Arabieren zullen het nooit eens zijn!!

Gestart door Idir, 28/03/2004 om 22:00:36

Idir

Itafako al3arab falla yetefiko!
(De Arabieren zijn overeen gekomen, dat zij niets overeen zullen komen) ;)Tunesië stelt Arabische top uit

Uitgegeven: 28 maart 2004 20:14

TUNIS - Tunesië heeft zaterdag besloten de Arabische top voor onbepaalde tijd uit te stellen. De tweedaagse bijeenkomst had maandag moeten beginnen.

Het besluit kwam op de dag dat de ministers van Buitenlandse Zaken van de 22 leden tellende Arabische Liga in Tunesië ruim negen uur vooroverleg voerden. Naar verluidt slaagden zij er niet in de meningsverschillen over hervormingsplannen en over de aanpak van het Arabisch-Israëlische conflict te overbruggen. Bij de discussie achter gesloten deuren was vooral onenigheid over een geplande verklaring over mensenrechten en democratie.

Sommige deelnemers toonden zich verrast of geschokt door de afzegging op de valreep. De Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken, Marwan Moasher, zei zondagochtend dat nu snel een nieuwe tijd en plaats moeten worden vastgesteld voor een Arabische top. Egypte heeft zich bereid verklaard voor gastheer te spelen.

Het is de eerste keer sinds de oprichting van de Arabische Liga 57 jaar geleden dat het gastland een top afgelast, terwijl al de laatste voorbereidingen op ministerieel niveau aan de gang zijn. In een door het Tunesische staatspersbureau TAP verspreide verklaring klaagt Tunesië dat bij de gesprekken over de ontwerpverklaringen geen overeenstemming kon worden bereikt over de “absolute afwijzing van het extremisme, het fanatisme, het geweld en het terrorisme”.

Abdel Aziz al-Rantissi, leider in de Gazastrook van de militante Palestijnse beweging Hamas, noemde het spijtig dat de top niet doorgaat. Hij had gehoopt op een gezamenlijke Arabische reactie op de liquidatie van de geestelijke leider van Hamas, sjeik Yassin. Israël bracht Yassin begin deze week om het leven.

Israël reageerde positief op het afgelasten van de top. Een regeringsfunctionaris zei dat de Arabische wereld verandert en dat de vijandelijke houding ten opzichte van Israël niet langer “een gemeenschappelijke noemer” is.


Bron: www.nu.nl
Direct-link: http://www.nu.nl/news.jsp?n=299327&c=23

Idir

#1

Wie wil kan zijn voordeel doen van het feit dat zij niet één zijn... ;)

abrid

#2
Dat is zeker een feit. Vond het wel een mooie titel. Men heeft alleen machtsbelangen en hopen allemaal 30-40 te kunnen regeren. Prioriteit nummer 1 macht en hebzucht.

abrid

#3
Dat is zeker een feit. Vond het wel een mooie titel. Men heeft alleen machtsbelangen en hopen allemaal 30-40 te kunnen regeren. Prioriteit nummer 1 macht en hebzucht.

Yugurthen

#4
de arabische top is hewoon een regime die alleen maar macht wilt. ik hoop dat marokko ooit op enn dag daar niet meer mee doen

Idir

#5

Amazigh-organisatie uit Arrif heeft ooit een verklaring gepuliceerd waarin zij, het terugtrekken van marokko uit de Arabischa-liga eisen. Omdat Marokko geen Arabische land is vonden ze (ik kan dat stukje helaas niet meer vinden)

Citeerde arabische top is hewoon een regime die alleen maar macht wilt. ik hoop dat marokko ooit op enn dag daar niet meer mee doen

AdamX

#6
أتفق العرب أن لا يتفقوا

ittafaqa al3araba an la yatafiko :D

p.s. tunisie werd volgens mij door amerika bedreigd omdat ze bang waren dat het alleen maar erger zal wordne in het midden-oosten naar aanleiding van die aanslagop  sheik yassin.

maar ja das maar mijn  theorie

soemisha

#7

CiteerWie wil kan zijn voordeel doen van het feit dat zij niet één zijn... ;)
leg s uit!!!!

Idir

#8

Doe ik wel een keer onder 4 ogen :)...

Citeerleg s uit!!!!

Idir

#9
*

someyay18

#10

CiteerDoe ik wel een keer onder 4 ogen :)...waga eyemsjum 4 ogen yek maak er maar een mooie blauwe van want die heb jij zo.

Idir

#11

Citeerwaga eyemsjum 4 ogen yek maak er maar een mooie blauwe van want die heb jij zo.

ya almosibba tabarcent..... lahjestar... mag je tegenwoordig niet eens je kennis met iemand delen ;)

soemisha

#12

CiteerDoe ik wel een keer onder 4 ogen :)...


dat neemt wel risico's met zich mee > als je onzin uitkraamt zul je zeker zoals yasmina ons vertelde met een blauwe oog rond huppelen > dus ik zou je theorien maar goed gaan bestuderen en gaan verbeteren waar nodig is :)....

Idir

#13

Citeerأتفق العرب أن لا يتفقوا

ittafaqa al3araba an la yatafiko :D


Ja klopt je hebt helemaal gelijk, mijn Arabische- woordenboek heb ik weg gepleurd ;)

Idir

#14

Dat hopen we allemaal!!

Citeerde arabische top is hewoon een regime die alleen maar macht wilt. ik hoop dat marokko ooit op enn dag daar niet meer mee doen