UITKERINGSFRAUDE!!!!!!

Gestart door Tima (Gast), 04/09/2002 om 19:48:45

Tima (Gast)

AFGELOPEN WEEK STOND HET NOG IN DE KRANT:  
'MAROKANEN VERDACHT VAN UITKERINGSFRAUDE'

De Marokkaanse regering moet Nederlandse ambtenaren inzage geven in de kadasters in Marokko in het kader van onderzoeken naar bijstandsfraude.Dat zei premier Kok gisteren na het ministerberaad.
Het ministerie van Sociale Zaken onderzocht signalen dat Marokkanen die in Nederland een uitkering krijgen in Marokko onroerend goed bezitten, zonder dat zij dit opgeven. Zij zouden hiermee bijstandsfraude plegen. Het gaat volgens Sociale Zaken in ieder geval om enkele tientallen gevallen.
  

NOU MENSEN WELLICHT HEBBEN JULLIE ER OOK AL MEER OVER GEHOORD VAN DIT ARTIKEL! WAT VINDEN JULLIE?? HEBBEN DE NEDERLANDERS HET RECHT OM TE GAAN KIJKEN OF ONZE OUDERS DIE ZICH KROM HEBBEN GEWERKT VOOR EEN HUISJE IN MAROKKO, OF ZIJN JULLIE HET ER MEE EENS?? ben benieuwd naar jullie reacties, thalla

Farid

#1
Asalaam aleikum

ik woon in Belgie dus kan ik hier niet over meespreken. Maar ik zou het niet eerlijk vinden als ze het zouden doen, de nederlanders en belgen zijn toch grote fraudeurs. Ze zouden beter achter de grote vissen aangaan dan achter mensen die heel hun leven hebben gezwoegd voor de economie van nederland of belgie.Ik vind het totaal fout

Tima (Gast)

#2
ik ben het met je mee eens Farid! jammer dat er niet meer mensen reageren.. blijkbaar interseert het hen niet...

ithran

#3
Die onderzoeken worden niet gehouden voor mensen die hun hele leven hebben gezwoegd,en daarna een uitkering zijn gaan genieten.
Het gaat over mensen die in nederland wonen,en een huis hebben in marrokko .
dus niet mensen die arbeidsongeschikt zijn.
hoe halen jullie het in jullie hoofd om te denken dat nederland net zo harteloos is als marrokko

jamal.

#4
Azul

Héé, lomperds doe niet zo suf seg!

Ik zou zeggen profiteer maar zo veel je kan van al die Europeanen hier!!!!!!
En vooral niet gevoelig worden!!
Waarvoor denken jullie in godsnaam dat jullie zich hier bevinden!!

IFFIS (Gast)

#5
Salaam,

De laatste ontwikkelingen op het gebied van fraude met uitkeringen en de stopzetting van kinderbijslag kan enorme gevolgen hebben voor de Marokkaanen in nederland.

Als Nederland daadwerkelijk toegang tot de kadasterbestanden krijgt in Marokko, dan zullen ze merken dat er zich enorme bedragen (miljarden)aan onroerende goederen in Marokko bevinden(van Marokkanen in Nederland). Deze zijn niet opgegevn aan de fiscus en zijn aan de neus van de overheid. Deze gederfde belastingen zullen dan teruggevorderd worden.

O,o ik moet er niet denken aan de gevolgen die dit kan hebben voor de marokkanen hier. Niet alleen de mensen met een uitkering maar ook alle anderen.

Kijk uit voor de fiscus

Salaam

samad (Gast)

#6
Hollanda is weer eens onschuldige mensen aan het lastig vallen. Als mijn vader een huis van 3 hoog in Marokko heeft laten bouwen komt dat niet omdat hij 40 jaar de Nederlandse staat opgelicht heeft maar omdat hij 40 jaar lang zuinig geleefd heeft.

Toen hij hier nog alleen leefde werkte hij 16 uur per dag en 7 dagen per week om in Marokko een huis te kunnen kopen omdat hij wist dat hij niet in Nederland zou blijven wonen; Hij woont nu dus ook inmiddels in Arif.

