Lekkere extra's bij friet, vis of wat dan ook.

Gestart door Numidia, 18/04/2005 om 01:27:12

Numidia

Azul xawem,

Denjjer: Aubergine

1. Snijd de aubergine in plakjes en strooi er zout overheen.
2. Een eitje of twee in een schaaltje mengen.
3. Een beetje meel op een plateau.
4. Laagje olie in een koekepan.
5. De schijfjes in het ei deppen en dan door de meel halen en bakken in de olie.
6. Keukenpapier op een bord leggen en nadat de aubergine is gebakken erop leggen.

En klaar is Fattuc. :)

Tannemirt,
Numidia.

Tamza

Is dat niet gewoon tortilla a n3i taqqer3ect?

Samariaan

#2
of falafel?


Numidia

Citaat van: Tamza op 18/04/2005 om 01:28:03
Is dat niet gewoon tortilla a n3i taqqer3ect?

Lla cem, dat is dus friet bakken, eitje mengen, beetje koriander erbij en hup de koekepan in en een aardappeltaartje vormen.

Numidia

#4

Kullis: Bloemkoolroosjes

1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
2. Kook ze in water met zout of laat ze in een stoompan stomen.
2. Een eitje of twee in een schaaltje mengen.
3. Een beetje meel op een plateau.
4. Laagje olie in een koekepan.
5. De roosjes in het ei deppen en dan door de meel halen en bakken in de olie.
6. Keukenpapier op een bord leggen en nadat de bloemkoolroosjes zijn gebakken erop leggen.

Tamza

Citaat van: Numidia op 18/04/2005 om 01:29:01

Lla cem, dat is dus friet bakken, eitje mengen, beetje koriander erbij en hup de koekepan in en een aardappeltaartje vormen.

Ow, ok hahahahha. Klinkt wel lekker hartig. Ewa, wanneer kom je voor me maken, ik betaal je ass. Volgens mij ken jij heeeeeel erg lekker koken.

Numidia

Citaat van: Tamza op 18/04/2005 om 01:32:15
Citaat van: Numidia op 18/04/2005 om 01:29:01

Lla cem, dat is dus friet bakken, eitje mengen, beetje koriander erbij en hup de koekepan in en een aardappeltaartje vormen.

Ow, ok hahahahha. Klinkt wel lekker hartig. Ewa, wanneer kom je voor me maken, ik betaal je ass. Volgens mij ken jij heeeeeel erg lekker koken.

Je hebt nu het recept a tamcunt. ;)
Ik heb moedersrecepten in m'n koppie, maar of ik ze lekker maak?
Hangt af van m'n bui. :P

Samariaan

#7
ey wacht es even dit is een chinees gerecht, worden allerlei groenten op deze manier door de olie gehaald

Numidia

By the way, deg webrid:
We moeten gewoon een Timazighin-Kuzina-dag organiseren. :)
We maken en proeven het zelf.
Dus neen, Idir, jij mag geen proefkonijn zijn. ;)

Numidia

Citaat van: MohamedUK op 18/04/2005 om 01:35:43
ey wacht es even dit is een chinees gerecht, worden allerlei groenten op deze manier door de olie gehaald {wel  met bloem } .

Ook toevallig.
M'n oma is nooit in China geweest. :P

Tamza

Citaat van: Numidia op 18/04/2005 om 01:36:39
By the way, deg webrid:
We moeten gewoon een Timazighin-Kuzina-dag organiseren. :)
We maken en proeven het zelf.
Dus neen, Idir, jij mag geen proefkonijn zijn. ;)

Heel goed idee .... gooi het in de groep a.s. woensdag.  ;)

Numidia

Citaat van: Tamza op 18/04/2005 om 01:38:54
Citaat van: Numidia op 18/04/2005 om 01:36:39
By the way, deg webrid:
We moeten gewoon een Timazighin-Kuzina-dag organiseren. :)
We maken en proeven het zelf.
Dus neen, Idir, jij mag geen proefkonijn zijn. ;)

Heel goed idee .... gooi het in de groep a.s. woensdag.  ;)

Ad wenni netta. :)

Rwezna


Numidia

Trouwens, de bovenstaande groenten (aubergine en bloemkool) kunnen ook gewoon olie gebakken worden, zonder het ei en de meel.


Lezeres

Citaat van: Numidia op 18/04/2005 om 01:27:12
Azul xawem,

Denjjer: Aubergine

1. Snijd de aubergine in plakjes en strooi er zout overheen.
2. Een eitje of twee in een schaaltje mengen.
3. Een beetje meel op een plateau.
4. Laagje olie in een koekepan.
5. De schijfjes in het ei deppen en dan door de meel halen en bakken in de olie.
6. Keukenpapier op een bord leggen en nadat de aubergine is gebakken erop leggen.

En klaar is Fattuc. :)

Tannemirt,
Numidia.


Meel door paneermeel vervangen, is lekkerder.