Artiekel van Mohamed Leqjiri op tawiza.net

Gestart door Mauri, 22/03/2004 om 20:41:42

Mauri

Azul xawem

http://www.tawiza.net/Tawiza83/Leqjiri.htm

het is helaas in het arabisch, maar in dit artiekel kun je een overzicht lezen over de gebeurtenisen van de opstand van Rif 1958 en 1959 en met referenties naar boeken en getuigenisen van mensen, en daar werden ook namen genoemd van de verantwoordelijken voor die afschuwelijke misdaden toen in Arif.

sommige misdaden zijn gewoon te erg: (vanaf het vermoorden van kleine kinderen op een afschuwelijke manier, het verkrachten van vrouwen, het opensneden van buiken van zwangere vrouwen t/m het levend begraven van opstandelingen.. )

ik vind het een zeer interessante artiekel om het te vertalen. ik hoop iemand die dat artiekel leest en is wel goed zowel in arabisch als in nederlands dat ie het gaat vertalen.

ps: ik kan het ook doen, maar mijn kennis van arabisch is meer op een lage pitje, dus graag als hier mensen het op een hoge niveau kunnen vertalen, dat ze het dan doen. dit kan een soort referencie en een geschiedenis getuigenis voor onze Riffijnse Nederlanders blijven, om een idee te krijgen wat toen allemaal gebeurde in onze Arif. zware afschuwelijke misdaden waren er gepleegd.


Mauri

#1
Azul xawem


Mauri

#2
UP! >:(

Normaal dreig ik niet,

maar als niemand het wil vertalen die een behoorlijke niveau heeft, dan zal ik het maar zelf gaan vertalen met mijn Mauri styl >:(