NRC over de diplomatieke rel tussen Marokko en Hollanda:
http://www.nrc.nl/W2/Nieuws/2001/04/24/Opi/01.html

anwar

#7
Beste samad,

Ik ben helemaal met je eens. Ik heb vandaag een programma gezien dat over uitkeringsfraude ging(het lagerhuis). Er waren twee marokkanen uitgenodigd. Nou die marokkanen konden er wat hoor. Ze hadden heel goed gepraat. Ik was echt trots op ze. En vooral omdat ze imazighen waren.


sraam anwar,

Hassan

#8
Azul,

Je hebt helemaal gelijk Samad.
Die Nederlanders die in Belgie of waar anders gaa wonen die lichten de boel op.

Onze ouders zijn hier gekomen en hebben hard gewerkt. Ze willen een huisje voor de vakantie, en hun latere pensioen, inshallah.
Daarvoor hebben ze hier veel moeten opgeven. Het is echt niet makkelijk voor hun geweest en dat willen ze hun gewoon ontnemen.
De Nederlandse regering moet rekening houden met onze speciale situatie en de wetgeving aanpassen aan de realiteit!


kariate_n

#9
welke speciale situaties bedoel je azul,
moeten ze de marokkaanen anders behandelen of hoe zit het.
en trouwens wij willen niet een speciale behandeling krijgen wij moeten ons laten horen dat we er niet mee eens zijn.
het komt er op neer dat de nederlandse regering dit doet omdat het eindelijk goed gaat met de economie van marokko.
CiteerAzul,

Je hebt helemaal gelijk Samad.
Die Nederlanders die in Belgie of waar anders gaa wonen die lichten de boel op.

Onze ouders zijn hier gekomen en hebben hard gewerkt. Ze willen een huisje voor de vakantie, en hun latere pensioen, inshallah.
Daarvoor hebben ze hier veel moeten opgeven. Het is echt niet makkelijk voor hun geweest en dat willen ze hun gewoon ontnemen.
De Nederlandse regering moet rekening houden met onze speciale situatie en de wetgeving aanpassen aan de realiteit!


Sa3ieD

#10
hehehe Nederland bereikt hier echt niets mee en ik denk ook niet dat ze ver zullen komen, ze worden gelijk verjaagd uit marokko met stenen. En de marokkaanse regering verdiend zooooveel aan de marokkanen in europa dus waarom zouden ze de Nederlandse regering zo goed mogelijk helpen, ik zou het in ieder geval nooit doen.

groetjes

Hassan

#11
Azul a Kariate,

Ik bedoel dat de situatie voor Marokkanen anders is. Onze ouders zijn vanaf dat ze hier zijn bezig om te zorgen voor hun oude dag in Marokko. Ze wil een huis daar zodat ze daar met pensioen kunnen gaan.
Het nederlandse beleid is afgestemd op Nederlanders. Nederlanders hebben niet nog een vaderland waar ze terug willen keren op hun oude dag, en daar is het beleid op aangepast.

We leven in een multiculterele samenleving, er zijn verschillen. Daar moet rekening mee worden gehouden.


kariate_n

#12
het is hun recht om voor hun oude dag te zorgen maar daar moeten de marokkaanse jongeren geen gebruik van maken dat ze wanneer ze hun opleiding niet af maken meteen naar de  sociaal dienst gaan om een uitkering aan te vragen.
en dat is de druppel voor de nederlandse regering.
en ik zal je dit vertellen het blijft niet bij die uitkering.
een ander probleem die zal volgen is het hebben van twee nationaliteiten.
de regering zal ons dwingen om een nationaliteit te kiezen.
en dan wat volgt er nog meer.
wij geimigreerde marokkaanen zitten tussen twee vuren waarop gespeeld wordt door de nederlandse regering.
wij zullen moeten kiezen.
en wij zullen nogmaals moeten kiezen.
CiteerAzul a Kariate,

Ik bedoel dat de situatie voor Marokkanen anders is. Onze ouders zijn vanaf dat ze hier zijn bezig om te zorgen voor hun oude dag in Marokko. Ze wil een huis daar zodat ze daar met pensioen kunnen gaan.
Het nederlandse beleid is afgestemd op Nederlanders. Nederlanders hebben niet nog een vaderland waar ze terug willen keren op hun oude dag, en daar is het beleid op aangepast.

We leven in een multiculterele samenleving, er zijn verschillen. Daar moet rekening mee worden gehouden.iwa

#13
Dit is een stukje uit de Plaatselijke krant
'BN De Stem'  Omgeving Breda.

