamassint op 05/06/2005 om 02:32:55
Citaat van: Idir op 05/06/2005 om 02:29:56
Citaat van: tamassint op 05/06/2005 om 02:27:31
Citaat van: Idir op 05/06/2005 om 02:25:19


Heb je nog wat foto's?
Ja nog een paar maar ik kan ze niet erop zetten.

Hoezo niet? ::)

Ik er een kunnen opzetten maar de rest wil niet lukken.Jammer joh....

tamassint

http://img47.echo.cx/my.php?image=mvc004f5ai.jpg][/URL]
Kan er iemand helpen hoe ik  gewone (grote) photo's kan opsturen??? 
En niet zo iets!!!!!!

Sabadilla

Als je je fotos via imageshack uploadt dan moet je de "Direct link to image" (voorlaatste link) kopieren in je berichten, plaats er dan [img]http://je link[/img ] tussen

IdirJammer dat deze demonstratie niet op -> http://www.tawiza.nl/content/actueel.php?id=233&igg=actueel <- niet vermeld is!!

athsaynou

#19
Een vraagje hoeveel mensen waren er op afgekomen in Brussel?

Izwan

Brussels protest over nasleep aardbeving Marokko


tvb | Marokkaanse betoging in Brussel

Brussel | 11:38 | 06-06-2005 In februari werd de streek rond Al Hoceima in Marokko getroffen door een aardbeving. Vanuit het Westen werden massaal hulp, geld en medicijnen beloofd. Omdat die hulp maar niet kwam, protesteerde de plaatselijke bevolking, maar de overheid greep hardhandig in. In heel Europa wordt daartegen betoogd. Zaterdag was Brussel aan de beurt.


Meer dan honderd personen protesteerden zaterdag tegen de laksheid van Europa om financiële en materiële middelen te sturen naar het getroffen gebied in Marokko. In de schaduw van de Europese Commissie wordt geluisterd naar sprekers die het hebben over de duizenden slachtoffers en de 15.000 daklozen.

Weken na de  aardbeving was er nog steeds geen enkel konvooi met hulpgoederen aangekomen in de getroffen streek. De bevolking protesteerde maar de Marokkaanse politie greep met harde hand in. Tijdens de betoging zaterdag werden foto's getoond van betogers die in elkaar werden geslagen en wiens lichaam onder de littekens zit.

"Het is een antwoord op de rellen die er enkele dagen geleden waren in de regio van Tamassind, in de buurt van Al Hoceima, waar de aardbeving was. Het is ook een reactie op de methode die de overheid gebruikte om de betoging uiteen te drijven. Zij gebruikte volgens ons methodes uit een ver verleden," zegt Mohammed Boukourna (PS).

De bewoners van het rifgebergte in Marokko strijden al geruime tijd voor erkenning. Dit bergvolk is intussen uitgestreken over heel Noord-Afrika maar hun roep om politieke en culturele erkenning wordt steeds groter. Ze hebben zelfs een eigen vlag die uit de illegaliteit werd gehaald. "Het is de veruiterlijking van een Marokkaans volk, van een taal,  van een cultuur. Ze hebben het recht om zich uit te drukken en dat doen ze hier vandaag. De wil om zich te manifesteren is er altijd geweest, doorheen de literatuur, de kunst en de politiek. Het is goed dat dat kan gebeuren," aldus Boukourna (PS).

De Marokkanen zijn van plan om te blijven protesteren tot de beloofde hulp er is.

© TV-Brussel