De nieuwe wethouder Aboutaleb anti-amazigh?

Gestart door sneeuwitje, 01/04/2004 om 11:54:58

sneeuwitje

Ik heb veel gelezen over de nieuwe Amsterdamse wethouder Aboutaleb dat hij een anti-Amazigh zou zijn.
Wie weet er meer over zijn standpunten in de politiek.
zo las ik het volgende uit tawiza .nl:
-----------------------------------------------------------
-Hij nam in het geheim een anti-amazigh standpunt in. Hij schaamt zich om in het Tamazight te praten ook niet met zijn kinderen en hij vind het op de koop toe een achterlijke taal. Ik ken veel mensen die samen met hem gewerkt hebben en via deze mensen ben ik het fijne over deze man teweten gekomen.

-Hij kan een goede kenner van Arabische spreekwoorden zijn. Maar of hij iets heeft betekent voor Imazighen, dat vraag ik me sterk af.
Sterker nog, hij is verbonden aan de stichting Hassan II uit Marokko, die hij in 2002 naar Nederland heeft toegehaald. Destijds was hij tevens directeur van FORUM. De vertegenwoordigers van stichting Hassan II verklaarden tegen de pers, dat zij Nederland willen meehelpen om iets te doen aan "Marokkaanse probleem jongeren". Zij willen de jongeren laten leren hoe ze coucous moeten eten en vertellen dat zij afstammen van een oude arabische beschaving uit het Midden Oosten.  

Ahmed Aboutaleb kan misschien iets betekenen voor Imazighen, door eerst zijn mentaliteit jegens Imazighen te veranderen. Maar tot nu is er nog niks tastbaar.


sneeuwitje

#1
uit het archief van Volkskrant 08-10-2002

Aboutaleb: Marokkanen treft blaam.

AMSTERDAM - In de Marokkaanse sociaal-democratische partijkrant Al Ittihad al Ichtiraki haalt Ahmed Aboutaleb, ex-directeur van multicultureel instituut Forum, stevig uit naar de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. 'Veel Marokkanen leven hier op provocerende wijze.' Aboutaleb zegt evenwel van geen vraaggesprek te weten.


De ruk naar rechts in Nederland, legt Aboutaleb uit in het interview van 6 september, heeft vooral te maken met de aanslagen in de VS en de angst voor moslims. 'Het slechte imago van moslims hebben migranten ook aan zichzelf te wijten', stelt hij. 'Het zijn slechte ambassadeurs van de islam.'

Ook zet Aboutaleb vraagtekens bij de wijze waarop Marokkanen omgaan met het Palestijns-Israëlische conflict. 'Het staat ver van de Nederlandse beleving. En wij hebben geen methode ontwikkeld om dat verschil te overbruggen.'

Opzienbarende uitspraken, vooral daar Aboutaleb in Nederland regelmatig hamert op een respectvolle en eerlijke benadering van migranten. 'Shocktherapie helpt niet', stelde hij vorige week in de Volkskrant; dat zou migranten alleen verder in het defensief drukken.

In de Marokkaanse partijkrant slaat hij een andere toon aan. 'Marokkanen hebben ook schuld aan de invoering van de identificatieplicht', zegt Aboutaleb. 'Er zijn mensen die niet willen werken, mensen die onterecht een WAO-uitkering ontvangen en velen die nog steeds de illusie koesteren dat ze tijdelijk in Nederland verblijven.'

Racisme en haat bestaan ook in Nederland, geeft Aboutaleb toe. 'Maar veel Marokkanen leven hier op provocerende wijze. Dan mag je niet van Nederlanders verwachten dat ze een positief beeld krijgen. Ons onbeschaafde gedrag is daar debet aan.' Bovendien noemt hij het overdreven te stellen dat het Nederlandse masker van tolerantie is weggevallen, dat het make-up was, zoals sommige Marokkanen beweren.

'Kolder', reageert Ahmed Aboutaleb geschokt, 'ik heb dit interview nooit gegeven'. Wel herinnert hij zich een deelnemer van een recente delegatie van het Marokkaanse ministerie van Onderwijs en Nationale Opvoeding aan Forum in Utrecht. 'Tijdens het voorstellingsrondje liet een ambtenaar weten ook als verslaggeefster werkzaam te zijn.'

Aboutaleb ontkent de opgetekende uitspraken te hebben gedaan. 'Mijns inziens dragen migranten eenderde van de schuld, omdat zij na het besluit in Nederland te blijven niet in zichzelf hebben geïnvesteerd. Werkgevers en overheid zijn verantwoordelijk voor de rest.'