Lees en huiver:

'Profiteurs' tegen 'betweters'
Door Ferdi Schrooten

28 april 2001, Of het nu gaat om drugs, uitkeringen of gedetineerden, Nederland en Marokko hebben een moeizaam verstandshuwelijk. Na een korte opleving in de relatie is het weer helemaal mis. Wantrouwen en stereotypen regeren opnieuw. En dus hebben de 'criminele en onbetrouwbare profiteurs uit Noord-Afrika' het weer ouderwets aan de stok met de 'betweterige, hypocriete neokolonisten uit de polder'. 
 Â In Marokko rijden veel auto's die uit Nederland afkomstig zijn. Een afgedankte vrachtwagen van Van Gend en Loos zoekt zijn weg door het Marokkaanse Rifgebergte. (Foto Phil Nijhuis)


Over de slingerende, smalle wegen van het Rifgebergte tuft een vrachtwagen van Van Gend en Loos steil naar beneden door het stoffige landschap. Achter het stuur zit een Marokkaan, de trotse eigenaar van de in Nederland afgedankte wagen.

Het wemelt in en rond het Rifgebergte, de streek waar de meeste van de kwart miljoen Marokkanen in Nederland vandaan komen, van auto's uit de polder. De kentekens zijn inmiddels bijna allemaal Marokkaans: wit met daarop zwarte cijfers, letters en Arabische tekens. Maar wie goed kijkt ziet op de kunststof houder van de nummerplaat nog steeds de namen van een dealer in Aalsmeer of een garagebedrijf in Utrecht. En anders spreekt een Duinrell-sticker of de opdruk 'NL' wel boekdelen.

De wagens worden in groten getale naar Noord-Afrika gebracht, onder meer door de vele honderdduizenden Marokkaanse emigranten in West-Europa. Zij die daar een nieuw leven zijn begonnen, sturen geregeld geld en goederen naar de familie in het vaderland. 's Zomers komen ze zelf en masse in hun wagens op vakantie. In plaatsen als Berkhane, Driouch en Nador wordt dan een behoorlijk woordje Nederlands gesproken, zo nu en dan zelfs met een duidelijk Limburgs, Rotterdams of Brabants accent. Cafés en hotelletjes met namen als 'Amsterdam' en Holland' zijn ook veelzeggend.

Marokko zelf is meer dan blij met zijn emigranten. De geldelijke overmakingen uit het buitenland zijn jaarlijks goed voor drie é vier miljard gulden. Een deel daarvan is afkomstig van de 130 miljoen gulden uitkeringsgeld uit Nederland. Bovendien is de jaarlijkse thuiskomst een enorme impuls voor de toeristenindustrie, waarmee Marokko inmiddels tussen de twee en drie miljard gulden per jaar binnenhaalt.

De gevolgen zijn zichtbaar. Op allerlei plaatsen in het vanouds arme noorden wordt driftig gebouwd door remigranten, die hun oude dag willen slijten in hun geboortestreek.

"Kijk, daar achter. Allemaal huizen van Marokkanen in Nederland", zegt een oude man in een gehuchtje bij het plaatsje Ben Tieb. Vanaf zijn werkplaats, waar een handjevol monteurs in de schaduw auto's, brommers en motoren repareren, wijst hij naar enkele grote stenen kolossen. "Ze staan nu nog leeg, maar in de zomers komen de bewoners weer."

In het gehucht is alle ophef over de bijstandsfraude in Nederland nog niet bekend. Van enkele tientallen Marokkanen in Nederland is onlangs de bijstandsuitkering stopgezet, omdat ze voor meer dan 20.000 gulden aan onroerend goed in het vaderland bleken te bezitten. Om daar achter te komen zijn medewerkers van de Nederlandse ambassade in Rabat van september tot en met februari langs geweest bij de gemeentelijke kadasters. Het gevolg: een stevige rel tussen Nederland en Marokko. Inmiddels heeft Marokko de controleurs uit de lage landen alle toegang tot de kadasters ontzegd. De Marokkaanse autoriteiten geven vooralsnog geen krimp. Ze blijven erbij dat het onderzoek naar bijstandsfraude een schaamteloze inbreuk is op 's lands soevereiniteit. Marokko is als minderwaardig landje weer eens ouderwets door het neokoloniale Nederland in de hoek gezet.

