Hoofdmenu

Den Haag

Gestart door miss.F., 10/11/2004 om 14:01:56

miss.F.

Mensen, volgen jullie op dit moment de situatie die gaande is in de Haagsche Laakkwartier??

ameziane

Ik heb er wat van gezien op het journaal.Onduidelijk allemaal:er zijn ontploffingen geweest,3 gewonde agenten,er assistentie gevraagd van speciale zeer bewapende eenheden.

Misschien is het maar een 'show' van Remkes om zijn hachje te redden.

Numidia

Het zal vanmiddag ontmanteld worden.
We zullen dan zien of het een show is of niet.
Ik denk het niet. Het is zowiezo al niet normaal dat er met een handgranaat gegooid werd.

Dora

kan iemand mij vertellen wat er aan de hand is??

Numidia

#4
Grote anti-terreuractie in Den Haag

DEN HAAG - Arrestatie-eenheden van de politie hebben woensdagochtend om kwart voor drie in de Antheunisstraat in Den Haag geprobeerd verdachten aan te houden in het kader van een terrorismeonderzoek. De verdachten gooiden een handgranaat, waardoor drie politiemensen gewond raakten. Ook vielen er schoten. Anti-terreureenheden van de politie maken zich op voor een inval van een pand. onbevestigde berichten zijn tanks op weg naar de straat.

Hoeveel verdachten zich in het pand hebben verschanst, wilde hoofdofficier van justitie H. Moraal van het parket in Den Haag tijdens een persconferentie niet zeggen. Direct na het werpen van de handgranaat werd de straat ontruimd en de buurt, gelegen in de wijk Laakkwartier, afgezet. Buurtbewoners werden opgevangen in de kantine van de nabijgelegen Haagse Hogeschool aan de Laakweg.

Hoeveel verdachten zich in het pand hebben verschanst is onbekend

Volgens nog onbevestigde berichten zouden de terreurverdachten tot de tanden toe bewapend zijn en zich voorbereiden op een eventuele bestorming. De verdachten zouden van Noord-Afrikaanse afkomst zijn.

Ernstig gewond
Van de gewonde politiemensen zijn er twee ernstig gewond, echter niet aan vitale lichaamsdelen. Zij zijn niet in levensgevaar. De derde gewonde kon na behandeling in een ziekenhuis naar huis. Om acht uur heeft de politie één man in de Antheunisstraat afgevoerd. Hij was slechts gekleed in ondergoed. Het is onduidelijk wie hij is, mogelijk een geëvacueerde bewoner.

De politie heeft de wijde omgeving rond het pand afgezet

Knal
Volgens buurtbewoners begon de actie van de politie iets na half drie. "We werden wakker van een flits en een harde knal", aldus J. Trijsselaar die in een straat achter de Antheunisstraat woont. "Om 03.00 uur volgde er nog een knal en er werd geschreeuwd. Rond half vier hoorden we ook schoten."

De straat ligt in de wijk Laakkwartier. De politie heeft de wijk grotendeels afgesloten. Politieagenten in kogelvrije vesten leiden het verkeer bij de afgezette straten om. Alle tramverkeer door de wijk wordt omgeleid.

De politie wil iedereen spreken die de wijk uit wil. Volgens ooggetuigen houden agenten auto's aan die de buurt verlaten. Nadat ze de bestuurder hebben gesproken en het nummerbord hebben genoteerd, kunnen de automobilisten weer verder rijden.

Donner
Minister Donner (Justitie) is van de politieactie in Den Haag op de hoogte gesteld. Dat heeft zijn woordvoerder woensdagochtend gezegd. Ook de zogenoemde nationale driehoek is geïnformeerd en wordt op de hoogte gehouden, zo meldde een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit is normaal als er iets gebeurt van mogelijk nationaal belang.

De nationale driehoek bestaat uit de directeur-generaal veiligheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken, de directeur-generaal rechtshandhaving van Justitie en de Nationaal Coördinator Bewaking en Beveiliging die onder beide ministeries valt.