Mohamed Nabzar, chef van journaliste Nazia Batal die het interview schreef: 'Ik kan me niet voorstellen dat zij een hele pagina over Aboutaleb volschrijft zonder zijn toestemming. Maar mocht er aanleiding zijn tot rectificatie, dan zijn we daartoe bereid.' Aboutaleb zegt daar op te zullen aandringen.

Ondertussen is Jamal Ftieh, voorzitter van het Komitee van Marokkaanse Arbeiders Nederland (KMAN) boos. 'Waar haalt Aboutaleb in godsnaam vandaan dat onze houding onbeschaafd is? Hij stelt in dit interview dat wij Marokkanen de ruk naar rechts aan onszelf te wijten hebben, en dat wij ons moeten aanpassen aan de Nederlandse attitude in het Palestijns-Israëlische conflict. Dit is de grootste onzin! Het wordt tijd dat hij afstand neemt van de titel Mr. Allochtoon.'

Aboutaleb werkt sinds 1 oktober voor de gemeente Amsterdam.
 


Ait_touzini

#2
Ik hoorde ook dat hij een anti amazigh is, maar is dat wel waar?
Mocht hij verkeerde dingen zeggen over Imazighen, Dan moeten we hem keihard aanpakken. Gewoon demonstreren in A'dam. ofzo.
Maar wie weet is hij niet zo. Weet het niet

mara

#3

CiteerMr. Allochtoon.'


 


wist niet dat hij jurist was :)

sneeuwitje

#4

CiteerIk hoorde ook dat hij een anti amazigh is, maar is dat wel waar?
Mocht hij verkeerde dingen zeggen over Imazighen, Dan moeten we hem keihard aanpakken. Gewoon demonstreren in A'dam. ofzo.
Maar wie weet is hij niet zo. Weet het niet


Zeker weten? We laten ons niet zo maar aanpakken we hebben genoeg gezeik gehoord van de Nederlandse politiek.
Met hem erbij wordt het een beetje te veel.

Dora

#5
hij zou wel heeeeeeeeeeel dom zijn als hij "anti" was als wethouder > amsterdam zit vol met imazghen > ben benieuwd hoe lang hij het dan volhoud.....ik denk dat hij wel beter weet hoor >>> men grijpt te snel naar anti <<<<<

yura

#6
Hoe kan hij anti amazigh zijn terwijl hij zelf een rifijn is, dat heb ik hem zelf horen zeggen.


sneeuwitje

#8
Fel verzet tegen plannen van DWI (Aboutaleb)

Donderdag heeft wethouder Ahmed Aboutaleb de nieuwe plannen voor de Dienst Werk en Inkomen (DWI) gepresenteerd. In de dienst gaan de GSD en de arbeids-
bemiddelaars NV Werk en Maatwerk samen.

Bij de GSD is het 20 jaar een puinhoop.
De doelstelling van de DWI is ambitieus: 30% minder mensen in de bijstand in 2007.

Verwacht wordt dat voor 530 mensen een nieuwe baan gezocht moet, want alleen mensen met voldoende kwaliteit kunnen mee naar DWI.

De plannen voor de Dienst Werk en Inkomen stuiten op groot verzet van de Ondernemingsraad van de Sociale Dienst en de bonden.
Donderdag werden de plannen voor de nieuwe organisatie gepresenteerd en werd bekend dat ruim 200 medewerkers hun baan verliezen en dat er voor 300 anderen nieuw werk gezocht moet worden.
De OR van de Sociale Dienst noemt het plan 'broddelwerk' en vind het onacceptabel dat er nog geen sociaal plan is voor de mensen die eventueel ontslagen worden. Wethouder Aboutaleb heeft toegezegd de ontslagen mensen aan ander werk te helpen.sneeuwitje

#9
het is zeker een prutswerk,hij denkt dat ie alles in één klap kan veranderen.
Het is zo wie zo niet makelijk om een bijstand uitkering aan te vragen en een baan vinden is nu helemaal niet meer simpel.Hij moet maar de bedrijven maar harder aan pakken er word ongelofelijk veel geeisd en alles moet goed op het papier staan.
Er zijn te veel mensen werkloos die graag willen werken en die kans krijgen ze niet tegenwoordig.
En werkloos zijn vraag je niet. stop de bezuiniging