Het lijkt op het nog steeds smeulende conflict over de Nederlandse gedetineerden in Marokko, van wie er nu nog zo'n zeventig onder allesbehalve florissante omstandigheden gevangen zitten. Eind 1999 kwamen Marokko en Nederland overeen dat Nederlandse gedetineerden overgeplaatst mochten worden naar Nederlandse cellen. De Nederlandse autoriteiten stootten de Marokkanen toen flink voor het hoofd door meteen na aankomst van de eerste zeven overgeplaatste gevangen op Schiphol iedereen op vrije voeten te stellen.Zonde


"Had Nederland die zeven nou maar op zijn minst nog een weekje vastgehouden", zegt Vera Hazelhoff Roelfzema, in Marokko vrijwilligster voor de Nederlandse reclassering. In Rabat en omgeving bezoekt zij geregeld Nederlandse gedetineerden. "Voor de achterblijvers was de Marokkaanse boosheid over de onmiddellijke vrijlating van die zeven een enorme klap. Die worden de dupe van zo'n botsing. Net als bij dat bijstandsconflict nu. Op zich moeten die twee zaken gescheiden worden gehouden, maar dit is Marokko. Hier tellen eer en schaamte veel meer dan de nuchterheid en regeltjes van Nederland. Nederland mag dan formeel wel gelijk hebben, maar met dat betweterige kom je er in Marokko niet altijd."

Dat denkt ook dr. Herman Obdeijn, die als docent Noord-Afrikaanse geschiedenis aan de universiteit van Leiden geregeld in Marokko te vinden is. "Het is zonde. Sinds de dood van koning Hassan II twee jaar geleden is het in Marokko allemaal wat vrijer geworden. Het land gaat onder zijn opvolger Mohammed VI ook meer naar buiten toe open. En dan nu dit," zegt Obdeijn, die zelf drie jaar op de ambassade in Rabat heeft gewerkt. "Hebben we vorig jaar eindelijk de Marokkaanse premier naar Nederland gekregen en onze kroonprins naar Marokko, ontploft de hele boel weer."

Volgens Obdeijn heeft Marokko in het bijstandsconflict eigenlijk geen poot om op te staan. Volgens hem spelen andere argumenten een rol. "Die paar frauderende bijstandstrekkers, dat interesseert de autoriteiten hier helemaal niks. Voor de centen die daarmee gemoeid zijn riskeert Rabat echt geen groot diplomatiek conflict met een land waar 250.000 onderdanen stevig bijdragen aan de Marokkaanse schatkist. Nee, ze zijn vooral bang dat allerlei andere gevoelige informatie als 'bijvangst' boven tafel komen. In Marokko kun je via kadastergegevens goed zien hoe heel veel ministers, hoge ambtenaren en andere notabelen zich de afgelopen jaren hebben verrijkt."

In Marokko valt voor deze redenering niet veel bijval te krijgen. Daar klinkt juist het geluid dat het bijstandsconflict de zoveelste poging van Nederland is om Marokko als een land van boeven, oplichters en fraudeurs neer te zetten. En dat terwijl juist Nederland zich misdraagt als het op uitkeringen aankomt, zo klinkt het onder meer bij de Stichting Steun Remigranten (SSR) in Berkhane.


Regelingen


De SSR komt op voor zeker vierduizend remigranten. Veel van hen hebben problemen met de Nederlandse overheid. Die kondigt allerlei nieuwe regelingen af, waaraan voor mensen met geen of weinig scholing eenmaal terug in Marokko amper een touw vast te knopen valt. Het gevolg: WAO'ers die maanden moeten wachten op hun uitkering en weduwen die er achter komen dat hun overleden man nooit geweten heeft dat hij zich verplicht had moet verzekeren voor een nabestaandenpensioen.

Bureaucratie of niet, voor de Nederlandse ambassade in Rabat verdringen zich dagelijks honderd é tweehonderd mensen om toestemming te krijgen voor een reis naar het 'beloofde land', Nederland. Net als bij de ambassades van Frankrijk en Spanje krijgt maar een hele kleine minderheid ook daadwerkelijk groen licht. De trieste gevolgen zijn genoegzaam bekend. Geregeld kopen jongeren van hun schaarse centen samen een boot om de oversteek te maken van Tanger naar de overkant: Gibraltar, vanaf Tanger bij mooi weer de zichtbare poort tot Europa. Geregeld slaan er boten om en sterven illegale reizigers de verdrinkingsdood.