Dreiging
De politie werd bij haar eerste actie bijgestaan door de Bijzondere Bijstands Eenheid van de Mariniers (BBE) en de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) van de Koninklijke Marechaussee. Die laatste eenheid zou scherpschutters aanwezig hebben.

De manschappen bevinden zich onder meer op de platte daken in de omgeving. De huizen ter plaatse bestaan uit benedenwoningen met een tuin, met daarop twee etages die via portieken bereikbaar zijn. Het is niet duidelijk op welke etage de verdachten zich bevinden.

Luchtruim gesloten
De opdracht tot de inval is afkomstig van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie, op basis van een onderzoek van de nationale recherche. De grootschalige actie van woensdag strekte zich zelfs uit tot het luchtverkeer. Het luchtruim boven het Laakkwartier werd in een straal van ruim 7 kilometer gesloten voor vliegverkeer.

Theo van Gogh
Of er een verband bestaat met de moord op Theo van Gogh, wilde hoofdofficier van justitie M. van Erve van het landelijk parket niet zeggen. Hij wilde ook over de verdere aanpak van de politie niets kwijt. "Wij willen het initiatief bij ons houden", aldus de officier tijdens een persconferentie in Den Haag, waar ook de driehoek (korpschef van politie, burgemeester en hoofdofficier van justitie) van Haaglanden aanwezig was.

Bron: Nu.nl

wereldburger

wat nou "nederland is een beetje in de war" denk dat het moet zijn " nederland is het spoor bijster"

miss.F.

We krijgen hier nu taferelen die je normaal in actie-films ziet. Ik ben rezend benieuwd naar deze einde

Dora

ikke niet..wil dat de film nu stopt...en dat ie vernietigd wordt..

Samariaan

Citaat van: miss.F. op 10/11/2004 om 14:51:33
We krijgen hier nu taferelen die je normaal in actie-films ziet. Ik ben rezend benieuwd naar deze einde

idd mensen hoeven niet meer naar de film op 3ied.

just

Met r3hied zullen de moskeën weer overvol raken, zeker nu het in het weekend is. Ik houd mn hart vast daarvoor.

Numidia

Dit wordt nu al de hele dag op tv uitgezonden.
ME,leger, scherpschutters, politie, gepantserde mannen, mensen die dekking moeten zoeken; waar gaat dit heen?

miss.F.

Citaat van: MohamedUK op 10/11/2004 om 14:52:54
Citaat van: miss.F. op 10/11/2004 om 14:51:33
We krijgen hier nu taferelen die je normaal in actie-films ziet. Ik ben rezend benieuwd naar deze einde

idd mensen hoeven niet meer naar de film op 3ied.

hahha, krijg je ook niet van die berichten van marokkanen die de boel op z'n kop hebben gezet in de bioscopen, scheelt weer gezeik

ps MoUk, hoe ervar jij dit gebeuren daarzo in Engeland?

Samariaan

Citaat van: just op 10/11/2004 om 14:54:51
Met r3hied zullen de moskeën weer overvol raken, zeker nu het in het weekend is. Ik houd mn hart vast daarvoor.

dat ook ja, maar ik denk dat kleinere moskeeen in t platteland een groter probleem hebben.

miss.F.

Citaat van: lopende_lach op 10/11/2004 om 14:52:32
ikke niet..wil dat de film nu stopt...en dat ie vernietigd wordt..

De vraag is alleen hoe, de politie is bang om nogmaals een inval te doen wegens explosie-gevaar en de inztiitenden willen zich kennelijk niet overgeven

Samariaan

Citaat van: miss.F. op 10/11/2004 om 14:57:36

ps MoUk, hoe ervar jij dit gebeuren daarzo in Engeland?

voor mij is het net een film :) ben bezorgd om jullie daaro in die terreurstaat. Als mensen willen vluchten, ik heb hier genoeg plek.