De ontwikkeling van de Rif

Gestart door student1980, 09/11/2004 om 17:25:40

student1980

Een interessant interview met  Omar Moussa (filosoof) en Mohamed Sheikh (architect).

Omar Moussa bekleedt uiteenlopende functies bij verschillende Marokkaanse organisaties die zich met de ontwikkeling van de Rif bezig houden. Hij is voorzitter van de stichting Bades die zich de economische en culturele emancipatie van de Rif in het algemeen en van Alhouceima in het bijzonder ten doel stelt.


Mohamed Sheikh heeft architectuur in Brussel gestudeerd, hij is sinds 1999 in dienst van de provincie van Alhouceima en houdt zich sedert de aardbeving van afgelopen februari bezig met de bouwkundige aspecten van de wederopbouw van de getroffen regio. De twee mannen die op werkbezoek in Nederland waren, hadden zo'n overdrukke agenda dat het onmogelijk leek om een vraaggesprek met ze te houden. Toch kreeg ik voor ze incheckten op Schiphol de gelegenheid om de twee heren te interviewen.


http://www.denieuwesamenleving.nl/showarticle.php?articleID=33

Een mooi citaat: 'dat wij Rifijnen namelijk nog steeds niet weten dat wij een eigen manier van leven hebben. Zolang we dat niet inzien kunnen we de moeilijkheden onmogelijk het hoofd bieden.'

student1980

Wat echt heel bizar is het volgende. In Rabat, centrale overheid, wisten ze niet dat er in de Rif huizen werden gebouwd met een patio. Tjonge jonge jonge.

athsaynou

#2
Citaat van: student1980 op 09/11/2004 om 17:32:11
Wat echt heel bizar is het volgende. In Rabat, centrale overheid, wisten ze niet dat er in de Rif huizen werden gebouwd met een patio. Tjonge jonge jonge.

hahah... echt ongelooflijk... nog wel in 1 en hetzelfde land ::)