Hagenaars willen kort geding voor aanhouding Bush

Gestart door Idir, 12/04/2005 om 23:37:27

Idir

Hagenaars willen kort geding voor aanhouding Bush

Uitgegeven: 12 april 2005 19:40
Laatst gewijzigd: 12 april 2005 22:01

DEN HAAG - Een groep Hagenaars heeft een kort geding aangespannen tegen de Staat om de Amerikaanse president Bush te laten oppakken zodra hij voet op Nederlandse bodem zet. Bush brengt begin mei een bezoek aan Nederland.

De eisers willen dat de staatsman wordt aangehouden wegens "talrijke grove schendingen van de Conventies van Genève".


Onder de groep eisers zijn het Haags Vredes Platform, de Haagse Stadspartij en een aantal Hagenaars op persoonlijke titel. Ook een aantal personen en organisaties die zich inzetten tegen onder meer de oorlogen die Bush heeft gevoerd en Guantánamo Bay, het Amerikaanse cellencomplex op Cuba, spannen het kort geding aan. Op 29 april buigt de rechtbank in Den Haag zich over hun verzoek.

De Hagenaars willen dat de rechtbank Bush in elk geval tot ongewenst persoon verklaart en hem verbiedt voet op Nederlandse bodem te zetten. Ze hopen dat Nederland, of een andere Staat, de president overdraagt aan het Internationaal Strafhof.

http://www.nu.nl/news/510690/11/Hagenaars_willen_kort_geding_voor_aanhouding_Bush.html

Tamza


Idir


Lâle

Heel mooi bedacht, helemaal terrecht, maar niet bepaald realistisch. Denken ze nou echt dat een land dat continue kruipt voor die griezel het lef heeft zoiets te doen? Het zou onze ondergang worden!
Maar ja, wie niet waagt wie niet wint, en sommige mensen verliezen de (harde) realiteit soms een beetje uit het oog!

Samariaan

#4
Dit klinkt misschien net zo onrealistisch als het wetsvoorstel dat door de Amerikaanse senaat ging dat beschreef hoe Amerikaanse soldaten die werden overgeleverd aan het Int Hogerechtshof  - een Hof dat niet door de US wordt erkend aangezien dit niet de immuumiteit van de Amerikaanse soldaten kon garanderen - bevrijd moesten worden door een militaire ingreep met behulp van Amerikaanse fergatten. Precies een militaire actie op Nederlandse bodem.

Hadou

Ze3ma ibouchran n ihoulandiyen azoun adh semghaan ixfensen.
mara innasen Bush: KLM, Shell, phililps adhefghen thamouth ennes.. adhbadhen dhi sawar

Lâle

Citaat van: MohamedUK op 13/04/2005 om 23:10:02
Dit klinkt misschien net zo onrealistisch het wetsvoorstel dat door de Amerikaanse senaat ging dat beschreef hoe Amerikaanse soldaten die werden overgeleverd aan het Int Hogerechtshof  - een Hof dat niet door de US wordt erkend aangezien dit niet de immuumiteit van de Amerikaanse soldaten kon garanderen - bevrijd moesten worden door een militaire ingreep met behulp van Amerikaanse fergatten. Precies een militaire actie op Nederlandse bodem.

Helaas is dat waarschijnlijk wel realistisch, aangezien de VS het gewoon voor het zeggen heeft. Ik heb het hier dus niet over gerechtigheid, maar over de harde waarheid.

miss.F.

Ik denk dat bush ze keihard in het gezicht uitlacht al is het alleen maar omdat hij het Internationaal strafhof niet erkent. Maar goed, niets mis mee met een poging wagen

Idir

Jullie moeten wel naar de publieke opinie kijken, want door deze rechtzaak worden "Ihulandiyen yetssan" toch wakker gemaakt..... Het hoeft niet direct de aanhouding van Bush te betekenen! Als de mensen in dit land wat kritischer naar het buitenland-beleid van NL en de VS gaan kijken is dat al een behoorlijke winst! (dit kan b.v. hun stemgedrag veranderen.... ) ;)

Trabandou

Er zijn zoveel demonstraties naast deze op poot gezet. Net of Bushje hiervan wakker zou liggen.

Idir

Citaat van: Numero1 op 14/04/2005 om 17:28:08
Er zijn zoveel demonstraties naast deze op poot gezet. Net of Bushje hiervan wakker zou liggen.

Hij hoeft er niet direct van te liggen, als de Nederlandse regering maar wakker van ligt...

Trabandou

Citaat van: Idir op 14/04/2005 om 17:34:00
Citaat van: Numero1 op 14/04/2005 om 17:28:08
Er zijn zoveel demonstraties naast deze op poot gezet. Net of Bushje hiervan wakker zou liggen.

Hij hoeft er niet direct van te liggen, als de Nederlandse regering maar wakker van ligt...

ZO simpel is het niet. Ik denk niet dat NL er van wakker gaat liggen, en vooral niet die Balk-Ellende. Heb je ooit gehoord van wereldpolitiek en economische belangen? Dat zijn dingen, die een prioriteit hebben.

mara

Citaat van: Idir op 12/04/2005 om 23:37:27
Ze hopen dat Nederland, of een andere Staat, de president overdraagt aan het Internationaal Strafhof.


Als je echt wilt lachen, dan wel hierom :)