De structuur binnen Riffijnse leger 1923-1927

Gestart door abrid, 22/04/2005 om 12:34:13

abrid


Met eenheden van 300 tot 500 man. Dit heette een tabur. Een tabur werd geleid door een qaid. De tabur werd weer onderverdeeld in 250, 100, 50,25 en 12 man en ieder z'n eigen qaid. Uiteindelijke verantwoordelijke was de Amir.

Ze werden betaald naar rang.  De rang werd aangegeven door de tulbanden die men droeg. De gewone soldaat had een groene tulband, officieren een rode. En allemaal genummerd. Op ieder tulband zat een nummer dat correspondeerde met een naam.

Deze informatie vond men op een dode Riffijnse soldaat met op zijn lichaam de reglementen van het Riffijnse leger.


Discipline was een must.

MBTiza

Discipline was inderdaad een must, niet bidden betekende een dag aan het front (ondanks dat je vrij was). Van een oude oom van hoorde ik ook dat m'n opa (ath yarhem sidi arebbi. in 1973) bijvoorbeeld en z'n broer wisselde, de ene periode vocht m'n opa dan weer zijn broer, zodat er altijd een man thuis was.

abrid

In deze regelementen werd opgenomen:

1. Strikte opvolging van bevelen.

2. Straffen die werden opgedragen ivm te laat zijn of afwezigheid.

3. Verantwoordelijkheid van de soldaten die dienst hadden dat ze altijd gewapend waren.

Er werden mensen aangwezen om de voedsel/materiaal voorraden in de gaten te houden. Er werd een betaalmeester(mutasarif) aangesteld die toezicht hield op soldijgelden dit was Si Muhamed Bu Jibar. tevens hield hij bij wie welke wapens had gehad.

Sa3ieD


abrid

Juist,

Dit komt uit het boek van C.R. Pennell, Country with Government and Flag. 1986

abrid

Citaat van: abrid op 02/05/2005 om 12:19:30
Juist,

Dit komt uit het boek van C.R. Pennell, Country with Government and Flag. 1986

Verder staan er meer reglementen die golden in het Riffijnse leger. Zo ook een lijst hoeveel men betaald kreeg. Dit ging per rang.

abrid