Drugs


Voor wie de reis naar Fort Europa een brug te ver is, is er altijd nog de drugshandel. Van alle cannabis in Europa komt inmiddels naar schatting zeventig tot tachtig procent uit Marokko. Een enkele drugsexpert durft het land zelfs al de kwalificatie 'narcoticastaat' te geven, een titel die tot dusver leek voorbehouden aan heroïne- en cocaïnelanden in Azië en Zuid-Amerika.

Net als andere landen in de Europese Unie probeert ook Nederland zijn steentje bij te dragen aan het terugdringen van de drugsteelt in Marokko. Maar echt zoden aan de dijk zetten die pogingen niet. De EU heeft een potje van 167 miljoen euro om boeren over te halen alternatieve gewassen te telen. Maar iedereen in diplomatiek Rabat weet dat dat een lachertje is als je bedenkt dat cannabis Marokko jaarlijks zo'n twaalf miljard gulden oplevert.


Hypocriet


Marokko lijkt vooral van Nederland weinig kritiek te kunnen hebben als het gaat om criminaliteit. Neem het terugnemen van criminele Marokkanen, een steeds terugkerend gespreksonderwerp vanuit Nederland. 'Waar worden die jongens crimineel, in Nederland of Marokko?', luidt de retorische vraag vanuit Noord-Afrika. En over de softdrugsproductie. 'In Nederland wordt toch net zo goed enorm veel cannabis verbouwd?' En: 'Het zijn toch de Nederlanders die het roken van hasj gedogen? Zij houden de vraag toch in stand? Dan is het toch hypocriet om de beschuldigende vinger naar ons te wijzen?'

Dat neemt niet weg dat door het enorme personenverkeer tussen Nederland en Marokko grote hoeveelheden Marokkaanse hasj richting Nederland gaan. Vaak zijn het jonge Marokkanen uit Nederland die verantwoordelijk zijn voor de handel, weet Tayeb Hamdaoui, remigrant met een arbeidsverleden in Den Bosch. Door zijn huidige banden met Nederland - als succesvol zakenman importeert hij onder meer Nederlandse koeien in zijn vaderland - spreekt hij de taal van de polder.

Hamdaoui draait er niet omheen dat hij zich vaak schaamt voor de derde generatie Marokkanen, waarvan de jongeren nu in veel plaatsen in Nederland voor problemen zorgen. "Agressie, geweld, het is niet mooi, meneer." In Rotterdam is de zakenman al eens door een jeugdige Marokkaan beroofd. "En in de trein bij Tilburg maakte ik het mee dat een Marokkaanse jongen zonder kaartje een conducteur met een mes bedreigde."

Heel triest allemaal, vindt Hamdaoui. Ook voor hemzelf en andere oudere Marokkanen. "Het beeld dat veel Nederlanders van Marokkanen hebben, wordt vooral bepaald door wat ze in eigen land zien gebeuren. En dat is vaak niet al te positief. Vroeger kreeg ik als gastarbeider in een kroeg in Den Bosch de hele avond gratis drinken. Nu niet meer. Als ik in een Nederlandse stad naar de markt ga, zie ik al wat ze denken als ze me minachtend aankijken: zeker weer zo'n rot-Marokkaan."

kariate_n

#14
beste medemensen,

ik heb hier even een nieuwtje voor jullie omtrent het UITKEINGSFRAUDE.
wat zouden jullie er van vinden als de marokkaanse regering de gegevens over de mensen die een uitkering hebben al verstrekt heeft aan de nederlandse regering.
dit zou geburen in de tijd dat de minister van marokko hier in nederland aanwezig was.
hoe zijn zij tot een akkoord gekomen gewoon door je mens en bloed te verkopen.
de minister heeft 400 miljoen gekregen voor de informatie die zij  hebben verstrekt aan de nederlandse regering.
het geld zou bestend zijn om te investeren in het noorden van het land (het rif),maar dit hebben ze politiek gezien goed gespeeld om het vertrouwen van de mensen te winnen.
het geld dat bestemd was voor de investering in het rif hebben ze in hun zaken gestopt.
de marokkaanen die een uitkering hebben en een huisje in marokko hebben mogen er voor op draaien en de regering van marokko trekt zijn handen er van af.
een opstootje tussen marokko en nederland zou een mooi dekmantel voor marokko zijn dat hij kost wat kost de gegevens niet zou geven aan de nederlandse regering.

beste medemensen wees op je hoede ons vaderland speelt met de kinderen van het land( wij de marokkanen in het buitenland).
ik hoop dat men wakker is om dit serieus te nemen.